Érezték, hogy ők esnek ki a múlt heti Megasztárból - vallotta be a Fivérek frontembere a Velvetnek. A Seres testvérek egy olyan dallal szálltak ringbe, amit kamaszként, hallomás után tanultak meg és hangszereltek: Zorán Ünnepével. A fiúkat 12 évvel ezelőtt az egyik tanárnőjük fedezte fel, aki azóta is menedzseli őket, annak ellenére, hogy a zenészek roma származása már sok problémát okozott Magyarországon. Most mindent egy lapra tettek fel, a karrierjük érdekében még a családi házukat is jelzálogosították, ezért bíznak abban, hogy öt élő adás után már ki tudják használni a hírnevet.

Az Adam's Comedy után újabb együttes távozott a Megasztárból múlt hét pénteken: Patai Anna mellett most a Fivérek nevű zenekar vérzett el, a zsűri döntése értelmében nekik ért véget a tehetségkutató verseny. A műsor legkisebb versenyzőjét – akárcsak két héttel ezelőtt – megmentették a kieséstől. A Fivérek frontembere, Seres Antal a Velvetnek elmondta, testvéreivel együtt minden rossz érzés nélkül fogadták a végeredményt, bár azóta is sokan felteszik nekik a kérdést, hogyan dolgozták fel, hogy az ítészek inkább a 11 éves gyereket tartották bent.

Érezték, hogy ők esnek ki

„Én úgy gondolom, ez a zsűri döntése, amit el kell fogadni és kész. Mindemellett szerintem a nézők teljes biztonságban éreztek minket, azért nem jött most annyi szavazat. A negyedik-ötödik helyen voltunk az eredményhirdetés előtt pár perccel, így minden bizonnyal nem nyomták tovább a voksokat. Talán ennek köszönhető, hogy a vérpadra kerültünk” – magyarázta a legidősebb Seres, és hozzátette, már napokkal az élő adás előtt érezték vesztüket. „Nekünk volt egy stabil műfajunk, az pedig a latin zene. Majd jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a másik oldalunkat is megmutatnánk, mert úgy gondoltuk, unja már a közönség a latin számokat. A zenei producerrel megbeszéltük, hogy Zorán Ünnepét fogjuk játszani. Nagy kockázat volt, éreztük, hogy ez lesz a búcsúzene.”

Seres elmesélte, hogy 11 évesen kezdett dobolni, később pedig egy rockbandában játszott pár évig, majd egy ideig elszakadt a zenétől. „Aztán 17 évesen megkértek, hogy gitározzak egy előadáson - akkor fedezett fel Csilla, aki már 12 éve a menedzserem. Igazából ott kezdődött minden. Egy-két évig egyedül jártam a színjátszóra, majd megkértem Csillát, hogy az öcséméket is hallgassa meg, mert ők is tehetségesek, mi lenne, ha kibővülne a csapat. Akkor játszottuk először Zorán Ünnep című számát is, amivel múlt pénteken kiestünk a Megasztárból. Hallás után tanultuk és hangszereltük, és azóta több helyen is előadtuk” – magyarázta a megasztáros, aki testvéreivel már többször is próbálkozott tehetségkutatókon, de nagyobb közönséghez még nem jutott el zenéjük.

Családi házukat jelzálogosították a karrier miatt

„Eddig nem volt lehetőség arra sem, hogy a Megasztárba együttesek jelentkezzenek, illetve a stílust még nagyon keresgéltük. Amikor kiderült, hogy idén már csapatokat is várnak a műsorba, úgy döntöttünk, megpróbáljuk. Idáig sikerült eljutni, hogy a legjobb zenekar mi lettünk.” Seres nem tagadta, már folynak a tárgyalások a további lehetőségekkel kapcsolatban, de erről többet nem szeretett volna elárulni. „Nem beszélhetek, de úgy hiszem, az emberek rövidesen újra találkozhatnak velünk, a saját stílusunkban. Készülnek a saját szerzemények, mert erre úgy érezzük, van igény, és egyre jobb dalok születnek – megvan a remény arra, hogy egy nagylemez formájában kijöjjön mindez.”

A Seres fivérek annyira bíztak a sikerben, hogy egy magas összegű hitelt vettek fel karrierjük beindításához, és a családi házukat jelzálogosították el. „Végig hittünk abban, hogy ez működni fog, egyetlen félelmünk az volt, hogy kevés lesz az élő adás ahhoz, hogy kamatoztatni tudjuk az ismeretséget. Bennünk volt a félelem, hogy most fogunk kiesni, na, most fogunk kiesni, de öt adásig eljutottunk, és szerintem ez elég lesz az anyagi biztonság megteremtéséhez” – vallotta be az énekes, aki ráadásul pánikbetegségben szenved több éve.

Roma származásuk miatt támadták menedzserüket

„A roham általában a stressz hatására jön ki nálam, de nagyon sokszor ér váratlanul is. Olyankor remegek, halálfélelmem van, kiszárad a szám, szédülök, elég kellemetlen. A Megasztár kezdete óta több szakemberrel is beszélgettem, akik elmondták, azt kell az embernek tudatosítania magában, hogy ez nem tart hosszú ideig, 10-12 perc alatt elmúlik. Sokáig nem tudtam kezelni, egyre jobban pánikoltam, és egyre rosszabb lett. Ez rányomta a bélyeget a próbákra is, de jól viselem a dolgot. Szerencsére a színpadon még nem történ ilyen eset – magyarázta Seres, aki szerint a Megasztár alatt előtörő rohamainak oka többek között az volt, hogy menedzserük nem lehetett mindig jelen a fellépéseiken, próbáikon, így nem volt meg az a fajta visszajelzés tőle, amit a fiúk megszoktak az elmúlt 12 év alatt.

„Csillának köszönhetünk mindent. Ebből neki származtak is kisebb problémái, hiszen magyar emberként roma származású fiatalokat karolt fel, de ő ezt bevállalta, mindenféle bántás és támadás ellenére. Ő hitt bennünk és abban, hogy olyan produkcióval tudunk előállni, ami igényes, amiből szeretet árad. Most, hogy mindenféle tárgyalások folynak, nagyon görcsölök attól, nehogy az legyen, hogy megköszönik a munkáját és elköszönnek tőle. Úgy gondolom, hogy a Fivéreknek akkor ez a fajta lendülete, energiája el fog tűnni” – osztotta meg félelmeit az énekes.