A Família Kft. egykori színésze szerint a mai fiatal sorozatszínészeket azért nem tekintik valódi színészeknek, mert ők nem játszanak színházban, és többnyire csak televíziós sorozatban lehet őket látni. Ám Kárász Zénó bennük is a kollégát látja, és ugyanúgy dolgozna velük.

Kárász Zénó, a Família Kft. tévésorozat egykori szereplője is részt vesz a Vodafone Kupán, ahol egy hírességekből álló csapat küzd meg egy barátságos mérkőzésen a magyar vízilabda válogatottal. A színész tízévesen kezdett vízilabdázni, és az első osztályban is kamatoztathatta tudását. „1979-ben kezdtem, tíz éves voltam. Szentesen végigjártam mindent: voltam úttörő, serdülő, ifi és felnőtt. 1990-ben szerződtem a Vasasba, ott három és fél évet játszottam, de nem tudtam összeegyeztetni a színházzal, így sajnos véget ért. Azért volt benne 15 évem” – idézte fel sportolói karrierjét a Velvetnek a Família Kft. című sorozatban Ádámot megformáló színész, aki ifjúsági Európa-Bajnokság negyedik helyezést ért el.

Ugyan már nem sportol hivatásszerűen, Kárász Zénó mégsem szakadt el a vízilabdától. „A barátaim sajnos most már nem játszanak, edzőként dolgoznak, és amelyik csapatnak az edzői, azoknak szurkolunk. A nagyobbik fiam szintén vízilabdázik az UVSE csapatában. Vele is járok edzésre, így nem szakadtam el a sporttól” – nyilatkozta Kárász, aki csak ritkán jut el odáig, hogy gyakorlatban is felelevenítse emlékeit.

A színész jelenleg a Centrál Színház társulatában játszik, Shakespeare Vízkereszt című darabjában is láthatjuk, de Woody Allen műveiben is szerepel. Kárász szerint egyáltalán nem probléma, hogy nem vált belőle celeb, és nincs állandóan reflektorfényben. „Nem is baj, sőt. Ennek nagyon örülök, ez egy abszolút normális dolog. Nagyon nem szeretnék állandóan szem előtt lenni” – mondta Kárász Zénó, akit legutóbb televíziós sorozatban a Tűzvonalban láthattunk.

Véleménye szerint már csak azért sem lehet a figyelem középpontjában, mert az emberek azt nézik, ami van, és a Família Kft. már nincs. „Ha van egy ismétlés, akkor többen felismernek, de hála istennek már nem jellemző, egyszer-kétszer van ilyen. Már nincs az, hogy furton-feszt a villamoson, séta közben megállítanak. A televízió a legnagyobb úr, azzal nem tud mit kezdeni az ember, aki benne van, csinálja” – nyilatkozta Kárász, aki a vele járó ismertség ellenére nem zárkózik el egy sorozat-szereptől, hiszen az is pont ugyanolyan, mint egy színházi darabban, csupán mások a körülmények.

Arra a kérdésre, szerinte miért kezelik másképp a sorozatszereplőket, mint korábban, kifejtette, két teljesen más korszakról van szó. „Akkor is más volt, most is más, nyilván senkire nem mondok semmit. Erről nem tudok semmit, ha összehoz a sors, akkor természetesen kollégának tekintem őket” – mondta a színész.

„Mi folyamatosan játszottunk színházban, valószínűleg azért tekintethettek ránk máshogy. Ha most beválasztanak valakit egy sorozatba, akkor csak azt csinálja, lehet, hogy ezért kezelik őket másképp. Ha valaki a tévésorozat mellett színházban is játszik, akkor vele kapcsolatban egy idő után átválthatnak az emberek. Ott is látják a nézők, és azt mondják, ez színész, mert színházban is láttam” – osztotta meg véleményét.