Az egykori Playboy-modell bár visszavonult az aktfotózástól, azért szereti a róla megjelent csinos képeket, így mit ad isten, idén karácsonyra ő is kiadja a maga naptárát.

Kis Hegedűs Réka néhány hónapja döntött úgy, hogy befejezi az aktfotózást, mert mint lapunknak elmondta, pasija, Balogh Gábor - világ- és Európa-bajnok öttusázó - nem örülne, ha a jövőben is mutogatná a bájait. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy végképp abbahagyta a modellkedést, hiszen szívesen készíttet képeket magáról. Most éppen Kasza Tibort választotta fotósául, és az elkészült képekről olyanokat mond például, hogy azok "nosztalgiával emlékeztetnek olyan korokra, amikor még nem a mindennapi rohanás és a rideg célszerűség jegyében telt az élet".

Kis Hegedűs Réka korábbi Playboy-modell, mostanában állítólag divatlapok címlaparca, aki a rendezvényszervezést választotta hivatásául, most mégis azt állítja, új oldaláról mutatkozik be. És bár azt ígérte, már inkább csak külföldi lapoknak dolgozna, most mégis Kasza Tiborral készített fotókat. Saját bevallása szerint a képek visszafogott eleganciáról tanúskodnak, és olyanok, amelyek nem csak a női bájakra éhes férfitekintetet vonzzák, hanem bárki számára esztétikai élményt jelentenek, aki szereti a szépet. "Az elkészült fotók nem nélkülözik a rejtett erotikát, a képek elsősorban egy retro-életérzést-, az Art Nouveau-, a Tiffany világa iránti nosztalgiát akarják sugallni." A modellnek saját fotóiról Alfons Mucha vagy Andy Warhol festményei jutnak az eszébe.

Családi fotókból naptár

Kis Hegedűs Réka kapcsolata a fotóssal a róla és párjáról készített családi felvételekkel kezdődött. Úgy érezte, ezek a mostani képek olyan különleges hangulatot árasztanak, hogy megérdemelik a szélesebb nyilvánosságot, így bevonultak a Rózsakert bevásárló-központ Bécsi kávézójába, és spontán módon összeállították a sorozatot. Állítólag nem csaptak különösebb felhajtást a dolog körül, hiszen a ruhák, kiegészítők, ékszerek a szomszédos butikból származtak, de még stylist sem segítette a munkájukat, csak Kis barátnője, aki a sminket készítette.

„Még nyáron, amikor előszőr fotózunk a Tibivel, jött az ötlet, hogy csinálnánk egy szóló anyagot is. Most ősszel pedig elkezdtünk fotózgatni” – mondja a modell. – „Egy sorozatot műteremben, egyet pedig egy kávézóban. Mindig meg szoktam említeni, amikor profi stábbal és profi körülmények között dolgozom. Most pedig megemlíteném, hogy nem volt semmilyen stáb. Senki nem szervezte le helyettem a fotózást. Nem volt stylist, fodrász, senki nem ugrált körbe, egyedül a sminkes barátnőm vett részt a munkában a Tibi mellett. A ruhákat, kiegészítőket én szereztem be, a helyszínt is én intéztem - nem is ment simán - és a kávézóban mindössze két óránk volt a fotózásra. Ennek ellenére gyönyörű képek születtek. Olyan jól sikerültek, hogy gondoltam kár lenne nem megjelentetni. Össze is válogattam egy csokorra valót, és még idén egy naptárban, valamint jövőre egy könyvben is szerepelni fognak a fotók.”