A Reggeli műsorvezetőjét csak az érdekli, amit a főnökei mondanak, ők pedig nem azért alkalmazták, mert szupermodellként kell billegnie a képernyőn. Az RTL Klub reggeli műsorában egyébként nagyon jól érzi magát, és még az életritmusát sem borította fel az új feladat. Ami a beszélgetős műsorokat illeti, Oprah Winfrey a példaképe, mert amellett, hogy amerikai kolléganőjének jó a humora, nem tesz lakatot a szájára.

Mennyire váltotta be a Reggeli a hozzá fűzött reményeket? Még mindig szeretnéd, hogy ismét legyen saját műsorod?

Szeretném, ha lenne. Nem mindenkinek adatik meg, hogy saját műsora legyen kilenc évig, amit a nevével fémjeleznek. Még a falon is az én nevem volt, borzasztóan elkényeztetettek. Most ez nem így van, de nagyon jól érzem magam a Reggeliben is, sőt, a legnagyobb örömöm az, hogy a csatorna továbbra is számított rám. Ezt akkor még nem lehetett tudni, amikor vége lett a Mónika show-nak. Úgy gondolom, ez jelent valamit, például azt, hogy meg vannak velem elégedve, ez pedig nagyon nagy öröm számomra.

Mennyi esélyét látod annak, hogy a közeljövőben önálló műsorod legyen?

Ez most nem jó időszak erre. Nem sok új műsor indul, és belátom, hogy most nem terveznek olyat, amire alkalmas lennék. Legalábbis nem tudok olyanról. Nyúzhatnám a főnökeimet, de mi értelme lenne? Pontosan tudom, hogy ez most nem az az időszak. Azért örülök a Reggelinek, mert teljesen más jellegű munka, mint az enyém volt. A Mónika show felvételről ment, a Reggeli élő. Az utóbbi sokkal nehezebb, mert ha az ember elszólja magát, mond olyasmit, ami nem olyan jó, azt csak később lehet helyesbíteni, de ki nem lehet már venni. Ezért nagyobb feszültséggel és koncentrációval jár.

Mennyire borította fel az életritmusodat a reggeli adás?

Nem borította fel, mert amikor dolgoztam a show-ban, akkor is anyukám vigyázott a picikére, vagy az apukája, ha ráért, vagy az ő szülei. Egyébként továbbra is az anyukám az, aki mindig ott áll mellettem.

Milyen műsorra vágysz?

Olyasmire, amilyen volt. A beszélgetős műfaj nagyon jó, a példaképem ki más lehetne, mint Oprah Winfrey, akinek nagyon jó humora van, azon túl, hogy nem sok gátlás szorult belé. Szabadszájú, kimondja, amire gondol, úgy vélem, ő már bármit megtehetne, és ez borzasztó jó lehet.

Változtatott az életeden az, hogy a műsorodban neked kellett megmondani az embereknek, mit tegyenek?

Sokkal erősebb és magabiztosabb lettem. A kilenc év, akárhogy is nézzük, egy házasságból is sok. Korábban nem voltam ennyire nyitott vagy merész, a műsor nagyon sokat változtatott rajtam. Olyan volt, mint egy személyiségfejlesztő trénig. Szókimondóbb lettem, bár előtte sem volt gondom ezzel, de most már végképp nincs.

Milyen volt a kilenc évvel ezelőtti Mónika? Tudod, mit adott ez a műsor?

Hatalmat önmagam felett. Nem hiszem, hogy bárki zavarba tudna hozni vagy meg tudna félemlíteni. Volt a kilenc év alatt más is, ami hozzásegített ahhoz, hogy harcosabb legyek.

Mik a választási lehetőségei egy krízishelyzetbe került nőnek?

Összeomolhat, ahogy ezt egy nőtől elvárják, és kapaszkodhat sírva egy férfiba vagy a szüleibe. De választhatja a másik oldalt is: megrúgja magát, és azt mondja: márpedig ezt nem teszem. Akkor is úgy él, ahogy neki tetszik, és azt csinál, amit akar – ehhez adott erőt és lökést a kilenc év. Persze ehhez kellett a csatorna is, magamtól bármennyit kapálózhattam volna. Ezért nagyon hálás vagyok az RTL-nek. Volt előtte is tévés tapasztalatom, de, hogy a csatorna meglátta bennem, amire nekik szükségük volt, az csodálatos dolog. Én nem hittem magamban egyáltalán, nem hittem, hogy meg fogom tudni csinálni.

A Reggeliben nem egyedül, hanem párban dolgoztok. Nehéz volt alkalmazkodnod egy ilyen felálláshoz?

Amikor egyedül vagy, A-tól Z-ig te viszed végig a saját gondolatmenetedet, abba az irányba megy a beszélgetést, amerre szeretnéd. Ha ketten vagytok, hiába fogalmazol meg egy kérdést, ha a társad más irányba viszi el a beszélgetést. Alkalmazkodni kell, jó erőpróba.

Spontánabb lettél a Reggeli óta?

Nálam kevés spontánabb ember van. Annyi csűrés-csavarás volt már az életemben – elég, ha csak a magánéletemre gondolok -, hogy megtanultam a leckét. A műsor is minden áldott nap ilyen kihívás elé állítja az embert.

Kivel tudsz a legkönnyebben együtt dolgozni?

Hujber Ferivel voltam a legtöbbször, vele nagyon jó. Vele megtaláltam a hangot. Szujó Zolival még csak egyszer voltam, Csonka Bandival se sokszor. Velük még nem volt alkalmam összeszokni. Bandi olyan, mint Feri, nem akar előtérbe tolakodni, de nem is vonul a háttérbe, hogy rám tolja a munka nagyját. Pont kiegészítjük egymást.

Téged általában két dolog miatt szoktak támadni. A súlyoddal szeretnek foglalkozni...

Engem ez nem érdekel. Egyetlen egy mondatot vagyok hajlandó a súlyomról mondani: ha engem azért alkalmaztak volna, hogy szupermodellként billegjek a képernyőn, akkor a folyamatos csipkelődés megállná a helyét, egyébként meg nem. Nekem az a szentírás, amit a főnökeim mondanak, a többi nem érdekel.

Mit mondanak a főnökeid?

Maximálisan emberségesek, olyasmire sosem kérnek, amiről eleve nem volt szó. Amikor elkezdtem a műsort, nem mondták, hogy mindig húszkilós legyek – bár akkor konkrétan nagyon vékony voltam -, de azóta eltelt tíz év. Ki mit gondol a súlyomról, arra nagy ívben teszek.