Saját humorát nem ítéli meg, de azt látja a műsorvezető, hogy a hangulat leginkább a közönségtől függ. Rákóczi Ferenc nem fél a Bumerángtól, és Bochkorék helyében örülne annak, hogy van végre egy társaság, aki megszorítja őket.

Rákóczi Ferenc nevével többször találkoztunk már házigazda, műsorvezető szerepkörben, így nem csodálkoztunk azon sem, hogy idén is ő celebrálta a Glamour díjátadót. „Vannak dolgok, amiket átolvas az ember, mielőtt műsort vezet, fontos például, hogy jó magazin nevet mondjon, de nem nagyon lehet egy ilyenre felkészülni.” A felkészülés technikájára így nem derült fény, azt viszont megtudtuk, hogy a leginkább a közönségtől függ, milyen lesz egy esemény hangulata. „Mindig azt szoktam mondani, ahhoz kell viszonyulni, hogy kik állnak előtted. Őket kell egy picit megszólítani, egy fél mondattal. Mert az estéknek nem én vagyok a főszereplője.” A Class FM műsorvezetője elmondta, hogy falunapoktól kezdve közvélemény-kutatással egybekötött európai parlamenti plenáris ülésén át mindenféle rendezvényen vezényelt már, és ha visszahívják, az az igazi elismerés. „Egy dolgot nem szoktam elvállalni, az a lakodalom.” Az a móka ugyanis túl intim közeg, oda nem való idegen ember.

Nem vicces ember

A rádiós már egy ideje a Bors főszakácsa, így ínyencként is szerepet szántak neki a nagyvilágban. A humoráról eddig kevés szó esett, de mi ennek a hagyománynak véget akartunk vetni, azért egy rossz kérdéssel rögtön a közepébe vágtunk. „Nem vagyok vicces ember. Az mindig rossz, ha saját magadról ítélkezel. Ne nekem kelljen eldönteni ezt. Nem vicceskedni akarok, én így vezetek műsort. Ilyen az én kommunikációm, aminek része a humor, ami olyan, amilyen a közönség.” Rákóczi szerint ezért fordulhat elő az, hogy reggel a rádióban képes sziporkázni, máskor pedig idézhetetlenül gyenge.

Rákóczi Ferenc!

A Class Fm és a Neo Fm közti versenyről, és az eltérő hallgatottsági adatokról is megkérdeztük, és a kérdésben neki köszönhetően már tisztábban látunk. „Részünkről nincs hallgatottsági para. A fő versenytárs részéről valószínűleg van. Ez egy új mérési rendszer, ami most alakult ki, várni kell pár hónapot, hogy letisztuljon. Lehet így is, úgy is magyarázni a bizonyítványt, ami kizárólag egy dolognak tesz jót: egyre inkább a hallgatókról fog szólni a sztori. A Bochkor Gábor és Boros Lajos tizenkét évig ült a trónján, és most jött három ember, aki megmozgatta ezt a trónt. Nem azt mondtam, hogy ők unalmasak és beletespedtek ebbe az egészbe. Inkább úgy látom, azt érzik: végre van egy versenytárs, aki megszorít bennünket sőt, meg is előzött már minket. Kapjuk össze magunkat. Mi ugyanúgy csináljuk a műsort most, mint a tavalyi évben, nem vetettünk be különleges stratégiát, annyit teszünk, hogy tartottuk a színvonalat.”

A rádiós tudja, hogy előbb kezdett a Morning Show, mint a Bumeráng, de azzal is tisztában van, Bochkoréknak is megvolt erre a lehetőségük, csak valamilyen oknál fogva nem éltek vele. „Az ő indulásuk is, az első mérési időszakba esett bele, és legalább akkora médiaszenzációt kapott, mint az, hogy megszűnnek a régi rádiók. Ha azzal magyarázzák, hogy azért hallgatták őket kevesebben, mert nem tudtak róla, hogy elindult, akkor az nagyon sánta indok. Az összes újság megírta, hogy visszatérnek, ezért abban a két hónapban is folyamatosan volt róluk szó. Nem utolsó sorban a Class FM-en egy egészen új műsorcímet kellett bevezetni, a Morning Showt, míg a konkurencia megtartotta a régi, már ismert nevet és saját arcukkal volt és van óriásplakát-kampányuk."