A homoszexuális író-műsorvezető-főszerkesztő kimondta a boldogítót pasijának Matannek, a szertartás előtt egy héttel Ashton Kutcher és Demi Moore kabbala tanára adta rájuk áldását. Ezzel vége is Steiner stresszes időszakának, és úgy érzi, a döntés fényt hozott az életükbe. A ceremónia egyáltalán nem volt elegáns, a pár nem parádézott frakkban és celebek sem voltak, csak a Viasat3 Négy esküvő című műsor kamerái forogtak, hogy az emberek később láthassák: a homoszexuálisok esküvője sem különbözik egy hetero párétól.

Szeptemben 21-én megházasodott Steiner Kristóf, az egyik első olyan magyar közszereplő, aki nyíltan vállata másságát. "Már bő 24 órája férjes férfi vagyok, és azt kell mondanom, van valami ebben a házasság-dologban" – mesélte még pénteken a Velvetnek Steiner, aki szerint ez a dolog semmiképpen sem egy papírfecni, vagy egy giccscirkusz, mint ahogy sok anti-esküvista gondol rá.

Sztárok kabbala tanára adta rájuk áldását

"Nagyjából egy héttel az esküvő előtt volt egy találkozóm Yehuda Berggel – Ashton Kutcher és Demi Morore kabbala tanárával – a Tel Aviv-i Kabbala Központban, és miután áldását adta ránk, azt mondta: a házasság elsősorban egy új szintre emelt elköteleződést jelent. A kabbala szerint akkor fejezzük be a küldetésünket ezen a világon, amikor minden korábbi életünk tévedését sikerült kijavítanunk, és Yehuda azt mondta nekem: a teljes elkötelezettség és a gyermekvállalás azok a feladatok, kötelezettségek, amelyeket nem szabad elmismásolnom" – magyarázta Steiner.

Végre vége a stressznek

A Viva Tv volt műsorvezetője és a MusicPlus jelenlegi főszerkesztője most, hogy a házasságkötés megtörtént, és túl vannak az azt megelőző stresszes és kétségbeejtően feszült időszakon, egyértelműen érzi, hogy "rengeteg fényt hoztak az életünkbe ezzel a nagy és fontos döntéssel". "Az új könyvem már a nyomdában van, a MusicPlusszon elindítottuk Istenes Bence első műsorát, a Flasht, és a gyűrű az ujjamon ragyog. Pedig néhány héttel ezelőtt még úgy éreztem, hogy a saját idegszálaimon kötéltáncolok. Amikor az ember egy következő szintre lép – legyen szó egy kapcsolatról vagy a saját fejlődéséről – mindig egy kemény teszten kell keresztülmennie."

Se frakk, se celeb

Steinerék esküvőjét a Viasat3 Négy esküvő című műsora is megörökítette, aminek azért örülültek nagyon, mert a ceremónia, a vacsora és a buli is a spontanitás, a kreativitás, a lazaság, és persze a szeretet jegyében zajlott. "Nem rendeztünk hiper-szuper-elegáns bált, nem parádéztunk frakkban és nyakkendőben, nem rendeltünk koktélrákocskát és bélszínt, és egyetlen celeb sem volt jelen" – magyarázta.

"Mezítláb táncoltunk a tengerpart közelében reggelig, és magunk főztünk vegán ételeket a vendégseregnek. A vendégeink legtöbbje azt mondta, még sohasem járt ilyen vidám menyegzőn. Szuper, hogy a tévének köszönhetően bárki velünk tarthat az életünk egyik legboldogabb napján. Persze az sem titok, hogy rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a magyarországi testvéreink megértsék: a homoszexuálisok esküvője semmiben sem különbözik egy hetero párétól. Legfeljebb abban, hogy mi a legénybúcsunkon is együtt mulattunk."