Az olimpiai bajnok úszóiskolája egyelőre nem üzemel, de tervei szerint a jövőben újraindítja. Szeretne gyerekekkel is foglalkozni, meg persze sajátra is vágyik. Kovács azt is elmondta, sosem fogja elhagyni Magyarországot, mert minden Budapesthez köti. Jelenleg kommunikációs referenseként dolgozik a Testnevelési Egyetemen.

Kovács Ágnes is részt vesz a Vodafone Kupán, ahol egy barátságos mérkőzésen a színészekből álló csapat küzd meg az élsportolók csapatával. Az úszó természetesen a sportolók csapatában lesz, bár bevallotta, hogy korábban még sosem vízilabdázott. „Színvonalas meccs lesz, jelképes játékidővel. A verseny előtt fogunk egy taktikai megbeszélést tartani és gondolom, hogy az edzőnk, Kósz Zoltán a meccs közben is fog minket instruálni.”

Kovács jelenleg kommunikációs referenseként dolgozik a Testnevelési Egyetemen, és mint mondta, ez a munka nagy öröm számára. „Amikor a TF-től megkeresettek, azonnal igent mondtam. Jól érzem magam a sportolókkal, itt kiélhetem a kreativitásomat. PR dolgokat intézek, de most az úszó EB-n is sok feladatom volt.” Kovács PR-vezetőként debütált augusztusban, feladatai közé tartozott, hogy kapcsolatot tartson a médiával és fogadja a delegációkat. Mivel 2010-ben az UNICEF sportnagykövete lett, ebben már volt némi gyakorlata, angolul pedig kitűnően beszél, hiszen Amerikában végezett marketing-kommunikáció szakon.

Ami tetszik neki, elvállja

Az olimpiai bajnok azt is elmondta, hogy sosem tervezte végleg elhagyni az országot, mert iszonyatosan szereti Budapestet, és a barátai, illetve családja is ide köti. Kovács karrierjét többször hozták párhuzamba Egerszegi Krisztináéval, ami ellen sosem ágált, sőt, most az is elmondta, ő is bevállalna egy olyan reklámszerződést, amit kollégájával kötött a Danone. „Nem zárkózom el előle, de volt már sok olyan felkérés, amit visszautasítottam. Ami tetszik, azt mindig elvállalom. Jelen pillanatban egy sportszergyártó céggel állok kapcsolatban.”

A médiától egyáltalán nem idegenkedő sportoló úszóiskolája egyelőre nem üzemel, de a jövőben mindenképpen folytatni szeretné benne a munkát. „Nagyon szeretem a gyerekeket, a jövőben is szeretnék velük foglalkozni. Mivel az egész oktatás felépítése érdekel, nemcsak rájuk szánnék időt.” Kovács Ágnes júniusban titokban házasodott össze, jövő tavasszal azonban egy templomi esküvőt is tervez a férjével, amire már sokan hivatalosak lesznek. A pár a jövőben mindenképpen szeretne családot, így néhány éven belül várhatóan gyereket vállalnak.