Az előadóművész szerint, nagy baj lehet, ha időben nem fékezik meg hazánkban a cigányok elleni támadásokat. Rácz Károly konkrétan egy új Hitlertől tart, de azt nem mondta el, csak Magyarországot érinti-e majd a veszély. Jelenleg az EP-választásokra készül a volt transzvesztita, aki Hajdú Péter vendége volt az Esti Frizbiben.

Rácz Károly, aki korábban transzvesztita előadóművészként vált ismertté, most az Európa Parlamenti-választáson indul, mert felkérték rá. „Igent mondtam, mert végre egy olyan párt, ami kvázi a magyar emberekért van. Ebben a pártban vannak zsidók, cigányok, katolikusok, szlávok, németek, de mindegyikük magyar. Kulturálisan és származásilag is sokszínűek vagyunk. Engem azért kértek fel, mert tudják, hogy a kultúra és a gyerekvédelem vonalán sok mindent letettem már az asztalra az elmúlt húsz évben. Harcolok, mert az igazságérzetem nagyon nagy. Egyébként, ami most itthon történik, oda fog vezetni, hogy megint jön majd egy szobafestő - csak éppen nem Adolfnak fogják hívni -, ezt kell mindenféleképpen megakadályoznunk.” Rácz azt nem fejtette ki, hogy ez a látomás lokális vagy globális méretű katasztrófát jelez előre.

A kétgyerekes családapa szerint az utóbbi időkben igencsak megszaporodtak a cigány embereket ért támadások. „Az elmúlt húsz évben nem volt ilyen szinten előtérben a rasszizmus. A magyar mindig is olyan volt, ha gazdaságilag egy kicsit rosszul ment, akkor ezek a reakciók érdekes módon felerősödnek. Olyankor cigányozunk, buzizunk, kurvázunk, akkor a szomszéd tehene is dögöljön meg, meg egyebek. Arról nem beszélve, ha történelmünket megnézzük, mindig érdekesen viselkedtünk, azt nem lehet mondani, hogy jellemmel.”

Terry Black nem először színesíti jelenlétével a politikai életet, korábban saját pártja is volt, a Szabad Szabadságért Párt. 2007-ben oszlatta fel magát a szervezet, de így is ki lehet jelenteni, kicsivel több mint egy évtizedig tevékenykedtek visszhang nélkül. Rácz Károly mellett Falusi Mariann is indul a EP-választáson, de az előadóművész azt állította az Esti Frizbiben, hogy nem lesz szomorú, ha nem nyeri meg, mert Brüsszelbe ingázni két kisgyerek mellett nem leányálom.

Black bár egy ausztriai színházban két darabban is szerepel, Karcagon is fellép, haknizással tartja fent magát és családját. A Hal a tortánt saját bevallása szerint csak azért vállalta el, mert az elsőt megnyerte, amiért egy nem létező trófeát kapott, és egy másikat is szeretett volna, hogy a gyerekek ne vesszenek össze a díszen. „Apuka egyébként az idő 95 százalékában otthon van, de amikor nem, akkor a sógornőm, a keresztlányom, vagy a barátnőm, Némedi Mari - aki gyakorta a nap huszonnégy órában ott van – vigyáz a gyerekekre.”

A művész egészségi állapota utoljára 2007-ben került szóba, mikor a tüdejéből egy rosszindulatú daganatot távolítottak el. Mint kiderült, most javuló tendenciát mutat, bár május közepén újabb műtét vár rá. „Remélem az lesz az utolsó. Most a bal mellemből vesznek egy csomót. Megvolt a tüdőoperációm, most majd ezen is túl leszek, reméljük, öt év múlva azt fogják mondani, meggyógyultam.”