A Reggeli egykori műsorvezetője szívesen ülne a mikrofon mögé, mert ott nem kell viselkedni, amúgy nincs kiakadva Liluékra, de szeretné, ha neki is legalább olyan jó lenne, mint nekik.

Peller Marianntól a múlt héten vált meg az RTL Klub vezetősége, hiszen kellett a hely a szülésről visszatérő Lilunak és a szülési szabadságra annak idején csak nagyon rövid időre távozó Erdélyi Mónikának, bár utóbbinak inkább csak azért, mert megszűnt a Mónika Show, és már kilenc éve a csatorna - ezek szerint kitörölhetetlen - bútordarabja.

Peller valójában messze nincs elkeseredve, de azért lefagy a hangja, ahogy azt említjük neki, hogy most kvázi munkanélküli lett. „Nem vagyok megbántva, nem az a rossz, csak az, hogy most nincs fix munkám, olyan ami egész napra lekötne” - mondja, annak ellenére, hogy a Reggeli műsorvezetése sem vette el a teljes napját, de azért sokszor előfordult, hogy egész napra bent maradt a stúdióban, előkészíteni a másnapi adást. – „Bár nem voltam a Reggeli szerkesztője soha, azért maradtam bent, mert tanulni akartam, látni hogyan áll össze egy műsor.”

Peller továbbra is hálás az RTL Klubnak, mert úgy véli, a mélyvízben rengeteget tanult, eleinte arról, hogyan készül egy műsor felvételre, amikor még a Fogd a pénzt és fuss című vetélkedőt vezette, majd később, mikor a Reggelivel az élő műsorvezetésbe is belekóstolhatott. „A szinkronizálás legalább megmaradt, csak az nem köt le egész napra. Szerencsére valami képem van a háttérmunkáról is, hiszen a Fogd a pénzt és fuss minden fázisánál ott ültem, ami nagyon hasznos volt” – mondja a műsorvezetőnő, akinek mindezek ellenére a csatorna nem ajánlott fel háttérmunkát sem a továbbiakra.

Az újságíró

Hogy Peller nem látja olyan sötéten a jövőt az azért is van, mert júniustól már dolgozni fog egy internetes magazinnál, amiért kiváltképp hálás, hiszen mindig is bele akart kóstolni az újságírásba. „Nem lesz teljesen idegen, hiszen eddig is emberekkel beszélgettem, csak most frappánsan írásba kell öntenem a gondolataimat. Remélem menni fog, szerencsére gyorsan tanuló lány vagyok.”

Bár fix tévés munkája egyelőre nincs, azért érdeklődnek utána más csatornák is, hívják castingokra, amikről persze még nem beszélhet. Szerződése lejárt az RTL Klubbal, így az a veszély nem fenyegeti, hogy nem mehet át másik csatornához, ha esetleg egy visszautasíthatatlan lehetőséget kap. „Megkeresések voltak, de amíg nem biztos, addig csak lebegek és ez az, amit annyira nem szeretek.”

Megérti

A műsorvezetőnő egyáltalán nem neheztel kolléganőire, azzal is mindig tisztában volt, hogy Lilu csak szülési szabadságra ment, és azt is teljesen elfogadhatónak tartja, hogy a csatorna közel tíz év után nem akar megválni Erdélyitől, ennek ellenére derült égből villámcsapásként érte a hír, hogy rá viszont nem számítanak többé az RTL Klubnál. „Nekem nincs velük rossz érzésem, legyen nekik nagyon jó, csak nekem is. Igazából nem volt a dolognak előjele, talán csak annyi, hogy az elmúlt időben nagyon sok volt bent a változás.”

Aminek a szőke műsorvezető nagyon örülne, az meglepő módon nem is annyira a tévézés, hanem a rádiós műsorvezetés, mert szerinte sokat segít, ha az embernek nem kell folyamatosan viselkednie. „Nagyon szórakoztató lehet rádiózni, nem kell energiát pazarolni arra, hogy nézek ki. Amit pedig egy arckifejezéssel, grimasszal adsz el a tévében, azt le lehet írni egy jó szóval, vagy mondattal. De azért igazából még ebbe se gondoltam bele, csak örülnék a lehetőségnek.”

Felszabadult szabadidejét mégsem alvással, hanem edzéssel tölti, így a korán kelés még mindig napirenden van, ám ezt annyira nem bánja. Az edzőterem mellett bikram jógázik, ami könnyedén kikapcsolja. Peller tehát egyelőre nem akar világot megváltani, inkább csak dolgozni, és mit ad isten, neki még az sem jut eszébe, hogy könyvet írjon valamiről. „Kicsi vagyok én ahhoz, majd akkor írok könyvet, ha van elég élettapasztalatom” – mondja és még azt a feltételezést is furcsának találja, hogy neki esetleg rajongói volnának. – „Nem vagyok én popsztár, persze az normális, hogy ha látnak az emberek, akkor kialakítanak valamiféle véleményt rólam. Hamar meg kellett tanulnom, hogy nem felelhetek meg mindenkinek, eleinte még a kommenteket is elolvastam, de aztán a főnökeim letiltottak róla, mondván csak magamnak ártok vele. Azért egyszer kaptam egy szívhez szóló levelet egy kislánytól, az jól esett.”

Boroskóla

Bulizási szokásairól nem szívesen beszél, de azért azt elmondja, hogy nem igaz, hogy minden esetben kólát önt a vörösborra, már csak azért sem tehetné ezt meg, mert a nagybátyjának saját borászata van, és valószínűleg gutaütést kapna, ha megtudná, mivel hígítja a drága nedűt. Azt azért búcsúzásképp elárulja, hogy ha ideje engedi, Horvátországba vagy a Balatonra biztosan leugrik egy rövid, csajos nyaralásra a barátaival, de most fontosabb lenne számára az anyagi biztonság, amit egy testhezálló, új feladat oldhatna meg.”