Az expornós pár napja ismét orvosi kezelésre szorult, a pánikbetegsége ugyanis végképp eluralkodott felette. Nero két éve szenved a rohamoktól, az elején szívrohamra, később agyvérzésre is gyanakodtak a szakemberek. Most kiderült, hogy állapota annyira súlyos, hogy minden bizonnyal élete végéig antidepresszánsokon és nyugtatókon kell élnie.

Egyre rosszabbodik Judy Nero állapota. Az expornós hétvégén lett olyan rosszul, hogy ismét orvosi segítségre volt szüksége. A pánikbetegség tünetei két évvel ezelőtt jelentkeztek nála, de akkor még nem lehetett tudni, hogy miért gyötrik szívinfarktushoz hasonló kínok. "Igazából nekem az a betegségem van a pánikbetegség kategóriáján beül, amelyik az egyik legrosszabb. Ez nem olyan fajta pánikroham, amikor remegsz és nem kapsz levegőt, hanem olyan, aminek akár eszméletvesztés is lehet a vége. Általában valamilyen betegség tüneteit produkálom: agyvérzés, szívinfarktus, epilepszia" - magyarázta a Velvetnek Nero, aki nagyobb roham esetén általában a kórházban köt ki. "Semmi előjele nincsen, annyi szokott lenni néha, hogy a gyomrom remeg, mint amikor az ember izgulni szokott. Pillanatok leforgása alatt zajlik le az egész, függetlenül attól, hogy hol vagyok és mit csinálok. Előfordult, hogy egy partin estem össze. A pánikbetegségem mellett időközben kialakult egy súlyos depresszió is, és ez a kettő együtt már nagyon erős."

Nero a hétvégi eset után közölte az orvosával, hogy szeretné lerakni a gyógyszereket, de a szakember szerint a sztriptíztáncosnak kevés esélye van arra, hogy problémája pár hónap alatt megoldódik, és az is lehet, hogy akár élete végéig gyógyszerekre szorul. "Nem vagyok beteges típus, amikor olvastam a pánikbetegségről, csak nevettem, nem hittem el, hogy ez egy létező dolog. Én azt hittem, egy erős ember vagyok, nem szoktam sírni sem, így, amikor tudatták velem, hogy pontosan mi a bajom, nagyon csodálkoztam. Legelőször ugyanis szívinfarktus gyanúval kerültem be kórházba a müncheni erotika kiállításról, a második alkalommal pedig azt hitték az orvosok, hogy agyvérzést kaptam."

Judy Nero szerint a legnagyobb gond az, hogy a mentő nem, vagy csak nagyon ritka alkalmakkor megy ki hozzá. "Persze, megértem, hogy míg egy pánikbeteg nem hal bele a rohamba, addig másoknak nagyobb szükségük lehet abban a pillanatban az ellátásra, de nagyon jó lenne, ha lenne valami szolgálat, ami ezekhez a betegekhez kimegy. A nagyobb rohamokból ugyanis nem lehet orvosi beavatkozás nélkül kilábalni.

"Pillanatnyilag kéthetente járok orvoshoz, kísérleteznek antidepresszánsokkal és altatókkal, különböző légzőgyakorlatokat tanítanak, amikkel a kisebb rohamokat át tudja az ember vészelni" - folytatta, és kiderült, hogy a pszichológus szerint az utóbbi évek alatt történt tragédiák sorozata az, ami miatt ez az expornósnál kialakult. "Nyolc éve veszítettem el az édesapámat, később volt egy hatalmas autóbalesetem is, ahol a gerincem, kulcscsontom eltört, a vesém, májam sérült. Majdnem meghaltam. Újra kellett tanulnom járni. A válásomat sem tudtam kiheverni. A házasság felbomlása kudarc, akárki kezdeményezi is. Nem az én hibámból mentünk szét, azóta kétszer is meggondolom, hogy kit engedek közel magamhoz. De most nem is az az elsődleges dolog, hogy találjak valakit, hanem, hogy meggyógyuljak, és a munkámmal kapcsolatban is minden rendben legyen. Az olyan barátokat, akik csak azért voltak velem, hogy hasznot húzzanak belőlem, leépítettem, a nyilvánosságot is kerülöm, mert nagyon sok negatív kritikát kapok, és ez is nagyon rosszul esik."