A két éve pókerező egykori szépségkirálynő nemrég 5 millió forintot nyert egy pókerversenyen. Polgár Kriszta saját bevallása szerint is kihasználja nőiességét, de mélyen dekoltált felső helyett kedvesen mosolyog, és információkat szed ki versenytársaiból. Legszívesebben nemzetközi versenyeken játszik, és nem tervezi, hogy nyereményeit ruhára költse.

„Két éve, 2008-ban kikísértem a páromat a világbajnokságra Las Vegasba, és az egyik barátja kezdett el tanítani, aki azóta világbajnok lett Béla bácsi néven” – kezdte pókeres karrierje történetét Polgár Krisztina, aki nemrég negyedik helyezést ért el a People's Poker Tour budapesti versenyén. Helyezése közel 5 millió forintot (17 572 euró) ért. A volt szépségkirálynőt a kártyajátékkal kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük. Polgár elmondta, az asztalnál kihasználja, hogy nő, de nem a dekoltázsával. Szívesebben szeret külföldi versenyeken indulni, mivel a nemzetközi versenyzők teljesen más mentalitásúak, és nem szándékozik ruhákra költeni az összes nyereményét.

A Chocolate Poker online pókerterem új arca szerint a játékszabályokat megtanulni nem volt nagy ördöngösség, sokkal nehezebb követni a fiatalabb játékosok által bemutatott taktikákat, praktikákat. „Amíg megy, addig megy, addig csinálom. Amíg nincsenek belőle nagy veszteségeim, akár anyagilag, akár más téren. Nem szeretném ezt fő megélhetési forrásnak, de nem hiszem, hogy baj, ha csurran-cseppen valami” – válaszolta a Velvet azon kérdésére, mennyire veszi komolyan a pókerkarrierjét.

„Hetente kétszer-háromszor megpróbálok lemenni, inkább élő játékosnak tartom magam. Csúnyán hangzik, de szeretem kihasználni a női adottságaimat az asztalnál. Ez nem azt jelenti, hogy mély dekoltázs, vagy bármi, hanem szépen mosolygok, és a férfiak egyszerűen élvezik, hogy nem egyhangú férfitársadalom játszik a pókerben, hanem van köztük egy hölgy is, akivel tudnak beszélgetni” - osztotta meg erősségét. „Szeretek beszélni, ki tudok elég sok információt húzni a férfiakból. Néha azt is elmondják, hogy dobjam el a lapom, mert nekik erősebb van. Ezeket ki lehet használni az asztalnál” - majd kifejtette, a legnagyobb hibája talán az, hogy türelmetlen.

Polgár Krisztina nemrég tért haza egy Las Vegas-i versenyről, ahol ezúttal nem sikerült nyereményre szert tennie. Utazása kapcsán kiderült, egyetért Kaló Dénessel, aki szerint a külföldi versenyzőkkel jobb játszani, mivel teljesen más mentalitásúak. „Senkit nem akarok megsérteni, de mindenképpen jobb a nemzetközi mezőnnyel játszani, vagy nemzetközi mezőnyben, magyarokkal. A világbajnokságon nem csak a játékot, de egymást is tisztelik. Az emelések mértéke is megvan egy normális kereten belül” – fejtette ki. Szerinte a külföldi játékosok abban térnek el a magyaroktól, hogy kommunikálnak, beszélgetnek, és emiatt jó hangulat lesz az asztalnál, míg hazai társaik gyakran képesek azért megharagudni egymásra, ha az egyik egy nagyobb kasszát elvisz.

Miután pénzre terelődött a szó, természetesen megkérdeztük, az ötmillió forintos nyereményét is ruhákra költi-e, ám mint kiderült, már az első nyereményé sem erre ment. „Nincs fix dolog, amit szeretnék vásárolni, egyszerűen élek. Nekem is be kell fizetni a csekkjeimet, a járulékokat, nem tervezek nagyobb kiadást. Ha majd nyerek egy nagyobb nyereményt, akkor szeretnék magamnak egy lakást venni, most albérletben vagyok.”

Polgár Krisztina egyébként nem csak pókerezéssel tölti mindennapjait, hobbiszinten modellkedik, de állítása szerint a legfontosabb most a tanulás. Az egykori szépségkirálynő miután lediplomázott kommunikáció és média szakon, tervei szerint továbbtanul. A természetgyógyászat vagy gyógytornászat vonzza igazán, de ez nem zárja ki, hogy egyszer a médiában dolgozzon riporterként. Igaz, egyelőre még médiaszereplőként kell tekintenünk rá.

„A média egy furcsa dolog. Nem vagyok ellene, de nem lételemem. Azt mondom, hogy amíg egymást segítjük. Volt már nézeteltérésem, de nem mondom azt, hogy ezek nem áthidalhatók” – utalt a róla megjelenő alaptalan pletykákra, melyek közül az egyik Berki Krisztián barátnőjének titulálta. „Azt gondolom, ha beszélgetek egy emberrel a pultnál, akkor azt nem feltétlenül kell úgy értékelni, hogy együtt járunk és kapcsolatban élünk” – zárta le a találgatásokat, majd jelenlegi családi állapotáról kérdeztük.

„Mindig úgy alakultak a párkapcsolataim, hogy olyan emberek mellett találtam meg a hosszú távú kapcsolataimat – mindig csak azok voltak -, akikkel el tudtam volna képzelni a családot is. Az utóbbi szakításom óta nem alakítottam ki kapcsolatot senkivel, de nem mondanám azt, hogy a szívem a szabad” – utalt Polgár Krisztina arra, hogy éppen valamelyik exével próbálja meghatározni, hányadán is állnak.