Elkeveredett az explaymate bőröndje, amikor Franciaországból Las Vegasba repült, hogy fellépjen Hugh Hefner klubjában. Így nemcsak saját ruháit, de mp3-as zenéit is elvesztette, jelenése előtt négy órája jutott arra, hogy azokat újra letöltse az internetről. Legálisan persze, merthogy kedvezményes tagsága van a Magyar Lemezlovasok Egyesületénél.

A 22 éves lemezlovasból rövid időre playmate-té vedlett Metzer Viktória a múlt hét végén érkezett haza Las Vegas-i fellépéséről, amire még májusban hívták meg a Playboy-pápa, Hugh Hefner promóterei. Metzker fellépése annyira jól sikerült, hogy már most elkezdte szervezni három alkalmas visszatérését a Moon and Playboy Clubba. Az explaymate egyébként nagyon szeret külföldön játszani, még akkor is, ha Hefner nem vesz részt személyesen a fellépésein, de szerinte ez megbocsátható, hiszen már nagyon öreg.

Kedvezményes tagsága van

„Úgy indult, hogy elkeverték a bőröndömet, amit a francia repülőtéren adtam fel, és persze azóta sem lett meg. Abban voltak a zenéim, a ruháim, mindenem. A leszállás után mindössze négy órám maradt arra, hogy letöltsem az mp3-as zenéket, és ruhákat szerezzek be. Szerencsére a barátnőm mindig elkísér a fellépéseimre, így ő adott nekem ruhákat" – mondta a Velvetnek Metzker Viki, akinél rákérdeztünk a mp3-ak felhasználásának jogi vonatkozásaira is. Válaszából megtudtuk, nem szükséges CD-ket vásárolnia, elég, ha kiváltja tagságiját a Magyar Lemezlovasok Egyesületénél, ami általában évi 60–80000 forintba kerül. Azért csak általában, mert mivel februárban Metzker lett az év felfedezettje, kedvezményt kapott az egyesülettől.

Az explaymate évek óta párkapcsolatban él, mégis barátnőjét viszi magával a fellépésekre. Metzker ezt is megindokolta, és hozzátette, a partifotók ellenére szintén zenész párja megbízik benne. „A páromnak nincs oka féltékenykedni, amúgy sem az a típus. Felnőttként kezeli a dolgot, mégiscsak egy 30 éves ember" – magyarázta Metzker. – „Azért nem őt szoktam magammal vinni, mert ő is lemezlovasként dolgozik, de főleg Magyarországon. Az egyik nyitott szórakozóhelyen szokott fellépni, és mivel én sokat vagyok külföldön, ezért nem is igazán jellemző, hogy együtt játszanánk" – tette hozzá.

Elfogadóbb a külföldi közönség

A két éve hivatásos lemezlovasként tevékenykedő Metzker Viktóriát arra is megkértük, tapasztalatai tükrében hasonlítsa össze a külföldi és a magyar közönséget. Az eredmény nem volt meglepő. „A külföldi közönség sokkal inkább elfogadja a DJ-től a szettet, amit játszik, kint jobban tudjuk irányítani a bulikat, mint itthon. A hazai közönség sokkal válogatósabb, adott számukra egy zenei irány, na meg vannak a slágerek, amiket szeretnek. Kint sokkal nyitottabbak, bulizósak. Ráadásul ott a 22 évestől a 45 évesig mindenféle ember megfordult, míg itthon inkább a fiatalok járnak diszkóba" – elemezte a helyzetet az explaymate, aki külhonban – az igény hiányában – alig konferál, de legalább énekel. Élőben.

Metzker szerint a biztonsági intézkedések is jócskán eltérnek a magyar tapasztalatoktól. „Voltak furcsa dolgok. Elég vicces volt, amikor a mostani fellépésem alkalmával tőlem is elkérték az útlevelet, és a személyi igazolványomat, hogy betöltöttem-e már a 21-et". A dúskeblű lemezlovas explaymate-sége miatt nem találkozott negatív diszkriminációval a Hefner-féle klubban, mert állítása szerint ott jobban elfogadják a női lemezlovasokat, mint Magyarországon. Bár tapasztalatai azt mutatják, már hazánkban sem köpködik, amióta két év alatt letett valamit az asztalra. Előtte gyakran betalálták a fórumozók, „de hát szerintem ez itthon megszokott, úgyhogy ezen meg sem lepődtem akkoriban" – mondta.

Playmate-ből lemezlovas

Metzker Viki válaszai során kiemelte, ő előbb érdeklődött a lemezlovasság iránt, mint hogy playmate lett volna belőle. Ezt csak azért tartjuk fontosnak megemlíteni, mert az expornós Niki Beluccival divat lett pornósból, playmate-ből lemezlovassá válni. „Sajnos vannak olyan lemezlovasok, akik nem tudják úgy képviselni a szakmát, ahogyan azt kellene" – véleményezte a hazai playmate-ek, pornósok szakmai irányultságát Metzker, majd megjegyezte, nem Niki Beluccira gondolt, hiszen „ő már nagyon elismert külföldön."

A 22 éves DJ nem tervezi, hogy ismét vetkőzésre adná a fejét, pedig sorra keresik meg lehetőségekkel, amik alkalomadtán tárgyalásig is eljutnak. Metzker Viktória a Velvetnek azt is elmondta, szeretné, ha párjával már komolyabb szintre lépne kapcsolatuk, „de ő még vár, azt mondja, még egy pár év. Mondjuk, ezt én is így gondolom, csak ugye mindig a nők azok, akik jobban vágynak a kapcsolat magasabb szintjére."