A Barátok köztből átmenetileg kiírt színész nem esett kétségbe, hogy egy ideig nem formálhatja meg Bartha Zsoltot. Rékasi Károly szerint hiába szembesül ő és Détár Enikő rengeteg megoldandó problémával, ez még mindig jobb, mint bezárkózni a világ elől.

„Bebizonyosodott, hiába próbálod jól megszervezni az életed, vannak bizonytalansági tényezők. De ezek arra vannak, hogy megerősítsenek. Mi úgy vagyunk az Encivel – és ez nem igazán kimondott –, ha jön egy probléma, akkor nem katasztrófaként, hanem megoldandóként fogjuk fel. A pánik az lefékez, begörcsöltet, mindenképpen partvonalon kívülre állít” – nyilatkozta a Velvetnek Rékasi Károly az Esti Sztori forgatásán. A Barátok köztből átmenetileg kiírt színész felesége, Détár Enikő betegségéről nem sokat mesélt, azt azonban megosztotta, nem érte nagy sokk, amikor közölték, egy időre nem kell megformálnia Bartha Zsoltot.

„Tulajdonképpen erre az időszakra egy csomó dolgot beterveztem magamnak, ez nem volt kellemetlen hír. Beterveztem bizonyos dolgokat, amiket meg akartam csinálni” – utalt többek közt arra, hogy végre lesz ideje teniszezni fiával. Rékasi a gyerekei kapcsán azt is elmesélte, szerinte van alapja annak a mondásnak, miszerint kis gyerek, kis gond, a nagy gyerek, nagy.

„Amikor megtapasztalod, hogy mennyivel összetettebb, izgalmasabb problémákkal talál meg a gyereked, az már más. Amikor elérsz arra a pontra, hogy ott áll előtted a gyereked kisírt szemmel, és már a második éjszakát nem aludja át, mert nem tudja, mit válasszon, az érettségi után hova menjen, nem olyan egyszerű segíteni. Aztán amikor odakerül az általa választott egyetemre, és nem azt kapja, mint amire számított. Ott állsz, próbálsz segíteni, és van, amit nem is értesz. Nem érted például, miből vizsgázik” – vázolta fel a 21 éves lányához köthető kihívásokat, aki egyébként jelenleg két egyetemre jár nappali tagozaton, és emellett bevállalt egy szakkollégiumot is.

Rékasi Károly azonban úgy gondolja, hiába kell rengeteg megoldandó problémával és esetenként negatív élményekkel szembesülnie, akkor is ugyanígy csinálna mindent, és nem tervezi, hogy kevesebbet vállaljon. „ Több a teher, de élményben is több, és pozitív élményben is több. Nézd a minimál programot. Otthon maradsz, bezárkózol, lehúzod a redőnyt, kikapcsolod a telefonod. Ezt hívják depressziónak. Minél többfelé nyitsz ajtót, értelemszerűen nem csak egyirányú áramlás van” – mondta Rékasi, majd hozzátette, ő és Détár Enikő nem csak saját magáért, hanem a két gyerekükért is felelősséggel tartozik.

„Ugyanez az ok vezérelt, hogy több lábon álljak, hogy biztos bevétele legyen a családnak minden hónapban. Imádjuk, amit csinálunk, de pontosan tudjuk, hogy csak alkalmazottak, alkalmazhatók vagyunk, és nem tőlünk függ, hogy meddig alkalmaznak minket” – indokolta többek közt azt, miért kezdtek a pálinkával foglalkozni, és miért tart pálinkavacsorákat, miért ügynökösködik, és miért jár szállodákba termékeket népszerűsíteni.