Egy különösen durva válásba bukott bele a Hetedik mennyország című sorozatból megismert Stephen Collins, miután a leendő volt felesége nyilvánosságra hozott egy felvételt, amin Collins bevallja, hogy gyerekeket molesztált. A színész karrierje ezután kártyavárként omlott össze, megszólalt az egyik áldozat, néhány gusztustalan részletet elmesélve a molesztálásokról, a színészt kirúgták mindenhonnan, ahonnan nem, ott ő mondott le, a most is játszott sorozatát levették a műsorról.

Kedden járta be a világot a hír, hogy a Hetedik mennyország című sorozatban családapa lelkészként megismert Stephen Collins első felesége egyik rokonát, egy 11 éves lányt, és más lányokat is molesztált.

A felvételt a színész második felesége, Faye Grant szivárogtatta ki, aki most válik éppen Collinstól. A felvétel egy párterápián készült még jó néhány évvel ezelőtt, Grant titokban rögzítette férje beismerését. Collins ügyvédje szerint Grant évek óta zsarolja Collinst a felvétellel, hogy így csikarjon ki jóval több pénzt a válás alatt, mint amennyi törvényesen járna neki.

Vizsgálódik a rendőrség

„Amióta Stephent képviselem ebben a válóperben, Faye többször is fenyegetőzött azzal, hogy kiszivárogtatja a felvételt a médiának, amennyiben Stephen nem egyezik bele, hogy több millió dollárral többet fizet neki a válás során, mint amennyire törvényesen jogosult lenne. Amikor nem tettünk eleget a kéréseinek, akkor Faye sikertelenül több helyre is megpróbáltat kiszivárgotatni, több embert is megkeresett. Úgy tűnik, végül sikerrel járt, nem csoda, hogy nem sokkal azelőtt, hogy a bírósági szakaszba jutott volna ez a válóperes ügy, amiben, hangsúlyozom, több millió dollárral többet követel, mint amennyire törvényesen jogosult” – mondta Collins ügyvédje, Mark Vincent Kaplan a felvételről.

Az ügyvéd neve ismerősen csenghet, ő volt az, aki 2007-ben kijárta, hogy Britney Spears gyerekei volt férjéhez, Kevin Federline-hoz kerüljenek.

Mivel Collins a felvételen egy bűncselekményt ismert be, a New York-i rendőrség már jelezte is, hogy nyomoznak az ügyben. A TMZ forrásai szerint a molesztálások 20-40 évvel ezelőtt történtek, így akár az is elképzelhető, hogy Collins megússza a dolgot törvényi felelősségrevonás nélkül.

Megszólal egy áldozat

Collins áldozata értesítette a mostani feleségét, Faye Grantet, még 2000-ben, küldött neki egy névtelen levelet, amiben leírta, hogy Collins gyerekeket molesztált, többek között őt is. Sokáig nem történt semmi, de aztán Collins 2011-ben bevallotta Grantnek a molesztálást. Grant ekkor írt egy emailt az áldozatnak. „Stephen hazudott, amikor 12 évvel ezelőtt szembesítettem. Azt mondta, hogy lyukas volt a farmerja, akkoriban ez divat volt, és így lehetett, hogy láttad a nemi szervét. Stephen nem tanúsít megbánást, nem érzi magát bűnösnek, a szégyene csak önsajnálatban mutatkozik meg. Jajgat és sír, miközben azt mondja, hogy mekkora fájdalom neki ez a dolog” – írta Grant az áldozatnak.

A nő arról számolt be, hogy Collinséknál volt, a színész első feleségének egy rokonáról van szó, tízéves volt az eset idején, rendszeresen ott aludt Collinséknál a vendégszobában.

Collins rendszeresen bement hozzá a vendégszobába, és volt olyan is, amikor a színész zuhanyzás után egy szál törölközőben jelent meg a szobában. Ledobta magáról a törölközőt, mutogatta magát a lánynak, majd a lány kezét a saját nemi szervére rakta többször is. Még dörzsölgette is a farkát a lány kezével.

A nő csak a 90-es évek közepén számolt be a molesztálásról, amikor a férjével nézték a tévét, és éppen egy olyan műsor ment, amiben Collins is szerepelt, akkor mondta a férjének, hogy éppen azt a férfit nézik, aki gyerekkorában molesztálta.

Összeomlik a karrier

Azt egyelőre nem tudni, hogy lesznek-e jogi következményei a molesztálásnak, de Collins karrierje kártyavárként omlott össze, miután nyilvánsságra hozták a felvételt, valamint egy áldozat is megszólalt.

Collinst már kedden kirúgták mindenhonnan, ahol dolgozott, például a Ted 2 című filmből is. Ahonnan nem rúgták ki, ott ő maga mondott le, dolgozott egy jótékonysági szervezetben és a színészek céhében is.

Legismertebb produkciója, a Hetedik mennyország szereplői kiálltak mellette, többen is azt nyilatkozták, hogy sosem gondoltak volna róla ilyesmit. A sorozat után a legismertebb szereplő Jessica Biel lett, ő egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Mindenesetre a Hetedik mennyországot, amit a mai napig ismételtek az USA-ban, azonnali hatállyal levették a tévéműsorról.