A Csillag születik versenyzője harmincezer indulóból első helyezést ért el Kínában, de nem ragadta meg a lehetőséget, inkább Magyarországon maradt családjával. Timi Chen nem akar minden áron énekes lenni, mint mondta, olyan dédelgetett álmai is vannak, mint politikával, grafikával vagy filmrendezéssel foglalkozni.

Egyelőre még nem tapasztalja a nagy felhajtást maga körül Timi Chen, aki az idei Csillag születikben azzal lepte meg a közönséget, hogy kínaiul adta elő a Quimby nagysikerű slágerét, a Most múlik pontosant. A tizenhat éves lány a Velvetnek elmondta, mindez azért van, mert az ideje nagy részét az iskolában tölti, és nem sokat jár emberek közé.

„De azt már észrevettem, hogy megnéznek, páran pedig odajöttek hozzám gratulálni. A szereplésem az egész suli számára meglepetés volt, ugyanis nem mondtam el senkinek, hogy jelentkeztem. Csak a családom tudta. Ennek ellenére örültek, és biztosítattak arról, hogy végig mellettem fognak állni” – mesélte Chen, és kiderült az is, a dal nem is fordítás volt igazából, hanem írt hozzá egy kínai szöveget. „Arról szól, hogy sikerülni fognak a dolgaim úgy is, ha nem szeretnek.”

Az énekesnek nem ez volt az első próbálkozása tehetségkutató verseny területén, mi több, már első helyezést is ért el énekléssel, igaz, nem Magyarországon. „Olvastuk a felhívást, hogy Sanghajban indul egy a Csillag születikhez hasonló verseny. Csak a döntőre kellett kiutaznunk, harmincezer indulóból én lettem az első az ének kategóriában. Sokan kérdezték már, hogy miért nem maradtam ott, ha már első lettem, de nagyon nehéz lett volna megoldani, hiszen születésem óta Budapesten élek, itt van a sulim, itt van családom. Mondogattuk, hogy majd meglátjuk, aztán eltelt egy év és jött a Csillag születikben a lehetőség, amivel most élni is szeretnék.”

A verseny Chen-nek hatalmas lökést adott, utána kezdett az énekléssel komolyabban foglalkozni. "Anyukám a médiában dolgozik, de Kínában ő is sokat foglalkozott zenével, most ő tanít engem” – magyarázta az énekes, akinek állítása szerint nem a győzelem a fontos, hanem a próbatétel.

„Azt sem mondhatom, hogy ez az életcélom, hiszen annyi minden mással is szeretnék foglalkozni: tizenhat éves vagyok, lehet belőlem politikus, grafikus, filmrendező – hatalmas álmaim vannak, van még időm kitalálni, mi számomra a megfelelő szakma. Ez az út nagyon nehéz, ezt mindenki tudja. Nagyon nagy a nyomás, de mindent megteszek annak érdekében, hogy sikerüljön, hogy jó legyen, jól érezzem magam” – mondta a tehetségkutató verseny újabb felfedezettje.