A Megasztár 5 győztese könnyen zavarba jött a kapcsolatát firtató kérdésektől. Általában csak elmaszatolta a dolgot, kicsit ködösített, aztán határozottan kijelentette, hogy nem szeretne erről beszélni, ezt ne folytassuk. Egyébként négyszemközt vidám volt, meglepően cserfes és nagyképűségnek ezúttal nyoma se volt. Ami viszont a zenét illeti, Tolvai Renáta két lábbal áll a földön, és nem lehet megingatni.

A leendő énekesnő nem számított arra, hogy ő fogja megnyerni a Megasztárt – derült ki a Frizbi Hajdú Péterrel forgatásán. Aztán ismét előkerült a kérdés, hogy járnak-e Kállay-Saunders Andrással, amire csak kisebb hezitálás után vágta rá, hogy igen. Mint mondta, életében először szerelmes, pedig volt már egy hosszabb kapcsolata. Azt viszont, kissé furcsa módon, hosszas unszolás után se bökte ki, hogy kibe. A történet hasonlít arra, amit Kállay-Saunders is előadott, amikor intimebb pillanatokról faggatuk. Nem emlékszik már Tolvai se, milyen volt az első csók, olyan régen történt. Mindenesetre, úgy tűnik, most valamiért megengedheti magának a szerelmet, amit korábban luxusként jellemzett.

Ez lett belőle

Azért jelentkezett a Megasztárba, mert szimpatikus volt neki. "Nem számítottam semmire a versennyel kapcsolatban, de azért úgy indultam el otthonról, hogy én fogom megnyerni. Gondolom, mindenki így indult otthonról, mert mindenki nyerni szeretne. Hétről hétre tovább szerettem volna jutni, még jobban teljesíteni, és ez lett belőle" – mondta mosolyogva. "Én még nem fogom fel egyáltalán" – tette gyorsan hozzá.

Család és barátok

"Az, hogy én felköltözöm, az nem jelenti azt, hogy ők is" – kezdte, amikor megkérdeztük, hogy a családja is követi-e Budapestre. "Persze, könnyen lehet, hogy ők is fel fognak költözni, biztos fogok nekik hiányozni. A folyamatos felutazás a Megasztár alatt is nagyon költséges volt. Nehéz megoldani, mert hatalmas a távolság." Ahogy említette, ő nem fél semmitől soha, tehát biztos benne, hogy megállja majd a helyét egyedül is. "Én soha nem vágytam arra, hogy egyedül lakjak, egyáltalán nem, de ha már így alakult akkor örülök neki. Ha a szüleimmel kéne laknom, persze, az se lenne probléma."

Mióta elkezdődött a verseny, Tolvai egyszer sem volt otthon, ezért nagyon várja, hogy végre hazajusson. Mint mondta, hatalmas bulit fognak csapni. "Vannak emberek, akik tényleg nagyon hiányoznak a családtagokon kívül is, de sajnos eddig nem sikerült beszélnünk. Hamarosan találkozunk. Karácsonyra sajnos még nem megyek haza, mert fellépések vannak a két ünnep között, de utána feltétlenül hazamennék, legalább egy hétre" – magyarázta, milyen súlyos kötelezettségei vannak egy tehetségkutató győztesének.

Tolvai Renáta nem alkuszik

A Kállay-Saundersszel kapcsolatos kérdéseket általában kerülte a műsorban, úgy tűnt, mintha nem akarná őket elmondani, de nekünk elmagyarázta, hogy egészen másról van szó. "Akkor, az élő műsorban szerettem volna elmondani, hogy szeretem Saunderst. Egyáltalán nem titkolóztam addig. Amikor rákérdeztek a lelkiállapotomra, akkor ez csúszott ki elsőként" – idézte fel a szerelmi vallomást. "Nem féltem, én még nem tudom ezt kezelni, hogy mindenki kíváncsi a magánéletemre. Meg fogom majd érteni ezt, és akkor nem fogok zavarba jönni, amikor erről kérdeznek, hanem ügyesen fogok válaszolni. Egyelőre viszont még nem megy ez nekem" – mondta, és minden további kérdésünket elhárította.

Tolvai Renáta természetesen nyert egy lemezszerződést is. és, mint mondta, határozott elképzelései vannak arról, hogy milyen számokat szeretne énekelni. "Leginkább r'n'b, soul dalokat szeretnék készíteni, nagyon kerülném azokat, amik mostanában mennek a klubokban" – erre szeletelős diszkóalapot kezdett utánozni. "Ilyet nem szeretnék semmiféleképpen, pedig tudom, hogy ez lenne eladható. Inkább nem adok el semmit, de azt a zenét csinálom, amit szeretek. Emellett szeretném, ha lennének az albumomon magyar, román és angol dalok is."

Megkérdeztük, mert fiatal

Ahogy említette, nem viszi túzlásba a bulizást. "Egyszer egy héten szeretek bulizni járni, nem szeretek ennél többször. Ilyenkor általában táncos helyre megyünk a barátaimmal. Gyakran járok élő zenés helyekre is, van, amikor jazzesre, van, amikor nagyon bulizósra. Attól függ, hogy éppen mihez van kedvem" – mondta. A suli mindig remekül ment, és Budapesten szeretne továbbtanulni. B-terven nem gondolkodik, arra nincs szükség, mindenképp zenéléssel szeretne foglalkozni.