A Szerencsekeréktől egészen a Reggeliig tornázta fel magát Horváth Éva, majd bő egy évvel azután, hogy elérte a csúcspontot, visszazuhant a meneTrend Itthon műsorvezetői posztjára. A napi műsorról hetire váltás nem viselte meg, úgy gondolja, a karma dobta a cserét, és egyébként is ő mindent pozitívan él meg, ezért is szeretnek az ismerősei az aurájában lenni. Hiába dolgozik már évek óta a médiában, Horváth Éva úgy érzi, a szépségkirálynői titulussal fog a sírba menni, és erről csakis a bulvár tehet. Ő nem.

„Nem hiszem, hogy ez a műsor változtatna a megítélésemen. Akik szerettek, azok továbbra is fognak szeretni, akik nem szerettek, azok sosem fognak megszeretni. Még mindig szépségkirálynőként ismernek, kezelnek sokan. Egyszer elnyertem ezt a titulust, és szerintem már ezzel fognak eltemetni. Sok víz lefolyt a Dunán, nem is szeretem az exszépségkirályő megnevezést, szeretnék már megszabadulni tőle. Ezt is a bulvár csinálja, ők teszik a nevem mellé, amit én, ugye, nem tudok ellenőrizni. De egyébként úgy gondolom, hogy a dzsungelben eltöltött hetekben bebizonyítottam az ellenkezőjét” – válaszolta Horváth Éva, amikor arról kérdeztük, vajon változtat-e a megítélésén az, hogy Reggeliből való kirúgása után a meneTrend Itthon műsorvezetői posztjára, vagyis a steril, magassarkús, kényelmes stúdiókörnyezetből az eredendően koszos, saras természetbe került.

Nem szeretne megkomolyodni

Horváth Éva szépségkirálynő imidzsére egyébként az RTL Klub is ráerősített, elég, ha azt a Reggelit említjük, amiben a műsorvezetőnek fél kézzel kellett motoroznia, és csak akkor kapta vissza szépészeti kellékeit, amennyiben sikeresen teljesítette a feladatokat. Bár számunkra az emlékezetes jelenet egy nyíltszíni alázásnak felelt meg, az év haja nem érezte annak, sőt.

„Nem csináltam semmi olyat, ami megalázó lenne. Eltöltöttem úgy öt percet, hogy azzal mások számára is hasznos információkat nyújtottunk. Aki ezt megalázónak fogja föl, az más dimenzióban éli az ő kis világát. Ezekben a szituációkban egyrészt megpróbálom azt nyújtani, amit a kamera megkíván, másfelől pedig én a hétköznapokban is bohókás természet vagyok. Nem szeretnék megkomolyodni, mert szeretném élni az életemet. Szeretnék vidámnak, boldognak tűnni, mert az is vagyok. Egyébként az ismerőseim szeretnek az aurámban lenni, mert pozitív a kisugárzásom, amit eddig sem tudtak megváltoztatni, és ezután sem fognak a kommentelők.”

Kiveszik a régiók különlegességeit

A volt szépségkirálynő múlt hét pénteken debütált az RTL Klub utazási műsorának belföldi változatában. A meneTrend Itthont korábban Palotás Petra vezetette, ám miután a műsorvezető elment szülni, az adások arc nélkül, puszta narrációval mentek tovább addig, amíg az RTL Klub fel nem ajánlotta a Reggeliből – Erdélyi Mónika és Lilu miatt - menesztett arcának a műsor vezetését, amit bevallása szerint a magassarkúkhoz szokott Horváth nagyon élvez.

„Nem a terepmunka az újdonság benne, hiszen a Cool Live-val is hasonlókat éltem át tavaly. Az  interjúk is ugyanúgy történnek, mint az élő adásban” – magyarázta Horváth Éva, aki nem akart állást foglalni abban, jobban szereti-e új műsorát a réginél. „Teljesen más a kettő, egyébként pedig imádom ezt a magazinműsort. Tény az, hogy az ember olyan helyekre jut el, ahol szerintem sokan meg sem fordulnak. Mert ha az ember elmegy a Balatonra kirándulni, nem valószínű, hogy időt fordít a kulturális helyek megnézésére vagy a mocsárvidéken, a Tiszánál nem megy el madárlesre. Mi kivesszük a régiók különlegességeit, és szerintem ez fantasztikus dolog.”

Karmikus oka volt a váltásnak

Az elmúlt hetek esőzései után az árvíz vált bizonyos régiók központi kérdésévé, ám Horváth Éva úgy véli, a műsor másra, nem az árvízkárok bemutatására hivatott. „Most rengetegen foglalkoznak az árvízkárosultakkal, az árvízkárokkal, másrészt pedig szeretnénk egy kicsit elterelni az emberek figyelmét a sok bajról, pozitív impulzusokkal szeretnénk megtölteni őket. A pozitívumokat, a tájegységek, régiók specialitásait próbáljuk bemutatni” – magyarázta a belföldi utazási műsor arca, aki azt nem jelentette ki, hogy az új magazinműsor sokkal inkább az épülésére szolgál, mint a hírességek magánéletével foglalkozó Reggeli. Azt azonban elmondta, a meneTrendet is annyira szereti, mint előző műsorát, vagyis imádja, álmodni sem mert volna jobb váltásról.

Hogy a váltás anyagilag érintette-e, nem tudtuk meg – és a nyomatékosítás kedvéért közölte, nem a Velvettel fogja megosztani az adóbevallását –, arról viszont beszámolt, hogy miután elküldték a Reggeliből, nem pánikolt, csak gondolkodott, agyat tisztított. „Nem vagyok egy pánikolós, sarokban sírdogálós fajta, úgy gondolom, hogy minden valami miatt történik. Nem tudtam, hogy karmikusan mi oka volt ennek, de tudtam, hogy valami más fog következni az életemben. Az első két-három napban gondolkodtam, nem is nagyon mentem az utcára, kitisztítottam az agyamat, hogy új erővel tudjak belekezdeni valami újba, és aztán tessék, itt vagyok. Bízom benne, hogy hamarosan a Cool TV-be is visszatérhetek” – tette hozzá Horváth Éva, aki korábban a Cool Live műsorvezetője volt.