A producer a Cavalli és a Nobu étteremlánc mellett mást nem is akar most Budapestre importálni, mert ez a két cég is leköti minden idejét. Válság ide vagy oda, Vajna szerint ebből a harcból ők jönnek ki majd győztesen.

Andy Vajna tíz évvel ezelőtt álmodta meg, hogy Magyarországra hozza a Nobu étteremláncot, de akkoriban még nem volt elég jó infrastruktúra, nehezen jutott volna el időben hazánkba a jó minőségű alapanyag. 2010-ben viszont már felnőtt Budapest a feladathoz, így a sajtótájékoztatón kiderült, hogy az a három férfi, akik nagyon megbíznak egymásban, bejelenthetik: szeptemberben megnyitja kapuit a Nobu étterem a belvárosban. A producer mellett maga Nobuyuki Matsuhisa szusiséf is megjelent, ahogy Rogán Antal , V. kerületi polgármester is. Nem hiába, hiszen egy ilyen bejelentéshez három olyan férfi kell, akik tényleg nagyon megbíznak egymásban.

A sztárok szeretik a jó minőséget

Vajna többször is elmondta, hogy a filmszakma elkötelezett híve a Nobunak, mert, egészséges és friss az étel, a kiszolgálás pedig pazar. Mi arra voltunk kíváncsiak, miért kap fel egy éttermet a színészszakma, hiszen nem tudtuk elképzelni, hogy a jó minőség és a pompás kiszolgálás elég ahhoz, hogy valamit az égbe emeljenek. „A sztárok szeretik a legjobb minőséget és a legjobb  kiszolgálást. A Nobu étteremláncnál arra koncentrálnak, hogy a magas minőség és  kiszolgálás mellett, az ember otthon érezze magát. Ezért kapták fel a filmsztárok az éttermet, és azért, mert ízlett nekik az újszerű, egészséges ételkinálat. Ez a perui-japán konyhafúzió, amit Nobu kitalált, egész más, mint akármilyen más konyha” – mondta Vajna, aki mostanában nem akar más céget, márkát behozni Budapestre.

„Egyszerre csak egyet. Ezzel vagyok elfoglalva száz százalékban. Sikeressé szeretnénk tenni, hogy a vendégek teljes mértékben a sajátjuknak érezzék az éttermet, ezt próbáljuk megvalósítani.” Vajna arra is visszaemlékezett a kedvünkért, hogy tíz éve Nobuval még együtt nézegették azokat a halakat, amiket Magyarországon lehetett kapni, de a kínálat annyira szerény volt, hogy nem lehetett komolyan gondolkodni egy étteremben. „Az utolsó két-három évben ez már jelentősen javult, mostanra meg is találtuk azokat a halakat, húsokat, zöldségeket, amikre szükségünk van.” Vajna a Nobu étteremmel párhuzamosan az Andrássy úti Cavalli üzletnek is tulajdonosa, amit már egy éve próbál felfuttatni. „Sokat dolgozunk vele, de most már egészen jól megy. Nem könnyítette meg a dolgunkat a válság, de megküzdünk vele, hosszútávon mi fogunk nyerni.”