Sarka Kata túl van egy-két mélyponton, de most újra elégedett magával. Azt szeretné, ha kétgyerekes családanyaként kezelnék, és jó szocioriportokat készíthetne, például súlyosan beteg gyerekekről. Nagyon örül, hogy nem lett vetkőzős tucatlány.

„Noémivel harminchárom kilót híztam, Dáviddal harmincat. Az ember kijön a kórházból, ott van egy újszülöttel, aki felelősséggel jár, gondoskodni kell róla, és folyamatosan stresszel, hogy mindent jól csináljon. Aztán eltelik egy pár hét, már abba belejön, és meglátja a tükörben azt, amit nem szeretne” – foglalta össze Sarka Kata, miért is zuhant magába szülései után. Elmondása szerint az sem segített, hogy néhány régi fényképet talált a számítógépen, és egyfolytában arra vágyott, hogy ismét ugyanúgy nézzen ki. „Az önbizalmam a béka segge alá került. Olyankor voltam féltékenyebb, úgy láttam, hogy nincs még egy olyan ronda nő, mint én, ez ösztönzött arra, hogy elkezdjek tenni valamit azért, hogy olyan legyek, mint régen.”

A férfimagazinos képek sokat lendítettek az ügyön. „Nekem tök jót tett az, amikor a szülés után körülbelül fél évvel felkértek a CKM-es fotózásra, és akkor is még úgy éreztem, hogy fúú, nagyon rosszul nézek ki, van egy gyerekem, már nem olyan vagyok, mint kellene. Akkor csináltak rólam egy olyan szép sorozatot, hogy visszatértem önmagamhoz, megint magabiztos lettem, nem voltam féltékeny, úgy éreztem, hogy mindenhol tökjól csinálok mindent, mind a házasélettel, mind a gyerekekkel kapcsolatban. Megint önmagam voltam.”

A külső visszaigazolások mellett saját bevallása szerint a család is segít.  Illetve, ebben mégsem olyan biztos, mert férje például nyolcvan kilósan is azt állította, hogy gyönyörű. „De tudom, hogy csak azért mondta, hogy legalább tőle ezt halljam, ha már én nem így látom. Benne ott van az, hogy soha nem mondja meg, ha valami nem tetszik neki, nekem valaki mást kell megkérdezni.”

Hajdú Péter feleségének lenni azonban elmondása szerint ennek ellenére jó. Vagy mégsem? Úgy látja, neki azért nehezebb, mintha férje civil lenne, mert bármit tesznek, vagy ő maga téved, az azonnal napvilágra kerül. „Bennem van ez az állandó gyomorgörcs, hogy mindent jól csináljak... Mert ha bárki hibázik, annak általában nincs következménye. Nálunk biztos van.”

Ezek után meglepő lehet, hogy a gyomorgörcs ellenére nem feszült, mint mondta, ez nem központi kérdés az életében. Ennél sokkal jobban zavarja, hogy mindenki a kiszivárgott félaktjairól beszél. „Az zavar engem, hogy miért nem anyaként tekint rám mindenki? Egy kétgyerekes anyával nem csinálunk olyat, hogy meztelen képeket küldözgetünk róla újságoknak, mert ilyet nem lehet csinálni egy felelősségteljes családanyával.” Szeretné, ha átpozícionálnák, mert már nem tartja magát annak a vetkőzős lánynak, akinek elkönyvelték. „Kétgyerekes családanya vagyok, tök példás életet élek, nincs semmi olyan, amit szégyellnék az életemben, mert tényleg minden ideális körülöttünk.”

Kérdéses, mennyire tudja irányítani saját életét, hiszen ezek szerint állandóan tartania kell attól, hogy fotókat szivárogtatnak ki róla – állítólag lenne még mit –, vagy ballépéseit kritizálják. „Próbálom. Peti ezt nagyon jól csinálja, hogy nem a média használja őt, hanem ő a médiát. Én ezt nem tudom, meg nem is biztos, hogy akarom. Nem ezt az életet akarom élni,  normális munkát szeretnék. Ha a médiában, mint szerkesztő-riporter, akkor úgy, ha civil munka, akkor úgy, tökmindegy, csak szeretném végezni a munkámat, szeretnék nyugodtan gyerekeket nevelni, úgy kimenni a játszótérre, hogy nem a mellemet bámulják az apukák, szóval tök normális életet szeretnék élni.”

A helyzetet nem könnyíti meg, hogy Sarka Kata a nyilvánosság előtt nem csak gyerekeivel, vagy fakanállal a kezében jelenik meg, hanem kurta ruhákban, mély dekoltázzsal. Állítása szerint azonban ő komolyan az anyuka-képet akarja sugallni magáról, és nem készült fel arra, hogy mi vár rá Hajdú Péter feleségeként.

„Előtte soha sem voltam a médiában, szóval fogalmam sem volt. Azt tudtam, hogy van egy csomó olyan ember, akinek civil felesége van, mint például a Till Attila, akinek a feleségétől tudjuk, hogy van, hogy hogy néz ki, de ennél többet nem [Till Attila neje Korpás Krisztina, korábban tévés szerkesztő-műsorvezetőként dolgozott, most főállásban anya]. Azt gondoltam, hogy én ilyen leszek. De amikor jöttek hozzánk újságírók, egyre többen kérdeztek meg engem is. Aztán ebből az lett, hogy különválasztottak a Petitől, és úgy lettem közszereplő, hogy igazából meg sem kérdezték, az akarok-e lenni.”

Férje sok szempontból volt hatással életére. Úgy érzi, mellette megkomolyodott, és búcsút tudott inteni a rá érdemtelen barátoknak. „Rengeteg, rengeteg dolgot változtatott rajtam, abszolút jó irányba. Ha ő például nincs, akkor lehet, hogy elvállalom a Playboy-fotózást, pedig én nem szeretnék Playboy-lány lenni. Szóval nagyon sokat változtatott” – szögezte le, bár hogy miben más egy Playboyos vetkőzés, mint egy CKM-es, ez nem derült ki.

A nyúlmagazinos vetkőzés egyébként azért maradt el, mert miután a lap főszerkesztője és Hajdú Péter alkudozni kezdtek azon, hogy Sarka Kata mennyit, és mennyiért mutasson meg magából, a pár két tagja is összeveszett. „Mondtam, hogy én bugyit nem veszek le, de cicit mutatok. Erre a Radnai mondott egy nagyon szép összeget, amire én rábólintottam. Erre a Peti elkezdett a Radnaival osztozkodni, hogy mégis mim legyen takarásban, ekkor aztán én is beszálltam. Vitatkoztam a Petivel, hogy ne akarjon helyettem dönteni, aztán a Radnai felállt és hazament. Nagyon örülök, hogy nem lettem olyan tucatlány.”

A fenti jelenet ellenére nem bánja férje kontroll-szerepét életében. A közelmúltban megkínálták egy műsorvezetői állással, ám Hajdú Péter erősködött: először végezze el a TV2 Akadémiát, és majd utána lesz fogalma arról, hogy hogyan működik a szakma. „Tök igaza volt. És lehet, hogyha elfogadom, akkor beégetem magam egy életre, és kiírom magam a szakmából, már előre.”

Szerkesztő-riporterként mindenképpen el tudja magát képzelni, különösen az Aktívban dolgozó szerkesztők munkája tetszik neki a stábértekezletek és az ötletelés miatt. „Tök szívesen forgatnék olyannal, akinek segíteni kell, mert a műtétjére nincs elég pénz, tehát a szocioanyagokat szeretem, ezeket tudom a legjobban átélni. A Napló ebben magasan a csúcs, viszont ahhoz meg akkora profizmus kell, hogy abba még nem mernék belevágni. Sőt, az is lehet, hogy egy év, vagy tíz év múlva sem merném.”

Sarka Kata úgy véli, újítást a stílusával tudna belevinni a témák feldolgozásába. „ Hát azt gondolom, hogy nagyon ki tudnék állni egy-egy ügy mellett. Nem akarnék más celebekkel dolgozni, mondjuk Bódi Rómeó II. keresztelőjéről forgatni, mert nem ilyen érdekelne, hanem kiállnék valamilyen ügy mellett, keményen.” Felvetésünkre, hogy ez a klasszikus, „az igazság tiszta tekintetű harcosa”-alapállás, azt válaszolta, igen, valami ilyesmi.