Az énekesnő nem tűnt el, folyamatosan koncertezik, szóval a Qualitonssal közös munka nem egy visszatérés. Kovács Katit megdöbbentette, hogy Christina Aguilera felhasználta egy dalának a részletét, de megtisztelőnek tartja.

Hazánkban már mindenki tudja, hogy Christina Aquilera, az Add már, Uram az esőt című Kovács Kati dalból felhasznált egy sample-t. Az énekesnő a hírről az RTL Klubtól értesült, meg is lepődött rajta. „Egy héttel korábban írt valaki, de nem akartam elhinni. Miután meghallgattam azt vettem észre, hogy több dolog is ismerős: a szótagismétlés, a dal lüktetése. Aguilera állítólag szeretett volna inspirációt nyerni néhány régi dalból, valószínűleg ezért mutatták meg neki az enyémet is, aminek a szövegét Szenes Iván írta, a zenéjét pedig Koncz Tibor szerezte.”

Megtiszteltés

Az énekesnő szerint korrektül járt el Aguilera csapata, az meg kifejezetten jól esett neki, hogy érdemesnek tartották a dalt feldolgozásra. „Sok a közös bennünk, énekelünk, filmekben játszunk, neki és nekem is energikus hangunk van.” Kovács Kati hangsúlyozta, hogy abban különbözik Aguilerától, hogy ő nem tűnt el a zenei életből, míg amerikai kollégája igen, hiszen gyereket szült. „Sokszor szokták kérdezni, hogy milyen ismét színpadon állni. Holott a Qualitons előtt is folyamatosan koncerteztem, többször felléptem a Művészetek Palotájában, és a Sportarénában, csak annak nem volt akkor visszhangja, mint ennek.” Mint mondta, a fiatal csapat felkérésén sokat gondolkodott, végül unokahúga és Koncz Tibor, illetve a zenekar tagjai beszélték rá, amit azóta sem bánt meg.

Szerinte a közönség ma már sokkal informáltabb, mint harminc évvel ezelőtt. „Régen egy újság volt, amiből zenei híreket lehetett vadászni, és egy kézben volt a sajtó is. Úgy működött, hogy a Magyar Rádióban felvettek egy dalt, azt meghallgatták szakértő emberek, és ha nem volt vele gond, megvette a Magyar Hanglemezkiadó Vállalat. Így került az emberek elé. Ma már nem ez van.” Az énekesnő szerint ezért is fordulhat elő, hogy ma például a média akárkiből sztárt tud csinálni, akár azoknak a bosszantására is, akik jól énekelnek. Példának a Bikicsunájt éneklő Szarka Lászlót hozta fel, majd megjegyezte, hogy több olyan énekessel – Tóth testvérek, Szabó Eszter, Brasch Bence, Varga Viktor - nem foglalkozik a sajtó, akik megütik a világsztárok szintjét.

Az énekesnő bevallotta, hogy legfőbb feladatának a mai napig azt tartja, hogy elbűvölje a szakmát. „Mindent elkövettem, hogy ne legyek népszerű, nem akartam semmivel megfogni a közönséget. Nekem a legnagyobb elismerés az volt, ha a nagyzenekar azt mondta a Táncdalfesztiválon: Kati ez jó volt. Sose törekedtem arra, hogy megnyerjem a milliókat, én egy hangfestő vagyok, akiből ha kitör a láva, nem foglalkozik azzal, hogy az sikeres lesz-e vagy sem.