Nézzük meg, milyen volt Liptai számára a 2009-es év. Na, nem szakmailag, hanem emberileg.

Liptai Claudiának kizárólagossága van, vagy valami olyasmi, így csak a kiválasztottaknak nyilatkozik a magánéletéről, a szakmairól meg, ugye, nemigen van mit, így most röviden áttekintenénk az elmúlt, igen eseménydús 2009-es háromnegyed évet.

Úristen, mi lesz itt?

Kezdjük rögtön ott, hogy alighogy Liptai visszatért Afrikából, a Sztárok a fejükre estek forgatásáról, kirobbant a botrány, ami hihetetlen módon a mai napig tart: Liptai és Gesztesi elhidegültek egymástól. A két celeb kálváriája ekkor kezdődött, de itt még valószínűleg maguk sem sejtették, hogy ekkora sajtóvisszhangot lehet kihozni egy széthulló kapcsolatból.

Nem tartott viszont sokáig, hogy rájöjjenek: a lapokat el lehet adni a kettejük közötti viták kiélesítésével, így lassan kezdték csepegtetni az információkat, kezdve onnan, hogy Liptai levetkőzne a Playboynak, egészen odáig, hogy Gesztesi anyukája is nagyon aggódik a kapcsolat miatt.

Liptai állítólagos költözése először februárban került címlapokra, aztán kéthetente egyszer pakolt, de a teljes dobbantás, azaz válás a mai napig nem sikerült. Persze ez nem jelenti, hogy mi akár egy percig is kételkednénk akár saját híreink valóságtartalmában.

Februárra a történet oly értékessé vált, hogy bejött a képbe a kizárólagosság, amikor a híres-hírhedt Story gálán Liptai minden érdeklődő újságírót elhajtott, mondván erről csak egy bizonyos lapnak nyilatkozik. Tehát ekkora már beindult az üzleti gépezet, ami azóta is nyilván jól tejel, pedig ha megfigyeljük, összesen három különböző hír váltja egymást az elmúlt háromnegyed évben: válnak, költöznek – rosszul vannak, békülnek.

A sztoriba még az sem tudott igazán bekavarni, hogy a lapokban zajló válási dárma ellenére a valóságban rendszeresen látják a párt önfeledten nevetgélni, sőt még közös szexjelenetet is forgattak a Jóban Rosszban című sorozatnak. Ekkor kicsit azt gondoltuk, hogy az egész csak a sorozat promózása végett alakult ki, de mivel még mindig húzódik, lehet, tévedtünk. Aztán megint mindketten kiborultak és rosszul lettek, ezzel újra elterelték a figyelmet arról, hogy most akkor költözik-e Liptai, egyáltalán válnak vagy sem.

Mikor a válás-költözés-békülés tematikát már tényleg nem lehetett fokozni, illetve egy kis intermezzóra volt szükség, hát előjött a Liptai folyamatosan pasizik-, illetve a Gesztesinek volt neje szül gyereket típusú hír, megfejelve azzal, hogy Gesztesi ráadásul az anyjával is kibékült, akire azért haragudott, mert elkotyogta, hogy sajnálja Liptait. Tulajdonképpen ekkorra már a páros önmagában egy egész évre elég szappanoperarészletet legyártott, csoda, hogy még nem vették meg a filmjogokat. Persze sose lehet azt tudni, ugye.

Májusig nagy volt a hallgatás, ám ekkor a Blikk előjött a hírrel: akár már a szép tavaszi hónapban lezárulhat a válóper, ami persze még azóta sem kezdődött el (igen, azóta szeptembert írunk). Ekkorra már olyan hisztéria övezte a két celeb címlapsztorijait, hogy hazánk legfontosabb kotnyelese, a daliás termetéről és bölcs megszólalásairól ismert Hajdú Péter is megszólalt, aki szokásához híven ezúttal is fölöttébb okosat nyilatkozott, hogy ugyanis Liptai nyilván jó az ágyban.

A Napi Ász bölcsen kivonult az utcára is, felmérni a közönségigényt, és nahát, az derült ki, hogy valójában a kutyát nem izgatja a házaspár kálváriája. Ez meg az érintetteket nem izgatta, legyintettek a cikkre, és újabb értékes részletekkel ajándékozták meg a közt: azzal, milyen rettenetes, hogy még mindig együtt kell éljenek, pedig már június van. Aztán megtervezték dominikai nyaralásukat, ami válófélben lévő pároknál szintén tipikus. Szerencsére júliusra az ugyancsak Tv2-s Demcsák Zsuzsa megtalálta az ingatlant, ahová Liptai azóta már beköltözött, nyilván nem olvasta a lapot, amiben megírták, hogy büdös és zajos a környék.

Egészen júliusig pihent a feltételezés, miszerint Radnai is levetkőztetné Liptait, ám a Playboy főszerkesztője feltehetően ekkor már tudta, hogy októberben jubilál a lap, és tortájukra mindenképp a leginkább foglalkoztatott celebet akarta, hát úgy döntött, kicsengeti a hárommilliót, amiért Liptai hajlandó volt ruhákat ledobálni, hiszen a gyerek iskolázására költeni kell.

Július 21-ét írtunk, mikor végre címlapra került, hogy Liptai elköltözött Gesztesitől, aki inkább elutazott, mintsem bőröndöket cipelt, nyilván az óriási fájdalom miatt. Na, ezzel véget is érhetne a hiszti, bár válási papírok még mindig sehol, csakhogy Liptai nem egy Kelemen Anna, az ő vetkőzése nem evidens, így tovább hömpölygött az okfejtés, hogy két hónapig retusálják a Playboyos képeket. Meg aztán a műsorvezetőnő is rájött, hogy három misi ide vagy oda, azért csak tényleg le kell vetkőzni, jól beparázott hát az emberek véleményétől, amivel, mondjuk, odáig nemigen törődött, na meg a stábtól, akinek részt kellett venni a fotózáson, egyedül a kutyától nem, aki ki tudja, mit keres majd a fotókon. Az eredményt a tízéves Playboyban októberben láthatjuk, mert persze Radnai szeretné, ha Liptai lenyomná Zalatnayt, kérdés, hogy menni fog-e neki.

Mindenesetre 2010 februárjában lesz a Gesztesi-Liptai saga egyéves, addig még eltörhet néhány tányér, fogyhat még tovább Liptai és Gesztesi is, és talán végre eljön Spielberg is, hogy könyörögjön a filmjogokért, bár azt lehet, hogy már megvette Gyöngyössy Bence. Ő imádja a remake-eket.