A 23 éves műsorvezető égetnivalóan rossz gyerek volt, és még a mai napig benne van minden hülyeségben. Bár nagyon sok csínyt követett el, a mai fiatalokkal ellentétben mindig megpróbált belegondolni abba, hogy egy-egy tettének milyen következményei lesznek. Egy tinédzsereknek szóló televíziós csatorna munkatársaként pedig szomorúan tapasztalja, hogy példának okáért mindennaposak az iskolai verekedések.

Amikor a Nivea legújabb, kamaszoknak szóló termékcsaládjának hivatalos bemutatóján azt szerettük volna megtudni, hogy mi volt Istenes Bence, vagyis VIVA Ben legnagyobb tinédzserkori stiklije, a VIVA Tv műsorvezetőjének alaposan el kellett gondolkoznia, mivel rengeteg története van, amit ezen címszó alatt meg lehetne említeni. „Mindig is nagyon rossz gyerek voltam. Amikor az általános iskola első osztályába jártam, a szülők és a tanárok közös megegyezéssel eldöntötték, hogy beadnak egy vallásos iskolába, mert ott majd megjavulok. A rokonok is egyetértettek velük. Annyira rossz voltam, hogy voltak olyan családi összejövetelek, amikre sok szeretettel meghívták a szüleimet, ám finoman utaltak rá, hogy engem esetleg nem lehetne-e otthon hagyni” – nosztalgiázott VIVA Ben, akinek természetesen nagyon sok intőt sikerült begyűjtenie az évek során.

Sátorozás az iskolaudvaron

Ami az iskolai csínytevéseket illeti, két történettel lettünk gazdagabbak: „Éppen gyurmáztunk, amikor kiment a tanár. Előtte természetesen megkért, hogy legyünk olyan szívesek, és ne dobáljuk a gyurmát, mert felragad a plafonra, és nem tudják majd leszedni. Persze én voltam az első, aki dobálta a gyurmát jobbra és balra. Amikor visszajött a tanár, mindenki bőszen gyurmázott, csak én ültem ott üres kézzel. Egy másik alkalommal – éppen egy komoly vizsga előtt álltunk –, az egyik barátommal elhatároztuk, hogy az iskolában fogunk kempingezni. Fel is állítottunk egy sátrat az iskola udvarán. Elvoltunk egész este, amikor pedig reggel mindenki jött az iskolába, mi éppen akkor keltünk.”

A fiatal műsorvezető nemcsak szüleivel és tanáraival, hanem nagymamájával sem volt túl kíméletes. „Egy időben mindig a nagymamám jött értem, mert apukám sokáig dolgozott. Előfordult, hogy én hamarabb elindultam, és valahol a hazafelé vezető hosszú úton találkoztunk. Egyszer az egyik haverommal mindenhova becsengettünk, majd elrohantunk, ahogy a lakók kinyitották az ajtókat. A nagymamámról tudni kell, hogy egy nagyon konszolidált, visszafogott asszony, és ilyeneket kellett végignéznie.”

Még nem nőtt be a feje lágya

Talán mondani sem kell, hogy a most 23 éves VIVA Ben hiába nagykorú immár öt éve, azért gyermeki énje még mindig szerves része a személyiségének. „A mai napig minden hülyeségben benne vagyok. Az összes haverom, akik egyébként mindig is a barátaim voltak, pontosan tudják, hogy milyen vagyok, és persze nekik sem kell a szomszédba menni, ha egy jó poénra van szükség” – nyilatkozta Istenes Bence, aki igen sok mindenen ment keresztül gyerekkorában: „Magyarországon születtem, majd elváltak a szüleim. Eleinte apukámmal laktam, később pedig kiköltöztem édesanyámhoz Németországba. Tizenhat év alatt tizennégy osztályban voltam, mivel folyamatosan költözünk. Szóval rengeteg dolgot megéltem.”

Túl sok a szex és az erőszak

Bár igen mozgalmas volt a gyerek-, illetve a kamaszkor, műsorvezetőként még több, és nem feltétlenül kellemes tapasztalatokkal lett gazdagabb. „Amíg én leginkább a saját csínytevéseim miatt kerülhettem bajba, a mai kamaszokra sokkal több veszély leselkedik. Sokkal keményebb világban élnek, elég csak arra gondolni, hogy például mindennaposak a verekedések az iskolában ” – mesélte VIVA Ben, aki nemcsak az internetre feltöltött felvételek alapján vonta le ezt az ijesztő következtetést, hiszen ő maga is szemtanúja volt egy ilyen esetnek. „Egyszer egy vasútállomáson jártam, amikor láttam, hogy négyen-öten vertek egy lányt. Nem is tudom, hogy hova fejlődik a világ.”

Még hiteles

Mivel a VIVA Tv főleg a tinédzsereknek szól, felmerült a kérdés, hogy meddig lehet hiteles egy műsorvezető Istenes Bence helyzetében. „Amíg jól érzem magam itt, amíg szeretnek és tudnak velem azonosulni azok, akik nézik a csatornát, addig van helyem. Minden egyes napomban rengeteg a kihívás, az öröm. Mindemellett természetesen nagyon sokat kell még tanulnom, szeretnék fejlődni” – hangzott a válasz.

Bár Ben egyelőre nem akar munkahelyet váltani, természetesen már vannak elképzelései a jövőről, hiszen szerinte csak így lehet előrehaladni és küzdeni: „Mindig vannak céljaim, mindig jár az agyam azon, hogy egy adott helyzetből mit lehet kihozni, mi lesz egy hónap, egy év múlva. Arra az esetre is van tervem, ha egyszer a VIVA TV-n abbahagyom. Egy nagy kereskedelmi televíziónál szeretnék műsorvezető lenni, de még van bőven időm elérni ezt a célt.”