Hujber Ferenc a pénzért, a szórakozásért, és az emberek miatt vállalta a Reggeli műsorvezetését. A kritikusai szerint – és most nem a Velvet kommentelőiről beszélünk – meg kell tanulnia, hogy a beszélgetéseket nem kezdheti Ádámtól és Évától. Ugyanakkor szerinte nem ez volt a legnagyobb kihívás azéletében, hanem az, hogy családapaként már nem lázadhat a rendszer ellen.

Te lettél az RTL Klub Reggeli új műsorvezetője. Hogyan jött a felkérés, a csatornától kerestek téged, vagy te őket?

Egyik vasárnap reggel éppen az énektanárhoz mentem, amikor láttam az egyik újságban, hogy Stohl András befejezi a reggelit. Telefonáltam, ha lesz válogatás, akkor nagyon szeretnék elmenni. Volt casting, behívtak, elmentem és végül engem választottak.

Miért akartad elvállalni?

Elsősorban azért, mert nagyon érdekelnek az emberek, mert szeretek beszélni. Arra, hogy valami olyasmit csináljak, ami egyben szórakozás és ugyanakkor még pénzt is lehet vele keresni, ennél jobbat nem is találhattam volna ki magamnak. A másik oka az volt, hogy én különben is nagyon korán kelek minden nap, nekem ez az erős idő a napomban, és úgy tűnik, hogy működik.

Milyenek voltak az első visszajelzések?

Nagyon jók voltak az első  visszajelzések – és most nem a Velvet egyes „jóindulatú” kommentelőiről beszélek.

És azok a kritikák, amiket arccal vállaltak?

Voltak olyan kritikák, amik építő jellegűek, ezeket kifejezetten szeretem, tudok velük mit kezdeni, mert ezekkel lehet javítani. A feleségem az első adásokat szinte mindig nézte, ő nagyon kritikus, jókat tud mondani, nagyon jól ismer, és meg is tudja mondani, mit lehet és mit nem, mi az, amire figyeljek. Természetesen leültem a főszerkesztővel, ő is elmondta, mit kell jobban csinálnom.

Mire kell még figyelned?

Technikai dolgokra kell figyelnem, hogy mikor beszélek, kinek mit mondok. Ne hagyjam, hogy mindenki azt mondja, amit akar, irányítanom kell a beszélgetést. Ezek pár percesek, és nem lehet azt, hogy Ádámtól és Évától kezdjük, gyakorlatilag a közepébe kell vágni, és a végén össze kell foglalni a dolgokat.

Az utóbbi pár évben rengeteg műsort, színházi és filmes szerepet vállaltál, van sorrend?

Mindig az az első, amit éppen csinálok. Ha főállású apa vagyok, akkor az az első, ha férj, akkor az, amikor jégtáncoltam, akkor az. Most éppen a Thália színházban próbálok [A királyasszony lovagja – a szerk.], most ez első. Mindig éppen az, amit csinálok. Nagyon szeretek sokféle dolgot csinálni, szeretem magam kipróbálni azokban a dolgokban is, amit még sosem csináltam.

Mi volt az eddigi legnagyobb kihívás?

A legnagyobb kihívás talán a felnőtté válás. Az nagyon nehéz dolog, amikor az ember azt mondja: egy nagy rendszernek vagyok a része én is, nem tehetem azt, hogy mindenáron szembe megyek mindennel, és folyamatosan csak lázadok. Persze lehet, de olyan keretek között, ami értelmes. Az, hogy elkezdtem felnőtt, felelősségteljes ember módjára élni, az persze nehéz volt számomra. Sosem éltem így korábban, soha.

Gondolom, a családodnak is köszönhető a felnőtté válásod.

A fiamnak, a felségemnek, a pénzügyi dolgoknak, a házépítésnek. Egy csomó olyan dolog van, amit miattuk már nem teszek meg. Váltottam, ez már új szakasz az életemben.

Nem félsz attól, hogy te is túlvállalod magad, mint Stohl András?

Egész évben túlvállaltam magam. Ez a bemutató még meglesz, és innentől kezdve a jövő évadig színházban már újat nem próbálok, csak játszom a futó előadásaimat. Most az az időszak van, amikor sokat kell vállalni, dolgozni, de hál' istennek, mindig figyelek arra, hogy pihenjek, és ez segít. Ebben az évadban rengeteget dolgoztam.

Milyen munkáid voltak?

Kezdődött a Spamalottal, ami egy három hónapos próbafolyamat volt a Madách Színházban. Közben egy nagyon komoly fizikai felkészülésen voltam túl, mert, ugye, készülni kellett Koltai Robi filmjére, amiben chippendale táncost játszom, az is napi szintű edzőterembe járkálást igényelt. Utána jött életem egyik legnehezebb szerepe, az Ifjúság édes madara, megint egy borzasztóan nehéz, fizikailag és lelkileg is megterhelő alakítás. Aztán szintén a Madáchban beugrottam a Producerekbe, közben csináltunk egy szilveszteri műsort is a Cirkuszban. Most a Királyasszony lovagját próbáljuk a Tháliában, és most itt van az RTL Reggeli.