A TV2 Mokkájának beugró műsorvezetője nem azért utasítana el egy Playboy-felkérést, mert degradálónak érezné, hanem mert nem szeretné, ha a szembejövő biciklis tudná, hol vannak az anyajegyei. A vetkőzés gondolatától egyébként azóta ódzkodik, amióta általános iskolás korában időről időre azt álmodta, hogy meztelenül ment iskolába, mert elfelejtett felöltözni. Tatár Csilla nem akarja Liptai stílusát követni a Mokka vezetése közben, mert van neki saját, sőt, többek között a kommentelők megjegyzései miatt már hangosabban beszél, mint májusban.

Tatár Csillát nem zavarja túlzottan, de nem esik jól neki, hogy az újságírók Gönczi Gábor nejeként írnak róla, és úgy véli, igazán kitalálhatnának már valami egyéb jelzőt. „Egy kis szellemi restséget, valamiféle kényelmet érzek ebben a jelzőben. Nem zavar, mert imádom a férjemet, csak nem értem” – mondta a Velvetnek Tatár Csilla, aki úgy érzi, hét év riporteri munkával a háta mögött előbb-utóbb csak elkezdik egyszer értékelni úgy, mint Tatár Csilla, a TV2 riportere. „Gábort négy éve ismerem. Nem egy csatornánál dolgozunk, és még most is csak beugró műsorvezető vagyok. Érteném ezt, ha Gábor a főnököm lenne, és otthonról berángatott volna, hogy 'jaj, drágám, gyere, adok neked egy műsort'. De nem így történt” – magyarázta a 26 éves átmeneti Mokka-műsorvezető, aki legutóbb májusban helyettesíthette Liptai Claudiát Kárász Róbert oldalán.

Nem akar Liptai lenni

Tatár Csilla nem kívánja átvenni a hol tévézésből, hol Playboy-vetkőzésből élő Liptai harsány stílusát, de mint mondja, nem is menne neki, és nem is akarja. A fejlődését nem máséhoz, hanem saját eredményeihez méri, és úgy véli, május óta sokat változott műsorvezetési stílusa. Köszönheti ezt annak, hogy gyakran visszanézi alkalmi műsorvezetéseit, riportjait, de a kommentelők kemény kritikáinak egy részét és férje tanácsait is megfogadja. „Még mindig van bennem drukk, de szerintem ez akkor is így lenne, ha már tíz éve lennék műsorvezető. Persze az adás vége felé egyre jobban kiengedek” – mondta a TV2 Mokkájának riportere és átmeneti műsorvezetője, aki korábban azért volt stresszes, mert azon aggódott, ne hibázzon.

„Már nem görcsölök, hanem élvezem – nekem ez jelenti a fejlődést. Másrészt sem a képernyőn, sem a magánéletben nem vagyok egy harsány ember, ezért korábban nagyon halkan és lassan beszéltem, amitől érdektelennek tűnt a mondandóm” – fejtette ki a huszonhat éves riporter, aki beugró műsorvezetőként valahol a sajátjának érzi a Mokkát, valahol nem.

Helyettes, de nem örökké

„Magaménak érzem a csapat miatt, és ugye végül is a műsor riportere vagyok, de számomra a Mokka műsorvezetői Azurák Csaba, Liptai Claudia, Kárász Robi és Demcsák Zsuzsi. Én csak a helyettesítő vagyok, ezért nemcsak másként tekintenek rám a nézők, de másképp is érzed magad” – tette hozzá Tatár Csilla, aki nem reménykedik feleslegesen: tudja, ha Liptai befejezte új műsorát, neki mennie kell. „Sosem reménykedem abban, hátha maradhatok, mert tisztában vagyok vele, rám csak addig van szükség, amíg Claudia más műsort csinál. De ez nem kelt bennem rossz érzéseket, mert csak riporter vagyok, szóval nekem nagy dolog, hogy ezt csinálhatom” – mondta Tatár, aki október 12-től határozatlan ideig helyettesíti Liptait, amíg ő egy új valóságshow-val foglalkozik.

Az, hogy Tatárra a helyettes szerepet osztotta a TV2, még nem jelenti, hogy ne lennének tervei. Az átmeneti Mokka-arc is vágyik egy saját műsorra, de tudja, a sült galamb nem repül csak úgy a szájába. „Dolgozom azon, hogy saját műsorom legyen, de ezalatt ne arra gondolj, hogy naponta 'légyszi,légyszi'-e-maileket írok. Ötletelünk a szerkesztőségen belül a kollégáimmal, hogy miből lehetne új műsort csinálni” – jegyezte meg a Mokka beugrósa, aki úgy gondolja, főként azok fásulnak bele a szakmába, akik csak a csillogást látják benne.

„A kommunikációszakosok között – én is azt végeztem – sok olyan karaktert lehet találni, akik úgy gondolják, hogy semmi más feladatuk nincs azon kívül, hogy bejöjjenek, kisminkeljék őket, kapjanak ruhákat és felvegyék a szép fizetésüket. Ők valószínűleg hamar belefásulnak a szakmába. Ha tényleg van benned hivatástudat, akkor nem lehet baj, mert nagyon sok érdekes dolgot lehet csinálni.”

Álmában meztelenül járt iskolába

A Mokka átmeneti reggeli műsorvezetése mellett Tatár forgat esténként, így alvásra mindössze napi két-három órája maradt a héten. A felborult életritmus miatt férje, a konkurens csatornánál dolgozó Gönczi Gábor felkonferálásait sem tudta megnézni, pedig szokta. Tatár elmondta, párjával esetenként meg szokták beszélni az aznapi teljesítményüket, Gönczi Gábor olykor javaslatot is tesz, min hogyan kellene nejének változtatnia. „A szakmai értékelés nem okoz gondot a kapcsolatunkban, nincs ebből sértődés” – jegyezte meg Tatár, aki úgy gondolja, gyereket majd akkor vállal, amikor elég felelősségteljesnek érzi magát, és képes lesz lemondásokra. Mint mondja, párja nem nyaggatja, hogy szüljön már, Tatár pedig most úgy érzi, még 3-4 évig várat magára a gyerekprojekt.

Tatár Csillától azt is megkérdeztük, lenne-e olyan médiaszereplés, amit ő már prostituálódásnak érezne, úgy, mint Verebes a Heti hetest. A beugró műsorvezető úgy nyilatkozott, ami számára testidegen, azt nem vállalná el, ilyen például a Playboy-vetkőzés. „Most úgy érzem, hogy nem tudnám megmutatni magam meztelenül, mert kiskoromban mindig volt egy visszatérő álmom. Azt álmodtam, úgy mentem iskolába, hogy előtte elfelejtettem felöltözni. Ne nézz hülyének, ez tényleg így volt. Furán érezném magam, hogy szembejön velem egy biciklis, egy vadidegen ember, és tökéletesen tudja, hol van a hasamon az anyajegy” – mondta Tatár, aki az erotikus fotóktól azért nem zárkózna el, és az sem zavarja, ha mások mindent megmutatnak magukból.