Gondot jelent Rácz VV Béla számára a fürdés, az öltözés és ójaj, az autogramosztás is, amióta gipszben van a keze. Az autogramosztás kivételével mindenben segíti a barátnője, akivel rövidesen összeköltözik egy huszonpár négyzetméteres, budapesti lakásban. VV Béci azt mondja, fontos, hogy felpakoljon Leányfaluról a fővárosba, mert így akár napközben is pihenhet egy-két órát, amire jelenleg nincs ideje. Pedig most már tényleg nagyon elfoglalt, mert nemcsak a zenei karrierjét építi, hanem műsort is vezet.

„Új dolog ez nekem, én vagyok a legszűzebb ebben a világban, mert a húgom [VV Gigi a Nekedvalót vezeti Istenes Bencével - a szerz.] és Anikó is kipróbálta már, Olivér pedig már gyakorlott benne” – a műsorvezetésről beszélt Rácz VV Béla, aki a Való világ 5 alatt a reality kísérőműsorát, a Belevaló világot vezeti a másik két ex-valóvilágossal felváltva. „Bár tényleg tök szűzen indultam neki, nem féltem, mert úgy gondolom, hogy van beszélőkém, hiszen a zenélésben is kell. Az első adásnál egy kicsit meg voltam illetődve, de amúgy zökkenőmentesen ment.”

Young G, az előadóművész

Tanácsot kapott bőven, egyebek mellett Sebestyén Balázstól is. A leghasznosabb mind közül az volt, hogy próbáljon meg minden részletre odafigyelni és pártatlan maradni. „Ha egy műsorvezető egy adott embernek vagy karakternek a pártját fogja, akkor az a nézőkből egy teljesen más szimpátiát válthat ki feléd is meg a műsor felé is” – öntötte szavakba gondolatait VV Béci.

Úgy érzi, bármilyen helyzettel, karakterrel meg tudna birkózni, még egy olyannal is, amilyenbe ő hozta a műsor két korábbi műsorvezetőjét, Gáspár Győzőt és Valkó Esztert a kiszavazása után. „Én egy olyan karakter voltam, akinek bármit mondhattak, nem tudott lenyugodni. Izgága voltam, mert annyira jó volt kijönni. Szóval nehéz volt velem bírni, de én úgy gondolom, hogy szerintem tudnám kezelni a helyzetet.” Bár leginkább zenei ambícióit próbálja kibontakoztatni, a műsorvezetést sem dobná el, ha sikereket érne el benne. Na meg, ugye, az sem utolsó szempont, hogy ez állandó pénzkereseti forrás.

„Attól nem félek, hogy nem fognak hívni fellépni. Nagyon remélem, hogy ha tetszik az embereknek az, amit csinálok – és eddig úgy néz ki, hogy tetszik -, akkor remélem, hogy ez csak jobb lehet. Úgy gondolom, hogy fogja magát teljesen kiforrni nálam a zenélés, akkor lesz az, amikor azt mondom, hogy úristen, mennyi fellépés van, és hú, de jó, és pénzkereseti lehetőségben is nagyon jó lesz, de még egyelőre ez sem rossz, ami van” – bizakodik.

Rácz azt mondja, előadóművészként szeretne beégni az emberek szürkeállományába, nem pusztán úgy, mint valóvilágos. „Nem tagadom, hogy honnét jöttem, és nagyon szerettem a VV-ben lenni, és tényleg egy iszonyat nagy élmény volt, de mindenféleképp azt szeretném, ha ezen túl szépen, lassan arra orientálnám az embereket, hogy én, mint Young G, mint egy előadóművész, mint egy zenész legyek az éterben.”

Budapestre költözik

VV Béci vagyis nem, dehogyis, Young G, csak hogy segítsünk neki egy kicsit, nagyon túlfeszített életet él, amit egy lakásfelújítás még tovább feszít, de ezt persze nem bánja, mert így hamarosan összeköltözhetnek a barátnőjével. És ami még jobb, hogy nem kell majd állandóan ingáznia Budapest és Leányfalu között. „A legnagyobb probléma az alvás. Hogy nem tudok olyan sokat pihenni, és ebből a szempontból gázos, mert sokszor érzem azt, hogy fáradt vagyok. Ezért is költözök be a belvárosba, mert így ki tudom használni azt az egy-két szabad órát napközben, és együtt tudunk lenni a kedvesemmel, és pihenhetünk.” A lakás csak majdnem-saját tulajdon, igazából a majdnem-apósáéké, de nem kell nagy luxusra gondolni, magyarázta, csak huszonpár négyzetméter.

A csuklójával, amit nemrég műteni kellett, miután ráesett és hátrahajlott, még mindig kínlódik, fájdalmai vannak, a kezében meg drótok. „Nyolc hétig lesznek benne a kezemben, a gipszet meg majd öt hét után vehetem le, addig mindent így kell csinálnom. Fáj, de egy kisebbfajta fájdalomcsillapító azért megoldja.” Az autogramosztást említette elsőként, amikor arról kérdeztük, milyen feladatokat nem tud elvégezni a baleset miatt, aztán jött még a vezetés, az öltözés, és a fürdés. „Kedvesem édesapukája visz most mindenhova, ezt sem olyan könnyű megoldani. Az öltözködésben és a fürdésben most a kedvesemre vagyok utalva, de annyira nem bánja.”