A showman még négy hétig forgat, utána már csak koporsókészítő és forgalmazó lesz. Tanul a hibáiból, ez abból is látszik, hogy bekapcsolja a biztonsági övet, amikor autóba ül, illetve észreveszi, ha önellentmondásba keveredik.

Gáspár Győző megnyitja élete első koporsószalonját, amit a Velvet még azelőtt csodálhatott meg, mielőtt adásba került volna a showman műsorában. Mezei halandó vagy kíváncsiskodó azonban nem járhat a ház alagsorában kialakított helyiségben, csak a koporsóforgalmazók, úgyhogy nagy megtiszteltetés ez, kérem szépen.

Látványosan bekapcsolja az övet

Gáspár Győzőtől megszokhattuk, hogy profin nyilatkozik, és csak annyiszor keveredik önellentmondásban, ahányszor felkel a nap, de most csalódnunk kellett. Mint kiderül, nemcsak arra szokott rá, hogy minden egyes alkalommal, nagy elánnal bekapcsolja a biztonsági övet – utasával együtt –, hanem arra is, hogy önmagától kérdezzen. „Mikor ez a szalon elkészült – múlt héten –, az jutott eszembe, utoljára annak örültem ennyire, hogy kislányom születik. Bizonyítani akarok a nagykereskedőknek. Amikor erről beszélek, mindenki csak néz. Van Gáspár Győzike, a bohóc, és van Gáspár Győző, a koporsókészítő és forgalmazó, ez is van a névjegykártyámon. Ezek után kérdezhetnéd: miért jó nekem a show? Jó anyagilag, viszont ehhez a szakmához nem. A koporsónak nem kell a bulvár, ezt nem lehet hirdetni, ehhez elegánsan kell viselkedni, élni. Nem kell, hogy írjanak rólam. Kérdezhetnéd, hogy akkor miért hívtalak meg titeket? Hogy minél többen megismerjék, ilyen arcom is van. Ha ide nem kell a reklám, akkor mit kerestek itt? Csak egyszer engedek be ide újságírót. Ez egy zárt világ ugyanis.”

Pénteken és szombaton van rengeteg autóbaleset

Gáspár miután tisztázta magát, arról számolt be, hogy négy hét múlva vége lesz a Győzike show-nak, és utána már csak ezzel szeretne foglalkozni. Köszönetet senkitől nem vár a munkájáért, csak azt szeretné, hogy meg legyenek vele elégedve. Tervei szerint talán az év vége felé már egy sokkal nagyobb helyiségben lesz a bemutatóterme, a városba vezető út mellett. „Amióta csinálom ezt a szakmát, sajnos rájöttem, hogy hétvégén rengeteg fiatal hal meg az utakon, hétfőn és kedden ezért a gyártósoron megállás nélkül dolgoznak. Év végre nagyon nagy szeretnék lenni a szakmában, ha mégsem jön össze, így jártunk, de szerintem nincs lehetetlen.”

A koporsókészítő Gáspár Győző belátja, hogy furán hangzik minden komoly dolog a szájából, ezért kényszeresen bizonyítani szeretne. "Sokan azt gondolják, ez egy kamu, csak a show miatt van, de ez nem igaz. Van egy koporsószalonom, amiből nem menekülnek a nagykereskedők, mert elegáns, nem lehangoló. Az amerikai filmekben láttam ilyet. Akik az én koporsómban fekszenek, nem halnak meg, ugyanis csak azok halnak meg, akiket elfelednek."