Ha nem jön be a további tévés karrier, a VIVA menesztett műsorvezetőnője diplomáját használná. Amúgy ő nem kopogtat sehol, és bár szereti a tévézést, jól el lenne nélküle is.

Hét év után távozik a képernyőről a VIVA tévé műsorvezetője, Ada, akinek egyik szeme sír, a másik nevet, de meglepni nem sikerült. „Természetesen vágyom az újdonságokra, új kihívásokra, bár még nem tudom, mit fogok csinálni” – kezdi a Velvetnek. – „Az a helyzet, hogy nem vagyok az a kopogtató típus, viszont húsz éves korom óta tévézek, így talán az lenne a logikus, hogy valami ilyesmivel foglalkoznék, akár szerkesztőként is, mert egyáltalán nem ragaszkodok a képernyőhöz, a légkört viszont nagyon szeretem.”

Rendezvényszervező von Beruf

A jelenleg bölcsességfog problémákkal küszködő Ada marketingszakon végzett, de diplomáját még nem használta, így – ha nem valamelyik tévénél fog elhelyezkedni, akkor mint bárki más –, ő is a szétdobott önéletrajzával fog munkát keresni, a rendezvényszervezés például mindig is érdekelte.

Azt nem tudja, baj-e, de nem tud kopogtatni, és úgy véli, minden attól függ, hogy az ember mennyi ideig akar szem előtt lenni. „Ha normális életet akarsz élni, nem feltétlenül baj, hogy lezárul ez az élet. Nagyon szeretem a tévézést, a közeget, de nyilván vannak negatív hatásai” – érti ez alatt, hogy olyanoktól kap esetenként durva beszólásokat, akik azt sem tudják, kicsoda.

A képernyős is csak ember

„Vannak rosszabb pillanataim, amikor megnézem a kommenteket, lehet, ilyenkor mazochista üzemmódba kapcsolok, magam sem értem” – mondja, majd hozzáteszi, hogy bármennyire jópofa dolog is, azért az nem jó, amikor az ember egy kolbászt nem tud elmajszolni a Vörösmarty téren, mert folyton megzavarják, vagy amikor egy anyuka kirángatja a kocsijából, hogy lefotózza a lányával. „Megértem, hogy ő csak fél percre zavar, csak nem lehetek mindig jó passzban.”

Pintér Adrienn amúgy nem tudja, mit csinálna a televíziózásban, ha bármilyen műsort készíthetne, de azért gyerektémájú műsorban részt venne, illetve egy életmódmagazinban is el tudja magát képzelni. „Azt nem tudom, mi lehetne a következő lépcső, igazi álmom egy utazós műsor lenne, de a gyerekeimet nem áldoznám be, tehát ez megmarad álomnak. Ha olyan ajánlatot kapnék, amiben nem lennék hiteles, akkor inkább nem tévéznék. Lehet, hülyeség azt mondani, hogy nem vállalnék el bármit, de nem kell nekem okvetlen szerepelnem, pláne ha egy olyan hétköznapi munkát kapnék, amiben kiteljesedhetek.”

Két gyerek édesanyjaként tisztában van vele, hogy anyagi helyzetükön előbb-utóbb érződni fog, ha nem talál munkát. „Minden pénzkiesés megviseli az embert, de szerencsémre a családom támogat, így biztos vagyok benne, hogy át fogom vészelni ezt az időszakot” – mondja. – „Nem mintha eddig túlzottan költekeztem volna, de most majd nem fogok luxus dolgokra pazarolni.”

Tévhit

Ada nem gondolja, hogy most majd aztán többet lesz a gyerekeivel, mint eddig, mert eddig is vagy akkor dolgozott, amikor óvodában voltak, vagy pedig éjjel ment, fektetés után. „Hiába irogatnak olyanokat, hogy végre megismerem a gyerekeimet, ez egy tévhit, hogy nem volt rájuk időm.”

Bár már régóta nincsenek együtt, kiegyensúlyozott a kapcsolata fiai apjával, Timóval, aki valamikor szintén a Viva műsorvezetője volt, és mostanában rádiózik. A szülők két éve még nyaralni is együtt mentek ikreikkel, de mára már mindketten párkapcsolatban élnek, így Ada szerint furcsa lenne, ha még mindig együtt járnának üdülni. „Közös programokat csinálunk, meg karácsonykor is együtt leszünk, de a nyaralását mindenki maga intézi.”