A Class FM rádiósa Majkával párban vezeti a TV2 Ezek megőrültek című műsorát, amit azért vállalt el, hogy megtudja, alkalmatlan-e rá. Úgy érzi, a Való Világ egykori szereplőjével harmonikus párost alkotnak, ugyanis Majka laza figuráját kiegyenlíti a modorossága és kicsit maradi gondolkodása. Azt azonban ő sem sem érti, hogy ezekkel a tulajdonságokkal hogyan jutott el idáig.

Mi motivált abban, hogy elfogadd a felkérést a TV2 Ezek megőrültek című műsorára?

Az utóbbi időben rengeteg tévés meló esett be. Sosem akartam görcsösen tévés műsorvezető lenni, nagyon szeretek rádiózni, de azt gondoltam, amikor ez a kérés is megérkezett: a jó Istennek az a célja, hogy kipróbáljam magam. Ha másra nem, arra jó, hogy megtudjuk, Rákóczi alkalmatlan-e erre. Azt gondolom, ez egy jópofa műsor, most ennek van itt az ideje a világ televíziózásában. Emberek eljönnek, sárba esnek, tojást vernek szét a fejükön, és mi ezen nevetünk.

Vállaltad volna, hogy játékosként szerepelj?

Erre van egy teóriám: azért lettem műsorvezető, mert a celeb kategóriába nem fértem be. Egyébként nem vállaltam volna. Határozottan állítom, nincs az az összeg, amiért ezt csinálnám. Ugyanakkor hozzáteszem, ez a szituáció kezelhető jól is. Például, ha tudod magadról, hogy azért vagy itt, mert vicces leszel, amikor a nyers tojás lefolyik a szemedre vagy amikor tortát kennek szét az arcodon. Nem szabad elhinni, hogy ettől értékesebb vagy, ezek a pillanatok nem azért vannak.

Miért állítod azt, hogy nem férsz bele a celeb kategóriába? Hiszen rólad is látunk a televíziókban beszámolókat arról, hogy mi történt a családodban, mit ettetek, mit főzöl vasárnap, és még sorolhatnánk.

Nem tudom, de ez nem az a celeb kategória, hogy mindent elvállalok, mert abból élek. Azok az emberek, akik ebben a műsorban szerepelnek, javarészt ebből élnek. Tudja valaki, Kiszel Tünde miből él? Nekem segédfogalmam sincs. Talán ebből. Nekem van egy munkahelyem, Class FM a neve, oda bemegyek, rádióműsort – a Morning Show-t - készítek, és aztán kijövök. Ezért van Magyarországon egy bizonyos réteg, aki kíváncsi az életemre. Mondjuk semmi takargatnivaló nincs benne. Nem loptam az autómat, van két gyerekem. Nagyon szívesen beengedek bárkit az otthonomba.  Jut eszembe: volt olyan, hogy elhívtak celebműsorba, a Hal a tortán-ba és a Vacsoracsatába. Akkor azt mondtam, nyugodtan gyertek be a lakásomba, nincs titkolnivalóm. Mi csináltuk a kedvesemmel, miért ne nézhetné meg bárki? Nem szégyellem ezt a dolgot, betörni nincs miért. Nem lenne jobb, ha akkor fotóznak le a családommal, amikor hétvégén sétálgatunk a Városligetben.

Műsorvezetőként mit tudsz hozzátenni ehhez a műsorhoz?

Egy kolleginátok nagyon aranyos volt. Azt kérdezte, hogyan fér bele az intellektusom ebbe a műsorba. Mondtam neki, hogy nekem annyira nagy nincsen, amire nagyon kihúzhatnám magam, de van néhány olyan szegmens, amitől másabb vagyok. Hangsúlyozom, nem jobb, nem rosszabb, másabb vagyok, mint más műsorvezetők. Ha az ál- vagy fél intellektusomból valamit be tudok csempészni egy fél mondatban ebbe a dologba, akkor az már jó. Ez a műsor nem azért van, hogy világot rengető deszkákon állva a nagy üzenetet átadjuk. Mindig azt szoktam mondani, ha belefér egy jó félmondat, akkor azt tegyük bele.

Akkor valójában abban különbözöl a többi műsorvezetőtől, hogy időnként igyekszel becsempészni a mondandódba némi értéket is? Ettől vagy más műsorvezető?

Kell másnak lenni? 194 centis csávó vagyok, nem tudom.

Akkor úgy kérdezem: mi a rákócziság?

Majka a laza, én vagyok a modoros, ezért vagyunk ketten ebben a műsorban. Vannak olyan szabályaim, amit nem érdemes, nem lehet áthágni az életben, a nyelvhasználattal kapcsolatban is. A modorosságom legalább egy megjegyezhető dolog. Nem gondolom, hogy attól, mert itt műsort vezetek, több jár az élettől vagy hogy otthon simogatni kell. Persze azt sem gondolom, hogy rugdosni kell, mert az rosszul esik. De van az a klasszik mondás: aki elmegy kurvának, vállalja, hogy meghúzzák. Magam is csodálkozom, hogy ezzel a modoros, kicsit maradi gondolkodásommal hogyan jutottam el idáig.