Az énekesnő fogyott, fogyott, majd elhagyta a pasija. Most könyvet írt arról, hogy miként járt. Hasplasztika, mellfelvarrás, rengeteg diéta és fogyasztótabletta után, Schobert Norbert segítségével lett hetvenkilós. Azt ígérte, meztelenül pózol majd a könyv borítóján, de végül nem vállalta be. Félmeztelen Kunovics és más finomságok Sex and fogyás címmel.

Kunovics Katinka, a Romantic egykori és jelenlegi énekesnője úgy döntött, egy könyvben meséli el szexuális életét és fogyókúrás tortúráit. A mű címe információnk szerint Sex and fogyás lesz, és májusban kerül a polcokra.

Az énekesnő azt ígérte könyvborítójának fotózásán, meztelen lesz, mert így tudja a leginkább bebizonyítani, hogy összesen egy átlagos felnőtt nő testtömegétől szabadult meg. A korábban 130 kilogrammos Kunovics azonban mégsem vetkőzött pucérra, csak félmeztelenül állt a kamerák elé.

Elmondtam olyan dolgokat, amiket másnak nem tudnék

Elkeseredésünkben arra kértük, ossza meg velünk, miből tartotta fent magát, miután megszűnt a Romantic. „Elkezdtem a szóló lemezt készíteni, tavaly jelent meg és azzal koncerteztem. A mai napig is megy, független attól, hogy újra van Romantic. Egy vállalkozó támogatta, és szerencsére jól fogyott. A Romantic nyáron fog beindulni, mert a gazdasági válság ezt a szakmát is érinti. Májustól már lesznek haknik.” Arra is kitért, hogy egy nosztalgiázásnak köszönhetjük, ismét összeállt az együttes.

Kunovics állítása szerint régóta tervezte, hogy egy könyvben mond el mindent, ami szerinte meghatározó volt az életében, csak eddig nem talált olyan újságírót, akiben megbízhatott volna. „Elmondhatom neki a titkokat, egyéb sztorikat, amiket nem biztos, hogy mindenkinek elmondanék. Régóta terveztem, hogy a fogyókúrával kapcsolatos tapasztalataimat is megosztom az emberekkel, hogy ne essenek ugyanazokba hibákba, amikbe én.” A PR szövegben éreztük a világ-megváltó szándékot – ezúton köszönjük –, és azt is, hogy megosztotta Velvettel a kövérségéért ki felelős elméletét.

Úgy akartam lefogyni: sokat ettem vagy semmit

„Szerintem a gyerekkorban dől el minden. Számít, hogy az ember mire neveli a gyerekeit, fontos-e a mozgás és a helyes táplálkozás. Engem nagyon komoly szinten elrontottak ezzel kapcsolatban is. Nem törődtek azzal, hogy rendszeresen mozogjak. Ez óriási hiba volt. Később persze jöttek ezek is: úgy akartam lefogyni – nagyon sokan vannak ezzel így, nem teszek érte semmit –, hogy csak a csodaszereket vártam. Nem volt olyan fogyitabletta, amit ne próbáltam volna ki. A tapasztól kezdve az elektromos fogyasztógépeken át, az akupunktúráig minden diétát teszteltem.”

Miután megtudtuk, hogy elsősorban a szülei voltak felelősek a kinézetéért, arról kérdeztük, végül hogyan szabadult meg az egy embernyi súlyfeleslegétől. „Norbi segített, és akkor esett le, hogy nem kéne mindent összezabálnom. Előtte úgy próbáltam lefogyni, hogy vagy sokat ettem vagy semmit. Aztán minden nap mentem edzeni, eleinte csak húsz percet, mert 130 kilósan nem bírtam többet. Ma már másfél órát is megy.” Ahogy megszabadult a többlettől, pasija elhagyta, aminek okát a mai napig nem érti. „A kapcsolatom alatt pedig még híztam is. A szerelemtől ettünk mind a ketten, mint az állatok. Ő volt az első, de ahogy fogytam, egyre jobban távolodtunk egymástól. Ezt utólag vettem észre.” A most 70 kilós Kunovics azt is elmondta, nem úszta meg a plasztikai műtétet sem, a hasáról majd négy kilónyi bőrt távolítottak el, és a mellét is fel kellett varrni. „Fájdalmas, de megéri” – összegezte az énekesnő az élményeit, anélkül, hogy megkértük volna, feltétlen egy közhellyel zárja a beszélgetést.