Reklámblokkokra és ajánlókra cserélték a Jóban Rosszban eddigi műsoridejének felét. Baronits Gábor azt mondja, tudtak arról, hogy rövidül a műsoridő, ami nem is akkora baj, mert így heti hat nap helyett csak négyet kell forgatnia. A csatornánál zajló létszámleépítések miatt egy kicsit aggódik, de meglátása szerint nagy bajok esetén is lenne olyan csatorna, ami kompletten átvenné a sorozatot. Vagy nem.

„Tudtuk, hogy rövidebbek lesznek az epizódok. Az utóbbi fél évben duplarészekkel mentünk, ami azt jelentette, hogy hetente hat napot forgattunk a stúdióban és több napot külsőben. Most ez visszaesik picit, talán nem leszek annyira fáradt, de azért unatkozni nem fogok” – kezdte a Velvetnek Baronits Gábor a Jack Daniel's múlt heti partiján. Az ez-meg-ki-a-fasz kérdést megelőzendő sorolunk pár állandó birtokos szerkezetet: nemcsak Lola pasija ő, de Ungár Anikó és a syriusos Baronits Zsolt fia is. Míg az utóbbiba aligha volt beleszólása – bár például Schoberték szerint is a születendő gyerek választ magának családot, szóval ki tudja -, azt, hogy két éve megkapta Halász Kristóf szerepét a Jóban Rosszban-ban, csak magának köszönheti. Legalábbis ő így tudja.

Nem az anyja miatt került be a sorozatba

Ezt aztán alá is támasztotta, így: „Csak akkor került szóba az édesanyám, amikor megkötöttem a szerződést a jóbanrosszbanos szerepre. Akkor derült ki, hogy nem is tudták, hogy Ungár Anikó fia vagyok. Ezért nincs bennem, hogy a mama miatt kerültem volna be."

A 22 éves sorozatszínész az elmúlt fél évben munkamániás lett a heti hat forgatási nap következtében, így egyelőre nem tudja, pontosan mit is csinál majd szokatlanul sok szabadidejével. Aggódni persze ő is aggódik egy kicsit a jóbanrosszbanos munkája miatt most, hogy a csatorna vezetősége szeptember végén bejelentette a csoportos létszámleépítést. „Persze, van bennem egy kis félsz. De úgy gondolom, hogy a Jóban Rosszban-nak van akkora ereje, hogy ha esetleg bármi történne a TV2-nél, akkor átvenné egy másik csatorna.”

Át tud adni valamit

Aztán persze lehet, hogy mégsem. Bár hidegzuhanyként érné, ha elveszítené a sorozatbeli munkáját, ekkor sem esne kétségbe; játszik színházban, néha filmekben is, és fiatal kora ellenére tanít is. „Színészetet, színpadi mozgást, improvizációs gyakorlatokat tanítok Sütő Enikő modelliskolájában és Földessy Margitnál. Annak ellenére, hogy még a színészi pálya elején vagyok, úgy érzem – bár ez 22 évesen elég hülyén hangzik –, hogy tényleg át tudok adni valamit, és ez nagyon jó érzés” – szabadkozott egy kicsit, aztán még többet, és meg is magyarázta, miért. „Szerintem egy színész sosincs kész, mindig építi magát, új hatások, új impulzusok érik. Nem szoktam azt mondani, hogy színész vagyok, mert bár ebből élek, tisztában vagyok vele, hogy még nagyon a pályám elején járok. ”

Ekkor eszébe jutott a sajátos értelmű honi kategória, a celeb, amit ő is megkap néha, és amitől a hideg rázza, nahát. „Nem úgy kerültem be a tévébe, hogy hülyét csináltam magamból, mint a valóvilágosok. Lehet, hogy ez most így durván hangzik, de a művészetet képviselem, hiszen színész vagyok, míg szerintem a celebek olyanok, akik valahogy bekerültek a tévébe.” Baronitsot különösen idegesítette VV lolita Zsófi egyik nyilatkozata, amiben arról beszélt, hogy nem is érti, miből élnek a celebek, mert hát ő nem kap pénzt azért, mert celeb. „Én éjjel-nappal dolgozom. Nem is értem, hogy az emberek mit gondolnak. Az a súlyos, hogyha ő így fogja fel, akkor többen is így gondolkodnak. Ezért is szeretek inkább arról beszélgetni, hogy mit csinálok azon kívül, hogy a sorozatban láthatnak. Most például azt tervezzük egy barátommal, hogy színházat viszünk be az Ötkertbe, remélem, sikerülni fog.”