Szabó Gyula lánya úgy döntött, vállalja a TV2 Édesnégyes című randizós-főzős műsorát, mert két éve nincs kapcsolata. Sokáig koravénként élte az életét, de mióta felszabadult, állítólag bolond. Magát izgalmasnak, idiótának, bevállalósnak és őszintének tartja.

Az Édesnégyes forgatása előtt egy rakat kérdést zúdított a stáb a két éve egyedülálló Szabó Zsófira, hogy megtudják, mégis milyen férfi mellett érezné jól magát. „Nekem nincs ideálom, minden barátom máshogy nézett ki. Nem tudni, mibe szeretek bele: egy mosolyba vagy egy zsivány pillantásban. Az öltözködésére is rákérdeztek, mondtam is, minél topisabb, annál jobb. Most olyan korszakomat élem, hogy én is a legszakadtabb ruháimban járok, persze, ha arról van szó, felöltözöm bármikor csinosan” – mondta a Velvetnek a Jóban Rosszban színésznője, aki hangsúlyozta, a harmonikus szexuális élet dobogós helyen szerepel a fontossági sorrendben, amit magában felállított.

Nem fogom vissza magam

„Muszáj volt őszintém válaszolnom, ha valamiben hazudok, akkor olyan férfit fognak nekem beválogatni, aki nem az esetem. Miért ne válaszoltam volna őszintén? Nem vagyok prűd, simán megmondom, mikor szexeltem utoljára.” ATV2 sztárja a jelentkezők életkorát most 20-35 év között adta meg, pedig korábban kizárólag nála jóval idősebb férfiakkal ismerkedett. „Szeretek szabadtéri, fiatalos helyeken sörözni, ezt nem biztos, hogy egy 35-40 éves pasi kultiválná.” Azt is elárulta, mivel négy éve nem randizott, biztosan bepánikolna, ha komolyra fordulna a kialakuló viszony. „Egy kapcsolatban azt a Zsófit mutatom, amilyen valójában vagyok. Idióta, bevállalós, nem fogtam vissza magam, izgalmas vagyok.”

Szabó egyébként koravénnek tartja magát, pontosan ezért örül annak, hogy most infantilisebb, mint négy éve. „Akkor olyan voltam, mint egy feleség. Háztartást vezettem. Már rájöttem, hogy nem kell nagyon hamar felnőnöm, és azzal, hogy magas sarkúba bújtam és miniruhát viseltem, nem lettem felnőtt. Ez nem volt őszinte dolog a részemről, de akkor nehéz dolgokon mentem keresztül, túl sokszor voltam depis, boldogtalan. Most úgy gondolom, a jelennek kell örülni, és tudom, hogy a rossz dolgok jóvá növik ki magukat.” Mivel a sorozatszínész többször hangsúlyozta, hogy bolond, kíváncsiak voltunk, ez hogyan, milyen szálon jelenik meg az életében. „Ha bemegyek a sminkszobába, azt mondják: na, megjött a Zsófi. Mindig vidám, közvetlen vagyok és mosolygok. Néha érzem, hogy túl sok vagyok, olyankor elnézést szoktam kérni az emberektől. Igazából azt szeretik bennem, hogy kimondom, amit gondolok. Nem félek semmitől.”

A művésznő a bolondságáról nem győzött meg minket, az viszont egyértelművé vált, hogy impulzív személyiség. „Dolgozom huszonkét órát, utána is forgatok, de van, hogy szinkronizálok. Végigdolgoztam a nyarat, volt ez a szingli show, azon kívül még egy realty, jövő héttől folytatódik a Jóban Rosszban forgatása, összesen csak egy hetet tudtam pihenni.”