A Parkinson-kórban szenvedő, negyvenhárom éves színészt nemrég a feleségével a tengerben boldogan lubickolva kapták lencsevégre. A Vissza a Jövőbe-filmek sztárja már számos kezelésen átesett tizennégy éves kora óta, amikor a súlyos betegséget diagnosztizálták nála. A Britain’s Daily Mail nevű újság riportere szerint a terápiasorozat hatékony volt, mivel Fox a feleségével, Traceyvel való fürdőzése során felhőtlenül boldognak látszott. „Nagyon jól nézett ki, nekem egészségesnek tűnt. Boldogan vetette magát a hullámok közé, és látszólag jól érezte magát” – meséli a szemtanú.

Az orvosok szerint Michael J. Fox a Parkinson-kór minden tünetét produkálja - merevség, remegés, egyensúlyvesztés – , így a Prakinson-kórosok egyesületének szóvivőjét örömmel töltötték el a képek, melyeken azt látta, hogy egy beteg ember képes teljes életet élni.

Fox 2000-ben abbahagyta a televíziós munkát (a Spin City, magyarul A kerge város, című sorozatban szerepelt), és visszavonult, hogy feleségével és négy gyermekükkel tölthesse minden idejét, amit nem a Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research nevű alapítványának működtetésével tölt.