Bár a fitneszbajnok csak sokadik próbálkozás után, lombik-program segítségével tudott teherbe esni, nem aggódik túlzottan négy hónapos magzatáért, és még babaruhákat sem vásárol. Változatlanul sportol, ügyeket intéz, közben pedig pulzusmérő órával keresi az arany középutat. Már azt is tudja, természetes úton, állami kórházban szeretné világra hozni első gyermekét, lehetőleg férje társaságában.

Második alkalommal sikerült teherbe esned a lombikbébi program segítségével, spontán nem foganhatott meg a gyermeketek, ugyanis a férjednek egy hasi műtét következtében elzáródott a vezetéke. Erről azonban nem beszéltél korábban, csak arról, hogy próbálkoztok.

Most is csak egy fórumon beszéltem erről, nem is szeretnék többször. Megtehettem volna, hogy soha nem mondom el, de úgy gondoltam, az a legjobb, ha legalább egyszer őszintén beszélek a lombik-programról. Ez egy nagyon privát dolog, ahogyan az is, ami a hálószobában történik. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy egyáltalán a barátaival megosztja-e ezt. Én sem kötöttem mindenkinek az orrára, csak a szűk baráti körömnek, és a családnak mondtam el.

Azt nyilatkoztad, a megérzéseid az sugallják, kislányod lesz.

Csak 3-4 hét múlva fogom megtudni, milyen nemű lesz a gyermek, de korábban úgy gondoltam, nekem csakis kislányom lehet. Egyébként mindegy, hogy fiú lesz vagy lány, mindkettőnek nagyon fogok örülni.

Neked is vannak testvéreid, gondolkozol már egy második gyermeken?

Mindig is két gyermeket szerettem volna, de jelen pillanatban még nem tudom, hogy lesz, az élet egyébként is mindent felülír.

Még csak a negyedik hónapban vagy, de vannak már névötletek?

Nem, mert így, hogy még a nemét sem tudjuk, nehéz lenne választani. Annyira még nem is érzem, hiszen még nem mozog, csak nő a hasam. Egyelőre albérlőnek hívjuk, és lehet, hogy csak akkor árulom majd el a nevét, ha megszületett, mert nem szeretném azt hallgatni az ismerőseimtől, hogy 'nekem ez nem tetszik'. Biztosan rosszul esne. Egyébként, amikor beszélgettünk erről Krisztiánnal, akkor nagyon más volt az ízlésünk.

Még több Béres Alexandra!

Sok szakkönyvet olvasol a várandósságról? A kezdeti nehézségek tükrében nem lenne meglepő, ha kivételesen felkészült szeretnél lenni.

Nem vagyok elvakult gyermekváró. Azt gondoltam, sokkal jobban fogom félteni ezt az állapotot, hiszen sokat vártam rá, de sokkal lazább tudok lenni, mint hittem. Jól érzem magam, nincs hányingerem, tudok sportolni, és kívánós sem vagyok, még az érzelmi kitörések is elkerülnek. Egyelőre szinte változatlanul tudom élni az aktív életemet, és inkább az esik rosszul, amikor semmi sincs körülöttem. Néha úgy érzem, végig tudnám futni a terhességemet, bár sosem ajánlottam senkinek, hogy fusson ez alatt az időszak alatt az ütődés miatt, és én sem teszem – de érzem, hogy tudnám. Azt észrevettem, hogy hamarabb felszökik a pulzusom, és kicsit hamarabb fogy el a levegőm az edzéseken, de ennyi.

Rubint Réka mindössze 7-8 kilót szedett fel a terhességei alatt, te is ennyire kínosan figyelsz majd a súlyodra?

Szeretnék egyensúlyt tartani, úgy gondolom, hogy most nem én vagyok a legfontosabb, hanem a kisbaba. Nem leszek kétségbe esve, ha három kilóval többet hízok, mint az átlag, mert tudom, hogyan kell visszaváltozni. A fitnesznek köszönhetően megismertem, mire hogyan reagálok. Lehet, hogy nem az első 2 hónap után leszek nagyon csinos, de nem is ez a célom. Akkor egy édesanya leszek, aki szépen lassan nyeri vissza a formáját.

A férjed jobban szeretget ebben az állapotban, mint korábban?

Nem, inkább azt nézi csodálkozva, mekkora a hasam már most. Mivel nekem nagyon erős volt a hasfalam, már az első hónapban látszott, hogy előre tolódott. Persze akkor még nem kismamahasnak tűnt, hiszen még a kockák is ott voltak. Az orvosom szólt is, hogy ne hasizmozzak, mert el kell lazulnia a hasfalamnak. A végén a munkáimat is vissza fogom fogni, de a sportot végig szeretném csinálni, persze, ésszel.

Kettőtök közül ki fogja jobban elkényeztetni a babát?

Ha a kutyáinkból indulok ki, akkor simán lehet, hogy mind a ketten elkényeztetjük majd. Őket is egyfolytában puszilgatjuk, olyanok, mintha családtagok lennének.

Természetes úton vagy császármetszéssel szeretnél szülni?

Mindenképpen természetesen úton szeretnék, de úgyis az orvoson múlik. Biztos nem lesz könnyű, mert elég szűk a csípőm. Azért ragaszkodom ennyire a természetes szüléshez, mert úgy gondolom, hogy meg kell érezni annak a kicsi lénynek az értékét, ahhoz pedig végig kell csinálni a küzdelmet.

Hiszel abban az elméletben, miszerint a természetes úton született gyerekek jobban küzdenek majd felnőttként?

Nem vagyok nagyon spirituális ember, de valahol hiszek benne. Szerintem én bebizonyítottam a sportban, hogy küzdő típus vagyok, pedig császármetszéssel születtem, így kicsit szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.

Apás szülést szeretnél? Sokan azt mondják, hogy a férfi olyankor megundorodik a feleségétől, és már csak anyaként tud tekinteni rá.

Nem kell mindent látnia. Ha be is jön Krisztián, azt szeretném, hogy a kezemnél, arcomnál legyen. Neki kell döntenie, nem szeretném rákényszeríteni. Boldog lennék, ha ott lenne, hiszen kettőnk kisbabája, de majd meglátjuk.

A hírességek nagy része magánklinikán szül, mert higiénikusabbnak és kényelmesebbnek gondolják. Gondolom, te is ezt választod.

Nem, normálisan, állami kórházban szeretnék, mint bárki más, pedig még hívtak is magánklinikára, hogy szüljek ott. Nem tartok az állami körülményektől. Orvos családból származom, tudom, hogy ők is ugyanúgy dolgoznak. Egyébként jót tesz majd a kórházi környezet, mert a fent fekvő lányok sokat tudnak segíteni egymásnak, és ott lesznek a tapasztalt nővérek is. Másrészt, úgyis át kell vinni egy kórházba, ha a magánklinikán problémák merülnek föl.

Egyre többen vetetnek le köldökzsinórvért, amely őssejteket tartalmaz, komolyabb betegség esetén pedig nagyon hasznos lehet. Tervezel ilyet?

Még nem tudom.

A kismamák nagy része őrült vásárlásba kezd ilyenkor, te vettél már babaruhát?

Nem, de anyukám már megtette. Annyira az elején vagyok, még bármi lehet. Kell ez a kilenc hónap, mert hiába vártam rá régóta, más így megélni, de persze biztosan eljön majd az az időszak is. Egyelőre inkább nézegetem a hasamat, gondolkodom rajta. Fejben nagyon sokat törődök vele.

Azt mondtad, még bármi lehet. Még mindig nem tudsz maradéktalanul örülni?

De, már tudok azóta, amióta elmondtam a környezetemnek és a médiának. Addig nem ment, mert féltem attól, hogyha még olyankor mondom el, amikor az orvosom nem erősíti meg, akkor baja lesz a babának. Nagyon rossz érzés volt, hogy addig rejtegetnem kellett a hasamat, én ugyanis azt éreztem, hogy más is látja rajtam a terhességet. Egészen biztosan kiszúrták az óráimon az első sorban állók, hiszen már 10 éve ismernek, de szerencsére a média nem értesült róla, csak tőlem. Azóta az az egyetlen furcsa dolog, hogy mindenki a hasamat lesi, ahelyett, hogy a szemembe nézne.

Nem igazán szerepelsz a bulvárhírekben és a kereskedelmi csatornákon a Nagy Fogyás óta. Miért?

Voltak megjelenéseim, de valóban nem a bulvárban, inkább a sporttal kapcsolatosan, és ezt egyáltalán nem bántam. Egyébként sem vállalok el mindent. Nagyon sokszor kerestek meg különféle műsorokkal, de a Nagy Fogyás és annak a bulvárja sok volt nekem, így utána mindent visszamondtam, amit csak tudtam. A terhességem persze megint érdekes, hiszen egy bulvárhír, de engem ez a része egy kicsit hidegen hagy. Véletlenül kerültem a médiának az érdeklődésébe, amikor megnyertem egy világversenyt, de úgy külön sosem kerestem ezt a helyzetet, hiszen eredetileg is van saját szakmám, hivatásom.

Kattintson boldog kismamáért!

Több munkád is van, kire tudod majd átruházni a felelősséget, ha megszületik a gyermeketek?

A munkatársaim fognak segíteni, de telefonon is sok mindent tudok majd intézni. Nem szeretnék teljesen kikerülni a vérkeringésből, de órákat nem fogok tudni tartani a legelején. Animátorok képzésével is foglalkozom, ott épp október és február között van a holt időszak, épp akkor, amikor jön a baba, úgyhogy az nagyon jól jön ki. A súlykontrollban is vannak kollégáim, akik át tudják venni a feladataimat. Szakértői munkákat, média megjelenéseket azonban nem fogok vállalni. Úgy gondolom, hogy a legnagyobb kincs, amit egy anyuka adhat a gyerekének, az az idő, meg a türelem, és az sem érdekel, ha emiatt fél – egy évre kiesek néhány dologból.

Remek üzleti lehetőség lenne neked a várandósság, épp kapóra jönne egy terhes tornás DVD.

Eredetileg nem szerettem volna ilyet, de lehet, hogy meg fogom csinálni, mert annyian érdeklődnek Most sok szempontból aktív vagyok, de ilyen szempontból nem, nincsenek ezzel üzleti terveim. Nem érzek magamban energiát arra, hogy a gyerek körül ilyeneket csináljak. Abban azonban gondolkodom, hogy terhes tornát tartanék azoknak a lányoknak, akik velem együtt várnak babát. Az érdekes lehetne.

Az rendben van, hogy a munkatársaid segítenek, de a férjed is tud majd?

Így is nagyon sokat segít, mi ugyanis együtt dolgozunk; ő az ügyvezetője a Súlykontrollnak, így nagyon sok mindent átvesz tőlem. Anyukám is pont akkor megy majd nyugdíjba, amikor jön a baba, úgyhogy egyedül ebből a szempontból jó, hogy később, 33 évesen jött nekem a baba.

Ha választani kellene, hogy fitneszedzőként, sportolóként vagy édesanyaként jellemezzenek, melyikre voksolnál?

A sportolót vagy inkább a fitneszedzőt, mert életmóddal is foglalkozom. Az édesanya szerepig még van néhány hónap.