A Távol-Keletről is be lehet ám futni, az alább felsorolt nyolc plusz egy ázsiai származású celebnő is kiválóan bizonyítja ezt. Összegyűjtöttük a legmenőbb és legdögösebb kortárs ázsiai színésznőket, modelleket, énekesnőket és celebeket, ön pedig értékelheti, ki a legszimpatikusabb a tömören felvázolt életutak és csodás fotók alapján!

1. Bai Ling

Legutóbb akkor írtunk a tehetséges és nagymellű Bai Lingről, amikor a tengerparton vállalta a jeges-vizes-vödrös kihívást, és persze egy szál világos pólóban önttette le magát, hogy aztán jól látszódjanak a mellei. Ő 47 éves, mondanunk se kell, jól tartja magát, és Kínából települt át két évtizeddel ezelőtt az USA-ba. Végzet asszonyaként szokott villogni, szerepelt például az egyik Luc Besson-féle Taxiban és a Vadiúj vadnyugatban is. Ha szereti az érett nőket, adjon neki magas pontszámot!

2. Fan Bingbing

A 33 éves kínai születésű színésznő szintén leginkább Kínában sikeres, de ott egyből popénekesnőként és tévés producerként is. Tavaly és idén is ő lett a Forbes kínai celeblistájának a vezetője, kapott már egy rakat filmes díjat a Távol-Keleten, sőt az egyik X-Men-filmben is szerepelt.

3. Zsang Ziji

Először akkor írtunk Zsang Zijiről (avagy Zhang Ziyiről), amikor szerencsétlent szexbotrányba keverték tavaly. A népszerű kínai színésznőről egy helyi lap kezdte el híresztelni, hogy luxusprostiként tett szert egy csomó pénzre, amiről persze kiderült, hogy nem tudják bizonyítani. Zsang persze vérig sértődött és perelt, annak ellenére is, hogy a lap bocsánatot kért tőle. Még korábban pedig arról mutattunk képeket, miként üzekedett hapsijával a tengerparton az Egy gésa emlékiratai szereplője.

4. Guo Mejmej

Nemrég írtunk a kínai bulvár jelenlegi legfelkapottabb alakjáról, Guo Mejmejről. Magyarországon nem kell bemutatni a megélhetési celeb kategóriáját, ilyen volt ő is, csak nagyobb léptékben. Aztán csak lehullt az álca a csodaszép 23 éves lányról: kiderült, hogy sokat keresett a prostitúcióból és tiltott szerencsejáték szervezéséből is. Ráadásul összefüggésbe hozta magát a Vöröskereszttel, a szervezet pedig nem igazán örült neki, hogy a luxuskedvelő fiatal nő az ő kezükkel veri a csalánt. Persze Guo szép, ez tény.

5. Liu Ven

26 éves kínai modellről beszélünk, aki kb. hazája Palvin Barbarájának számít, és mint korábban megírtuk, az első kelet-ázsiai modell, aki végigmehetett a Victoria's Secret kifutóján. Vennek már tinikora óta mondta az anyja, hogy egyen helyesen, így lesz belőle jóféle modell. 2008-ban vett részt az első nemzetközi divatbemutatóján, aztán megállíthatatlanul lépdelt feljebb. Ha még ez is kevés önnek, itt az Instagramja, böngéssze kedvére!

6. Lucy Liu

Az amerikai színésznő 45 éves, de pazarul néz ki. New Yorkban született, majd iskolái után lediplomázott a Michigani Egyetemen, miközben meghallgatásokra járt. Először sorozatokban szerepelt, mint a Beverly Hills 90210, az Ally McBeal, X-akták, Vészhelyzet, Herkules, de az igazi áttörést a Charlie angyalai jelentette, ahol Cameron Diazzal, Bill Murray-vel és Drew Barrymore-ral játszott együtt, de a Kill Billt is megjárta. Mostanában a Sherlock és Watson sorozatban alakítja a női Holmest, mi pedig egyszerűen nem hisszük el, hogy ennyire jól néz ki még mindig.

7. Csiaki Kurijama

Japánt se hagyhatjuk ki, ott van mindjárt Csiaki Kurijama, akit a legtöbben a Kill Bill Gogójaként ismerhetnek, aki lekardoz boldog-boldogtalant az útjából. A Battle Royale volt az első ismertebb szerepe, a Kill Billel viszont bekerült a nemzetközi filmes világba is, bár igazából még mindig otthon a legnagyobb sztár. Az meg persze külön érdekesség, hogy 30 évesen ő is letagadhatna egy tízest.

8. Rinko Kikucsi

A másik japán színésznő, akit beválasztottunk, először talán a Bábelben alkotott maradandót. Kemény szerepe volt, egy siket lányt alakított, aki együtt él anyja halálával, a film végefelé pedig rámászik egy nyomozóra (nagyon dióhéjban). A legutóbbi nagyobb blockbustere a Tűzgyűrű volt, ahol inkább a hatalmas szörnyek vonták magukra a figyelmet annak ellenére, hogy Rinko se egy randa nő, és még sok más jó filmje volt.

Bónusz: Hien

Szerencsére nem kell Pekingig utazni ahhoz, hogy valaki szép és sikeres ázsiai nőt találjon, itt van nekünk Hien, a vietnami származású Megasztár-felfedezett, aki azóta egész tűrhető popkarriert futott be. Persze őt sem láthatjuk mostanság sokat, mivel felvették a Berklee Egyetemre, ami a zenei képzés egyik csúcsa. Ja, és júniusban még az a hír járta, hogy Hien szingli, szóval érdemes teperni.