A Csillag születik énekese a megspórolt pénzéből utazott Magyarországra, hogy híres legyen. Mr. Joe rocker kinézete mindenkit megtéveszt, és a legtöbben rácsodálkoznak arra, hogy milyen hanggal rendelkezik. Mindeközben saját maga azon döbbent le, hogy mennyi fiatal kapható az ő stílusára.

Már hónapokkal a Csillag születik kezdete előtt Magyarországra költözött Horváth József, alias Mr.Joe, aki a legelső megdöbbenést okozta az idei tehetségkutató műsorban. A zenészt egy menedzser csalogatta haza Svédországból azzal az ígérettel, hogy befuttatja, ám ez valami miatt hosszú ideig nem sikerült.

Minden félretett pénzét felélte

„A megspórolt pénzemből utaztam Magyarországra, két-három helyen fel is léptem, aztán teltek a hetek, hónapok, de nem lett az egészből semmi. Ettől függetlenül itt ragadtam. A pénzem elfogyott, szinte mentőövként jött a Csillag születik, amire azért jelentkeztem, mert úgy érzetem, vesztenivalóm már nincs” – mesélte a Velvetnek Mr. Joe.

Az énekes zenetagozatos volt az általános iskolában, és zeneiskolába is járt. „Nálunk az egész család zenész: édesapám trombitás, nővérem zongoratanár, bátyám klarinétozott, a zene mindig ott volt az életemben, egyértelmű volt ez az út. Zongoráztam, basszusgitároztam, énekeltem. Aztán kikerültem Svédországba, ahol szintén zenéltem, hol jobb, hol kevésbé jobb együttesekkel. Többféle zenei stílust is kipróbáltam, pont emiatt kapható vagyok mindenféle zenére. Megismertek kint, megszerettek, tudták, ha én énekelek, ott nagy buli lesz.”

Mr. Joe édesanyja – aki másfél éve hunyt el - Magyarországon élt, és mindig mondogatta fiának, miért nem jön már haza és próbál meg egy tehetségkutató versenyt. „Azt mondta, lenne esélyem, de nekem muszáj volt dolgoznom, nem tudtam jönni. Most, hogy anya elment, úgy gondoltam, legalább az ő emléke miatt is megpróbálom ezt” – magyarázta Mr. Joe, akivel szemben a zsűrinek és a közönségnek is volt egyfajta előítélete, amikor kiállt a színpadra. „A rocker kinézetem mindenkit megtéveszt. Szerintem a Csillag születik zsűrije is azt gondolhatta, hogy elkezdek ordítani valami metál zenét. Pedig én nem vagyok rocker. Ha kell operettet is énekelek.”

A fiatalokra is hatással van

A zenész előrebocsátotta, nem szokott utánozni senkit, tőle a közönség egy dalt nem fog ugyanúgy hallani, mint az eredeti előadótól. „Sőt, ha tízszer énekelem el sem lesz ugyanolyan egyik sem, mert attól függ az előadás, hogy hogyan érzem magam, illetve mekkora szeretetet kapok. Ezért is mondtam a zsűrinek, hogy én szeretetet hoztam. És már az első tíz másodpercben éreztem, hogy vissza is kapom. Amikor pedig ránéztem a zsűrire, hatalmas érzés volt. Láttam rajtuk, hogy okoztam egyfajta meglepetést, jó volt rájuk nézni, ahogy ledöbbentek, hogy van hangom.”

Mr. Joe-t azóta megrohamozták a rajongók, ő pedig szinte fel sem tudja fogni, mi történik körülötte. „Annyira jó érzés, hogy annyi fiatal felfigyelt arra, amit képviselek: a hivatalos oldalamon, illetve a Youtube-on is folyamatosan jönnek a visszajelzések tőlük. Nem gondoltam volna soha, hogy 47 évesen őket is meg tudom érinteni. Mi több, még 6 év körüli kislányok is kiabálnak utánam, hogy Mr. Joe. Nem gondoltam, hogy Magyarországon az igényesebb zenére is szükség van, hiszen amiket a televízióban látni, az teljesen más világ.” Az énekes hozzátette, attól sem fél, ha a zene mellett más feladatok is várnak rá. „Aki engem ismer, az tudja, hogy jópofa gyerek vagyok. Szeretek viccelődni, mindenhol megállom a helyem, minden hülyeségben benne vagyok. Vevő vagyok bármire, eladom magam, ha kell, és nem azért, mert muszáj.”