A BeleValó műsorvezetője úgy érzi, elszálltak felette az évek, és már nem az a hiperaktív, cserfes nő, akit annak idején megismertek a nézők. Valkó Eszter nem tartja magát törtetőnek, éppen ezért nincsen elképzelése sem arról, mi lehetne számára a szakmai csúcs. Mindemellett azt sem tudja, mihez kezdene, ha nélkülözné a média. Mint mondta, elmehetne tanítani, de minden kisiskolás jobban jár, ha ő nem kerül a közelükbe.

Nagyon keveset lehet rólad tudni, annak ellenére, hogy hosszú évek óta a képernyőn vagy. Tudatosan kerülöd a bulvársajtót vagy valóban (idézőjelesen) unalmas életet élsz a legtöbb média személyiséggel szemben?

Egyrészt nem gondolom, hogy bármilyen extra történne az életemben azon kívül, hogy a rádió és a tévé között ingázom – ami egyébként tök jó. Másrészt amikor történt, akkor sem szívesen osztottam meg a magánéletemet másokkal. Jó, ha az a pici meg tud maradni az embernek.

Ami a képernyőről lejön, az az, hogy egy hiperaktív, cserfes nő vagy. A magánéletben is ilyen vagy, vagy aki közelebbről megismer, csalódhat?

Az inkább csak régen volt, hogy nagyon cserfes lettem volna. Elszálltak felettem az évek, ennyi történt. Most is nagyon szeretek beszélni, csak már nem veszek fel például vicces ruhákat, mint régebben. Annak idején természetesen nekem is nagyon bejöttek ezek (volt például bárányos szoknyám is), tudtam azonosulni velük. Huszonévesen az ember bevállalhat ilyen dolgokat. Most már nem venném fel.

Sokféle műfajú műsorban láthattunk. Melyik állt hozzád a legközelebb?

Nem tudok konkrétumot mondani, mindegyiket szerettem, mindegyikben szerettem valamit. De azt szeretem a legjobban, ha szabad kezet kapok. Nagyon közel álltak hozzám a reality jellegű műsorok, ahol nem volt előre megírva a forgatókönyv. Történtek az események, én meg sodródtam velük. Szeretem a szabadságot, és ez a munkámban is igaz.

Mi lenne számodra a szakma csúcsa?

Egy jó vaskos bankszámla. Komolyra fordítva a szót, nekem sose volt ilyen. Amikor színészkedtem, akkor is kérdezték, hogy mi a szerepálmom. Nekem nem volt. Lehet, hogy nem vagyok elég törtető, de nekem nincs olyan, hogy szakmai csúcs. Olyan dolgokat szeretnék csinálni, amikben jól érzem magam. Ha ez megadatik, az tök jó.

Ha esetleg nélkülözne a média, mihez kezdenél? Van más képesítésed, esetleg vállalkozásod?

Taníthatnék kisiskolásokat, mert bölcsészkarra jártam, angol szakra. De nem nagyon látom magam, ahogyan oktatom a kis nebulókat, és szerintem ők is jobban járnak, ha nem kerülnek a közelembe. Nincsen vállalkozásom se, sajnos nem vagyok egy ilyen előre tervező típus. Egyszer nyilván minden véget ér, de fogalmam sincs, mi lesz akkor. Szerintem időben ki fogom találni, hogyan tovább.

A BeleValó című műsor éjszakánként van, mennyi időbe telt, míg kialakítottad ehhez mérten az életed?

Nagyon kemény. Hat éven keresztül reggeleztem, és 11-kor már szeretek aludni, az a holtpont. Hazudnék, ha azt mondanám, átálltam erre az éjszakai életmódra. Hazamegyek  és amilyen hamar tudok, lefekszem aludni. Nyilván a műsor miatt többet alszom, és a nap fele elmegy.

Mi az oka annak, hogy még nem alapítottál családot?

Ennek nagyon egyszerű oka van. Még senki nem kérte meg a kezem.

Élvezed a szingli életet vagy te is vágysz már férjre, gyerekre, mint a legtöbb nő?

Szerintem minden nő vágyódik arra, hogy egyszer bekössék a fejét. Szerintem az nem mond igazat, aki ennek az ellenkezőjét állítja. Nem jó a szingli élet. Olyan szempontból persze igen, hogy nem kell alkalmazkodni. De ha valakinek ennyi a kifogása, az elég szép szegénységi bizonyítványt jelent.