Bár rendkívül magabiztos volt, végül a vele együtt költöző Krisztián mellett döntöttek az Éden Hotel női, így Éden Dannynek egy nap után ki kellett lépnie a játékból. A 23 éves, jelenleg Angliában dolgozó Szalczinger Dánielt meglepte a döntést, de nem csalódott, mert a többiekhez hasonlóan egy jó bulinak fogta föl a műsort. Lehetett volna jobb is, ha az ideáljaival töltik meg a hotelt.

A hétfő esti adásban költözött be, a kedd estiben pedig már távoznia is kellett az Éden Hotelből Szalczinger Dánielnek, műsorbeli nevén Éden Dannynek, a kötelező randira elcipelt lányok – Alíz és Szandra – ugyanis nem őt, hanem a vele együtt érkező Krisztiánt választották. Dánielt meglepte a választásuk, ugyanis végig pozícióban érezte magát. „Nem számítottam rá, hogy ennyire rövid lesz a játék, nem úgy készültem” – kezdte a Velvetnek Szalczinger.

Olyan, mint egy kindertojás

„Nem tudom, miért Krisztián mellett döntöttek. Talán nem tudtam eléggé magamat adni, nem is igazán nyitottam, pedig ha jobban megismertek volna, megláthatták volna a másik énemet. Olyan vagyok, mint egy kindertojás: a külső mögött egy egészen más belső rejtőzik. Egyébként nagyon magabiztos voltam, össze sem pakoltam, mert azt hittem, én jutok tovább. Sajnáltam is Krisztiánt, hogy kiesik, erre nekem kellett mennem” – mondta, majd hozzátette: a történtek ellenére nem érzi csalódottnak magát. Már csak azért sem, mert nem jöttek be neki a lányok. Egyik sem.

„Amikor bementem, kicsit megdöbbentem, mert nem ismertem a lányokat, semmit sem tudtam róluk. Pofára esés volt, mert egyikük sem jött be” – magyarázatképp pedig megjegyezte, a sötét hajú, sötét szemű, és kreolbőrű lányokat szereti, persze közülük is csak azokat, akik nem többek 55 kilónál. A műsor óta talált is magának egy olyan barátnőt, aki full az ideálja, belsőleg és külsőleg is. Éden Dannytől azt is megtudtuk, hogy ugyan a jelentkezés feltételei szerint nem lehetett volna barátnője a forgatások idején, neki volt, bár a kapcsolatuk nem volt komoly, legalábbis a részéről.

Jó buli volt, csak a csajok nem jöttek be neki

Szalczinger azt is elmondta, nem híve a realityknek, de vonzotta a kolumbiai helyszín. „Láttam, hogy egzotikus környezetben forgatják, és végül arra jutottam, miért ne. Egy jó buli, nyaralás, jó csajokkal. Bár az utóbbi nem volt teljesen igaz, egy felejthetetlen élmény volt számomra, egy nagy kaland. Persze, a nyeremény is vonzott, de annyira nem fáj, hogy nem jött össze.”

A kaland óta Szalczinger belevágott vágyai megvalósításába, és egy gyakornoki program részeként Angliába utazott. „Nem a szakmámban, az üzleti életben, hanem a vendéglátásban dolgozom, felszolgálok egy étteremben. Ahhoz, hogy a nyelvet profi szinten megtanuljam, ez elengedhetetlen. Régi vágyam volt, hogy kipróbáljam magamat egy új környezetben, ezért full egyedül jöttem ki egy fél – egy évre.”

Rövid műsorbeli léte alatt senkihez sem sikerült igazán közel kerülnie, és ez később sem változott meg. Egyetlen szereplővel, a vele együtt költöző Krisztiánnal tartaná szívesen a kapcsolatot. „Az utazás alatt sikerült összeismerkednem vele, nagyon szimpatikus srácnak tartom. Elképzelhető, hogy a későbbiekben fogjuk tartani a kapcsolatot, de most a távolság miatt ez lehetetlen” – mondta.