Foxy, azaz Koroknay Simon Eszter 20 kilót fogyott, szájat csináltatott magának, és hamarosan Benkő Mónika néven szerepel majd a Barátok köztben. Elmondása szerint erre azért volt szükség, mert a képernyő nem bír el akkora súlyt.

Koroknay Simon Eszter – korábbi nevein Szamos Eszter és Foxy – álmai teljesültek. Felvette spirtuálisan már férje, Koroknay Géza nevét, 10 év vágyakozás után szerepet kapott a Barátok köztben, és lefogyott 20 kilót. Foxy neve onnan lehet ismerős, hogy ő az a nő, aki belehabarodott a farokban lantozó Benkő Dánielbe, majd spirituálisan hozzáment Koroknay Gézához, akivel intim piercinggel és seggtetoválással jegyezték el egymást. Clint Eastwood magyar hangjának asszonya a mai napig a felesége Szamos Györgynek, mégis fel tudta venni majdnem-férje nevét.

Már a Wikipédián is átírta a nevét

Az ezoterikus esküvő megtörtént, és most hivatalosan is felvettem a párom nevét, úgy hívnak, hogy Koroknay Simon Eszter. Ezt úgy tudtam elérni, hogy Szamos Eszter volt az asszonynevem, aztán visszavettem a lánynevemet, és rendesen, hivatalosan művésznévként felvettem a Koroknay nevet a Simon Eszter mellé. Most már hivatalosan is olyan, mintha teljesen házasok lennénk. Elég sokat agyaltam ezen, mire kitaláltam, hogy vehetném fel a nevét. Már a Wikipédián is átírtuk a nevemet” – mondta megkeresésünkre Foxy, aki elmondása szerint 4 hónap alatt 20 kilót fogyott.

Felöltött szájjal sokkal erotikusabb Foxy

“Nagyon sok negatív kritikát kaptam, és a Barátok közt nagy vágyam volt. Kellett fogyni, mert a képernyő nem bírja el az ekkora súlyt. 20 kilót fogytam 4 hónap alatt és még akarok 30-at. Torna, úszás, szauna ezek folyamatosan vannak. Járok egy olyan szalonba, ahol van alfamasszázs és testvákuum is. Azért is akartam fogyni, mert a külsőm nem azt sugallja, amit a belsőm, ez sokszor a szinkronos munkákban is nehézséget okoz” – mondta Koroknay Simon Eszter, és hozzátette, saját módszere szerint fogy. “Reggel kávé nagyon pici kenyérrel, sok zöldség, de szénhidrátot és édességet muszáj ennem. A csokit nem tudom magamtól megvonni.”

Az intim piercing, tetoválások és a fogyás kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy összhangba hozza külső és belső jegyeit a művésznő, így feltölttette a száját. “A szájfeltöltés azért jött, mert szerintem így sokkal jobban nézek ki, sokkal erotikusabb.”

A Barátok köztben a Benkő Mónika nevet kapta, 'véletlenül'

Koroknay Simon Eszter nem új a szakmában. Évek óta kölcsönzi a hangját sorozatok és filmek szereplőinek, hallhattuk pédául Harry Potter mostohaanyjaként. A televíziós sorozatok sem ismeretlenek a színésznőnek, annak idején pénztárosnőt játszott a Szomszédokban. Tíz év vágyakozás után a héten a Barátok köztben szerepel majd.

“A Barátok köztben a Benkő Mónika nevet kaptam, ilyen véletlenben én nem hiszek. Az egész a Mónika show-ban kezdődött a Benkővel, szerintem ez nem véletlen” – mondta Koroknay Simon Eszter. “Mindjárt adásban lesz, Vili bácsival kerülök kapcsolatba. Tíz éve voltam először castingon, amikor indult a sorozat, akkor nem kerültem be. Aztán pont a spirituális esküvőnk előtti pénteken felhívtak, hogy szeretnének velem forgatni, és ráérek-e. Azt hittem, hogy seggreülök, mert évek óta szerettem volna bekerülni. Volt vagy 3 év, amikor csak azért néztem a sorozatot, hogy tudjam, miről van szó, ha bekerülök” - nyilatkozta. “Vili bácsi figurája nekem etalon, ráadásul a Koroknayval egy osztályba járt a Színművészetin. A karakterem szerint csábító leszek, szerintem kedves, aranyos pozitiív a karakterem, semmi vadulás” - tette hozzá.

A színésznő azt is elmondta, élete csúcslehetőségének tartja, hogy bekerülhetett a Barátok köztbe, ahol a ruhapróbák során akadtak gondok a kilóival. “Rám nézett a ruhás, és azt mondta, ő sokkal csúnyább karakterre gondolt, aztán azt mondta, nem tudja, hogy talál rám ruhát. Mondtam neki, hogy végre normál méret is bekerül a sorozatba.”

A Barátok Közt sajtósa végtelenül boldog, amiért Foxy a szerepet élete lehetőségének tartja, de ez sem változtat azon a tényen, hogy Koroknay neje csupán egy párperces epizódszerepben lesz látható a sorozatban.