„Nem tapasztaltam tumultust vagy kígyózó sort a Vásárcsarnok és a Kálvin tér között, pedig Klapka György a pénteki Expresszben is hirdette az azonnal betölthető takarítónői állást. A 'svábhegyi munkahely'-megjelölésből nem volt nehéz kitalálni, hogy saját magának keres megbízható, becsületes, referenciával rendelkező, állatbarát takarító személyzetet.

A Kiskörúton tanácstalan nő csapatot igazítottam útba. Bizakodnak, hátha meglesz a munka. Marika takarítónő, kísérője pedig intenzív osztályos ápolónő. Együtt fedeztük fel a bolt kapualj rejtette részébe zsúfolódott mintegy száz másik aspiránst. Az amúgy sem lehetőségektől hemzsegő munkaerőpiac sláger állásának castingjára az ország minden részéről érkeztek. Volt, aki Aggtelekről jött, mert elfogyott a tüzelője, volt, aki Pécsről utazott fel a lehetőség miatt. És még mondják, hogy nem mobilis a magyar!? Nem hiába a celebvilág egyik tagjának otthona és még inkább a tisztes munka lehetősége ma nagyon nagy vonzerő negyven feletti nők számára, is. Mert főleg ilyen korú, munkában tisztesen megasszonyosodott nők várakoztak, hogy bejussanak Klapkához átlagosan 2-3 perc beszélgetésre.

Egykori bébiszitterek, fodrászok, egészségügyi dolgozók, konyhai munkások és persze hivatásos takarítónők latolgatták együtt az esélyeket. Volt, aki már a svábhegyi buszjáratokon törte a fejét, akadt, aki még sosem járt a Normafánál. A felvevőhely feliratú ajtó mögött pedig rendületlenül zajlott a válogatás. A műtárgyak közé szorult hölgyek- férfi egy sem volt a tömegben- legtöbbje nem ma kezdte az álláskeresést és Klapka személyében a tisztességes munka, és persze a bér ígéretét látták. Ahogy az egyikük megjegyezte:'talán nála nem 70 ezerért kell kigüriznem a belem'.

Azért a négy és fél millióért kínált kanapéra egyikük sem merészkedett a váróvá avanzsált boltban. A leendő főnökhöz csak hosszas várakozás után lehetett bejutni, aki pénzről nem beszélt és jövő hétre ígért választ. Ekkora kínálat kapcsán egy rutinróka nem kapkodhat. A győztes bizalmi állást nyer el, ahol csak hibázni lehet. A veszteseknek üzenem, úgy hírlik nemsokára a sorok rövidebbek lesznek" - számolt be részletesen az eseményről E.N.Á.