A showmanből koporsóárussá lett Gáspár Győző sajtónyilatkozatban közölte, a családjáról megjelent negatív cikkek után nem hajlandó tovább együttműködni a médiamunkásokkal. „Írják azt, hogy Gáspár Győző, ne azt, hogy Győzike. Vegyük úgy, hogy Győzike meghalt” – válaszolta telefonos megkeresésünkkor. Állítja, ez most nem marketingfogás, elege lett.

Gáspár Győző több alkalommal is beígérte, felhagy kettős énjének show-beli felével, Győzikével, és ezentúl egyszerűen csak Gáspár Győző lesz. Megtette ezt két évvel ezelőtt is, mondván elege lett, hogy a családját is bántják, holott csak ő a közszereplő. Ezúttal sem hallottunk mást tőle, és amikor megkerestük, váltig állította, higgyük el, ez most nem marketingfogás. Besokallt, amiért a sajtó lapjaira vette lányát, Gáspár Virágot, és az sem tetszett neki, hogy azt állították, elsikkasztotta a Roma Rómeó, avagy cigányok visszavágnak című filmre kapott alapítványi pénzt. Mindezt úgy közölte, hogy elvileg már csütörtöktől nem nyilatkozik. Hétfőn pedig a telefonszámát is lecseréli.

A gyerek többet ér a pénznél

„Nem tudunk mit csinálni, nagyon negatív dolgok jelentek meg rólunk a közelmúltban. Nagyon szeretünk mindenkit, de már nem tudtuk koordinálni ezt az egészet. Rólam azt írták, elsikkasztottam a pénzt, Virágról meg azt állították, elmebeteg. Nekünk is van lelkünk, mi is emberek vagyunk" – mondta a Velvetnek Gáspár Győző egy nappal a sajtóközleményben feltüntetett visszavonulási dátum után.

A Romantic frontembere kiemelte, nagyon nehezen hozták meg a döntést, hiszen ebből éltek, azt azonban mégsem hagyhatják, hogy gyerekeikről ocsmányságokat írjanak. „Ez nem médiafogás, nem kampány, új műsorom sem lesz. Persze, volt marketingfogás az életemben, hiszen nem vagyok orvos, politikus. Közszereplő vagyok. Ne ítéljenek már meg a nézők a tévében látottak alapján, szerződésem volt, ami alapján a szórakoztatás volt a feladatom" – tette hozzá Gáspár. A showmanből koporsóárussá lett Gáspár Győzőnél arra is rákérdeztünk, hogyan bírja majd médiafigyelem nélkül. Kérdésünkre azt a választ kaptuk: bár szerette a figyelmet, ennyi volt.

Gáspár nem érti, miért foglalkoznak velük, hiszen már Győzike Show sincs, „mert, ha még az lenne." Továbbá azt tervezi, ezután is marad a szórakoztatóiparban, de csak, mint a Romantic frontembere. Egyébként pedig akkor sem fog nyilatkozni a magánéletéről.

„Írják azt, hogy megjelenik a lemezünk, vagy elmentünk énekelni valahová. Mondjuk azt, hogy Győzike nincs, hogy Győzike meghalt" – szemléltette már sokszor beígért életmódváltását Gáspár. A sajtóközleményből az is kiderül, a család – merthogy a levél a Gáspár családtól érkezett – bármilyen valótlan tény, becsületsértő minősítés esetén jogi útra tereli a dolgot.

Celeblistánk szerint is leáldozott Gáspár Győző csillaga, pedig nemrég még a showbizniszben töltött 10 évét ünnepeltük a magunk módján április elsején, egy álló napon keresztül az önök szórakoztatására. Bár 2007-2008-ban el sem lehetett mozdítani Gáspárt a celeblista első három helyének egyikéről, most mindössze a 23. helyet tudhatja magáénak, első helyét most Havas Henrik bitorolja.

Így kell nem nyilatkozni

Patay Attila kis híján celebbé lett exneje a válásukat megelőző hercehurca kapcsán küldött körbe egy sajtónyilatkozatot, miszerint gyermeke nevelésén, cége működtetésén, és a válásai papírok intézésén kívül nem kíván mással foglalkozni. De főleg nem azzal, hogy a sajtónak nyilatkozgasson magánéletéről.

Az egy évvel ezelőtti közlemény után persze azért még egy kicsit beszélt a házasságáról, bombanőt is csináltak belőle, egészen mostanáig. Merthogy május végén újabb nyilatkozatban tudatta, elhatárolódik a férjétől, és egyébként is, jobb lenne, ha nem kezelnék celebként, mert nem tartja magát annak.

A főként szavahihetőségéről ismert Molnár Anikó nem követte a Patakyné-féle hivatalos útvonalat, talán – de csak talán - ezért annyira nehéz olyan komolyan venni, amikor azt mondja, nem beszél sem a vetéléséről, sem hentes pasijáról. Ezt követően természetesen azért nyilatkozott ezt-azt, és mivel ő nagyon őszintének tartja magát, bizonyára csak véletlenül említette meg mind a hentest, mind a vetélését.