A Sztárban sztár legutóbbi részében – amelyben a férfi versenyzők grupit csináltak Liptai Claudiából – Bereczki Zoltán minden néző figyelmét felhívta a tényre, hogy Keresztes Ildikó angol kiejtése problémás. Az a minimum, hogy ezt ellenőrizzük, és hát nem hazudott nagyot.

A zsűritag Bereczki azután véleményezte Keresztes kiejtését, hogy az énekesnő előadta Christina Aguilera Fighterjét, persze csak a hárompercesre vértelenített változatot. Az mondjuk jó kérdés, hogy minek kellett őt az eredetihez hasonlóan beszéltetni az elején, mert elég mókásan beszél – ha kihagyják, több ideje lett volna énekelni, amiben meg jó. Mindegy, alant a feldolgozás, itt meg az eredetit hallgathatják meg. Eftörollodetmiputmifrú, így kezdődik az izlandizált változat.

Végighallgatva a produkciót, tényleg érthetetlen, miért kényszerítik Keresztest angol nyelvű dalok éneklésére, vagy legalábbis miért nem utalnak ki neki egy társalkodónőt. Elég sokat halandzsázik, és vicces is a kiejtése, mindkettő eltereli a figyelmet arról, hogy egyébként milyen jól énekel.

Fergie – A little party never killed nobody

Fergie dalával könnyebb dolga volt Keresztesnek, mert ennek jóval egyszerűbb a szövege van, az egészben nagyjából negyven szó szerepel, azokat is mindenki hároméves kora óta hallja a rádióban. De azért itt is becsúszik olyan, hogy dontmína ting, 1:27-től pedig elképzelni sem tudjuk, mit mond. Onkönakrá?

Jackson 5 – ABC

Na ebben a dalban Keresztesnek annyira magasan kellett énekelnie, hogy az aradi vértanúk névsorát is mondhatta volna, de a refrénben azért kicsúszott egy vantúfrí, utána meg néhány vantúszrí. Nem annyira értjük, mit mond, de annyira nem is zavaró.

Pink – Try

Ebben a dalban Keresztesnek kábé a saját hangján kellett énekelnie, egy nem túl bonyolult szöveget is, amivel jól megbirkózott, és tette mindezt olyan légi akrobatika közben, hogy ihaj. Aki fejjel lefelé lógva így tud huhogni, az egyetlen nyamvadt rossz szót sem érdemel.

Madonna – Hung up

Itt először is arra a tekintetre hívnánk fel a figyelmet, amellyel Bereczki nézi a tárogató énekesnőt (41. másodperc). Ha ezen kiszórakozták magukat, akkor kénytelenek vagyunk megjegyezni, hogy már a kőegyszerű refrénben vannak félrebeszélések, de legalább következetesen, az egész dalban.

Szóval eléggé úgy tűnik, hogy Keresztes Ildikó baromi jól énekel, remekül táncol, szívesen bohóckodik, ezek után mi nem is várjuk tőle, hogy tökéletesen hozza a szövegeket. Viszont akkor is vicces.

Ő maga egyébként azt mondta erről, hogy a Fighter szövege bonyolult, neki nehezére esik a dolog, mert nem jó a rövid távú memóriája, de hát haters gonna hate.