Az RTL Klub Reflektorának volt műsorvezetője nem görcsöl rá a tévés munkák hajkurászására, inkább pihen és rádiózik. Azért, ha valaki pont rá gondolna, beszélgetős műsorban kipróbálná magát.

István Dánielnek is leáldozott az RTL Klubnál, többé nem vezeti már a Reflektor című celebek mindennapjairól beszámoló napi műsort. Détár Enikő váltótársa nem hagyta el rossz szájízzel az RTL Klubot, mert úgy véli, most majd több ideje jut a rádiózásra, hiszen már évek óta ül a mikrofon mögött. „Annak idején már a Slágerben is voltam, most a Neoban a hétvégeken vezetem a kívánságműsort” – kezdi a Velvetnek. „Nagyon szeretem a rádiózást, és most, hogy időm is lett rá, nyitott vagyok bármire. Eddig általában délutánokon forgattam, most viszont bármikor bevethető vagyok.”

Karácsonyi hangok

István elsősorban az ünnepeken fog többet rádiózni, azt is inkább csak azért, mert az ünnepet mindig a hétvégi stáb vezényli. „Amúgy is szeretek ünnepeken dolgozni, mert akkor egészen más a hangulat az egész országban. Nyugi van a stúdióban is. Nincs bennem az, hogy kerülöm a családi ünnepeket, bár mára igen megfogyatkozott a családunk, csak apámmal és a bátyámmal ünneplünk. Azért még így is hazaérek gyertyagyújtásra, és különben is ennyi emberrel egyszerre biztos nem tudnék ünnepelni, mint így, hogy a rádióban vagyok.”

Bár anyacsatornája egyelőre nem halmozta el ígéretekkel, azért megnyugtatták afelől, hogy gondolnak rá, amennyiben indítanak új műsort. „Igazából egyáltalán nem lepődtem meg, számítottam erre, hiszen már nyolcadik éve csináltam a Reflektort, nem gondoltam, hogy innen tolnak majd ki a nyugdíjas éveim előtt. Mivel fel voltam rá készülve, nem is kellett haragban váljunk el, ráadásul van még élő szerződésem a csatornával, én vagyok a műsor narrátora továbbra is. Furcsa lett volna, ha haragban válunk el. Arról nem is beszélve, hogy nagyjából számomra is időszerű a váltás.”

Tisztulás

„Megköszöntük egymásnak a közös munkát, más konkrétum nem hangzott el. Nagyon szerettem a Reflektort, de nyolc évig olvastam fel súgógépről a saját felkonfjaimat, azt gondolom, hogy ezt már jól tudom, így amennyiben lehetőséget kapnék, szeretnék nagyobb kreativitást igénylő műsorban szerepelni” – mondta, hozzátéve, hogy elsősorban beszélgetős műsorra gondol, ez a rádiózás miatt akár élő műsor is lehetne. „Az igazság az, hogy persze jó lenne, de nem keresem most görcsösen a lehetőségeket, lesz ami lesz. Ha keresnek, persze megyek szívesen, de most a pihenésnek van itt az ideje, le kell, hogy tisztuljanak bennem egy kicsit a dolgok.”