Az énekesnő azért lesz műkörmös, mert szakmát akar, olyat, amivel akkor is tud kezdeni valamit, ha már nem kell a szórakoztatóiparnak. Mivel emberfüggő, kiváló döntésnek tartja a választását, ami attól is megvédi, hogy később ne vállaljon be olyat, ami ciki.

A Barátok közt egykori hőse, Csifó Dorina szeret molyolni, ezért tanul műkörmösnek. Az ok és okozat egyik legszebb példájának szemléltetése után a rockzenekart alapító lány azt is elmondta, hogy addiktív személyiség, konkrétan társaságfüggő. „Egy irodába soha nem tenném be a lábam, és nem ülnék napi hét órát ott, mert megőrülnék. Muszáj volt valami olyan dolgot válasszak, ami emberközpontú, másrészt elvagyok vele. Először a fodrász jött be képbe, aztán rájöttem, nem, a kézügyességem annyira nem rossz, még az aprólékosabb dolgok is mennek, ezért döntöttem a műkörmös szakma mellett.”

Az iroda és a kozmetika közt nem éreztünk akkora szakadékot, mint amit Csifó vízionál, ezért megkértük, fejtse se ki ezt a gondolatot. „A kozmetikában cserélődnek az emberek, lehet állni, azt csinálni, amit akarok, ott nem is feszengek. Amúgy nagyon társas ember vagyok. Szükségem van arra, hogy emberekkel találkozzak, minél többet. Kell ez az inger. Mert komoly dolgokról lehet beszélni, nagyon sokat lehet tanulni a mások hibájából.” Szerencsére nem kellett aggódnunk a közhely-túladagolás miatt, mert az énekesnő ezután arról számolt, hogy azért keresett mindenáron egy szakmát, mert attól tartott, ha ezt nem teszi meg időben, később olyan munkát is elvállalt volna, amit amúgy sose tenne.

Két és fél az érettségiig

Csifó Dorina édesanyja – ahogy mi is, és mindenki - nagyon örült, hogy lánya ismét énekel, mert a sorozat alatt ezt nem tehette meg, vagyis igen, de csak óvatosan. „Énekelhettem, de nem nagyon publikusan, mert a karakterem meg kellett tartani.” Visszajelzéssel még nem kényeztették halálra a művésznőt, amit annak tud be, hogy nincs lemeze, hivatalosan csak egy zeneanyag köthető a nevéhez. Viszont a Viva Comet jelöléshez ez is elég volt, hiszen a zenecsatorna szerint a kis kamaszok egyenesen imádják a Legjobb új előadó kategória összes indulóját, így Csifót is.

Az énekesnő egy éve lakik a lovagjával, akiről már korábban kiderült, majd tíz évvel idősebb főszereplőnknél. Talán ezért sem véletlen, hogy a családalapítás két és fél esztendő múlva lesz napirenden. A párnak csak addig kell visszafognia magát, amíg az énekesnő leérettségizik. Az egykori szappanopera-szereplő állítása szerint megjelenéséért csak és kizárólag őt lehet felelősségre vonni, jövőbeli urának tetszik, és csak az számít. „Lázadás és rock and roll” – mondta, mikor arra kértük, aggasson magára jelzőket.