Érzelmileg sokkal érettebbnek érzi magát a volt megasztáros, és úgy érzi, a fejlődésben nagy szerepe volt annak a momentumnak, hogy szüleit embercsempészetben való közreműködéssel vádolták meg. A helyzetet már nem látja annyira katasztrofálisnak, igyekszik pozitívan gondolkodni, és hamarosan megjelenő új lemezére koncentrál.

Úgy érzi, a Megasztár óta rengeteget fejlődött érzelmileg Nguyen Thanh Hien, és mint mondta, ebben nagy szerepe volt annak, hogy szüleit embercsempészetben való közreműködéssel vádolták meg. Az eljárás ugyan még mindig folyik, Hien már nem látja annyira katasztrofálisan a helyzetet, a dolgok ugyanis lassan rendeződnek családjában – édesapja házi őrizetét már megszüntették, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

Már nem akar műanyag lenni

„Ez már nem jelent problémát, szerencsére szépen alakulnak a dolgok. Az egyetlen pozitívuma ennek az egész történetnek az, hogy mélyebb lettem érzelmileg, és a művészet szempontjából ez jó. Nem nőttem fel teljesen, sőt, célom is, hogy mindig meglegyen bennem a gyerek, mindig jelen legyek az életben” – magyarázta Hien, majd azt is elmondta, hamarosan megjelenő lemezére saját maga írta a dalokat.

„Ültem a zongora előtt, és gondoltam, ha önmagam írok dalokat, akkor sokkal inkább önmagam tudok lenni. Bevált, azóta csak én írom a dalokat. Korábban egyszerűen nem halmozódott fel bennem annyi érzés, ami kitörhetett volna” – magyarázta a Velvetnek a 17 éves, vietnami származású énekesnő a TV2 nagy nyári partiján. Azt is megtudtuk, hogy Not Livin' In Yesterday című számához készülő klipjében a természetességre helyezték a hangsúlyt. „A klipet a szabadban forgattuk: kivittük a zongorát, hegedültem is – a művészetet és a természetességet emeltük ki. Nem szeretnék már műanyag lenni. Ez a dal pont arról szól, hogy nem a múlton kell rágódni, hanem jelen kell lenni, nagy erővel előre kell lépni, és meg kell találnunk önmagunkat.”

Külföldön tanulna tovább

Bár korábbi albumait is szerette, úgy érzi, a soron következő már igazán az övé lesz, mert nem a körítés kerül a központba, hanem ő maga. „Érzem az érzelmeimet, meg az életemet benne. Teljes egészében én vagyok benne, nem csak elénekelem – és ez azért egy nagy különbség” – nyomatékosított, aztán témát váltott, és arról kezdett beszélni, hogy 4,7-es átlaggal zárta az évet az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolában.

A jó tanulmányi eredmény különösen fontos számára, mert úgy tervezi, hogy egy külföldi egyetemen tanul tovább. „Nem a szüleim hatására szeretnék jól tanulni, a saját érdekemben. Jó, az is igaz, hogy a legtöbb vietnami unokatesóm nagyon erős egyetemre jár, akad köztük olyan, aki a Yale-en tanul ösztöndíjjal” – mondta, majd kijelentette, hogy az édesapja matekzseni, így nem meglepő, hogy ő is szereti a reál tárgyakat. Így aztán nem is aggódik a jövője miatt: „Tudom, hogy olyan érettségit fogok tenni, hogy azzal vegyészmérnöknek vagy közgazdásznak is továbbtanulhatok” – sorolta a lehetőségeit Hien, aki viszont inkább egy művészeti egyetemre menne külföldre, és könnyűzenét tanulna.