A fitneszedző októberben adott életet kislányának, Pannának, aki azóta a szüleivel már Prágában, sőt, az Egyesült Államokban is járt. Béres Alexandra szerint az anyaságra valójában nem lehet felkészülni, és egyelőre nem várja, hogy gyermeke nagyobb legyen, mivel nagyon szereti babusgatni őt. Bár pár hónapja már újból vállal edzéseket, szerinte neki és Pannának is jót tesz ez. A baba megszokja, hogy az édesanyján kívül más emberek is vannak körülötte, ő pedig az óráin feltöltődik, és alig várja, hogy újra a karjában tarthassa gyermekét, akit egyébként csak egyéves koráig hajlandó megmutatni a sajtónak. Persze ha majd Panna nagyobb lesz, és saját elhatározásából a nyilvánosság elé akar állni, ismert édesanyja esetleg módosít a döntésén.

Béres Alexandra férjével és kislányával szerdán tért vissza az Egyesült Államokból, pontosabban Michigan államból, ahol gyermeke apai nagyszüleit látogatták meg. Bár a fitneszbajnok hét és fél hónapos gyermekének, Pannának ez volt az első tengerentúli útja, már korábban is átlépte az országhatárt. „Nem ez volt az első nagyobb út számára, hiszen három napra már elvittük Prágába. A tengerentúli utazást egyébként nagyon jól bírta, igaz, keveset aludt hazafelé” – nyilatkozta Béres Alexandra, aki hozzátette, hogy odafelé a repülőgépen volt egy kis boksz, amibe bele lehetett fektetni a babát.

Jó döntés

Az edzőként is dolgozó fitneszbajnok nemcsak az első nagyobb közös úttal, de a munkába állással sem várt sokáig. Ez a döntés mind a baba, mind az édesanya szempontjából jónak bizonyult.  „Amikor három hónapos volt, akkor kezdtem el nagyon óvatosan edzéseket tartani. Ha dolgozom, a kicsi mindig az anyukámmal, a húgommal vagy a férjemmel van. Mindig csak egy-egy órát tartok, és utána vele vagyok. Szerintem mindkettőnknek jót tesz, hogy újra munkába álltam. Egyrészt ő megszokja, hogy rajtam kívül más is van a világon, másokkal is jól érzi magát, én pedig feltöltődök, és úgy térek vissza hozzá, hogy türelmes vagyok, és alig várom, hogy újra a kezemben tarthassam.”

Apa fürdet

Mint megtudtuk, az anyaságra nem igazán lehet felkészülni, és spontán módon kell reagálni azokra a helyzetekre, amivel egy gyermek születése után szembesülhetnek a szülők. „Annyit tehetsz, hogy kicsit utánaolvasol a dolgoknak, és kitisztítod az életed. Az érzelmi részére és a feladatokra viszont nem lehet teljesen felkészülni” – nyilatkozta Béres Alexandra, aki férjével, Barna Krisztiánnal együtt egyformán aggódik kislányukért. Igaz, eddig még nem volt olyan nagyon komoly helyzet. Bár Panna főként az édesanyjával van, a fürdetés és a babaúszás az édesapa feladata. „Egyébként bármikor odaadhatom neki, nagyon jól elvannak egymással” – tette hozzá Béres Alexandra, aki egyelőre nem várja azt az időszakot, amikor Panna nagyobb lesz. „Sok édesanya mondja nekem, hogy milyen jó lesz, ha majd nagyobb, értelmesebb lesz. Őszintén szólva, imádom, hogy ilyen picike, és ölelgethetem, puszilgathatom. Nagyon sokat hozzáad az élethez az a szeretet, amit az ember a gyermeke születése után átél.”

Meg kell húzni a határt

Béres Alexandra sok celebszülőhöz hasonlóan már bemutatta a nagyvilágnak gyermekét, de ebből nem kíván rendszert csinálni. „Úgy beszéltük meg, hogy Panna egyéves koráig nyugodtan szerepelhet. Ennek két oka van. Egyrészt nem akartam eldugni, mert ha rejtegetem, akkor annál nagyon az érdeklődés, és nem hagynak békén. A másik ok: Panna még nem igazán tud önmagáról. Még nem befolyásolja a személyiségfejlődését a nyilvánosság. Persze ez valószínűleg egyéves korában sem lesz másként, de meg kellett húzni a határt. Ha majd megkér arra, hogy újra szerepelhessen, akkor ismét átgondoljuk a helyzetet, mérlegeljük a lehetőségeket” – nyilatkozta Béres Alexandra, aki úgy érzi, hogy gyermeke már így is nehéz helyzetben van ismert édesanyja miatt, aki egyébként nem akar neki külön nehézséget okozni, és azt sem szeretné, ha lánya személyisége torzulna.

Az érem másik oldala

Sok híres édesanya persze nemcsak a gyermekét, hanem saját magát is szívesen megmutatja a világnak röviddel a nagy esemény után. Bár vannak fenntartásai, Béres Alexandra egyébként részben megérti azokat a modelleket, akik gyermekük születése után minél hamarabb visszatérnek a kifutóra vagy a kamerák elé. „Ha előre eldöntik, hogy márpedig ők minél gyorsabban szeretnének ismét munkába állni, az számomra egy kicsit furcsa. Ha viszont utólag döntenek úgy, hogy elvállalnak egy-egy feladatot, azt meg tudom érteni. Egy hónappal Panna születése után már én is úgy éreztem, hogy nem lenne semmi akadálya ennek, hiszen addigra már sikerült leadni a várandósság alatt felszedett tizennégy kilót. De az éremnek van egy másik oldala is. A gyermekemet nem lettem volna képes otthagyni. Az is nehéz volt számomra, hogy egy megbeszélés vagy egy telefon miatt elszakadjak tőle, hiszen egyhónapos még olyan pici” – nyilatkozta a Velvetnek Béres Alexandra, aki azt is elárulta, hogy gyermeke születésével közel tíz kilótól szabadult meg hirtelen. „A maradék négy kilogramm pedig a szoptatás miatt ment le rólam az első négy hétben. Így erre nem kellett külön odafigyelnem, igaz, a várandósság alatt azért külön ügyeltem arra, hogy ne hízzak el nagyon” – tette hozzá.

Pereskedni nem kellemes

Egy nappal azelőtt, hogy Béres Alexandra családjával az Egyesült Államokba repült, megszületett a bírósági döntés, amely értelmében négymillió forint kártérítést kell fizetnie annak a két újságnak, amik a Nagy Fogyás című műsorral kapcsolatban emberkísérlettel vádolták meg Béres Alexandrát. „Úgy gondoltam, hogyha valakiről olyan dolgot állítanak, ami nem igaz, akkor ez ellen valamit tenni kell. Jó, hogy jogállamban élünk, és az ember ezt megteheti, mivel nagyon kevés eszköz van az emberek kezében” – nyilatkozta a fitneszbajnok, aki elismeri, hogy pereskedni bizony egyáltalán nem valami kellemes elfoglaltság: „Abban az időszakban nagyon sok csúnya dolgot írtak rólam. Amikor már nem tudtam más eszközhöz folyamodni, akkor szántam el magam erre a lépésre.”