A Beugró műsorvezetője szerint tavasszal jöhet az új évad, ők mindenesetre állandó fejlesztésben vannak. A műsor egy értékrendi tartalom, így nem kell alámennie a dolgoknak, ami ritka adomány a tévézésben. Ha meg nincs tévézés, bőven akad más.

Novák Péter, a Beugró állandó házigazdája nem is érti, miért kéne temetni az improvizációs műsort csak azért, mert Viasat3 nem tart rá igényt a továbbiakban. „Szerintem egy olyan produkció, aminek csak a Facebookon több, mint kétszázezer rajongója van, nem szűnik meg egyik napról a másikra” – mondja lapunknak. „A producerek most is azon dolgoznak, hogy tavasszal indulhasson az új évad, ezen kívül állandó fejlesztésben van a csapat a jövőt illetően, szóval nem kevés közös tervünk van... Ha jól számolom a Viasat3 volt a negyedik csatorna, ahol megfordultunk, de a közönség mindentől függetlenül követte a műsort. Így ezek a változások véleményem szerint, csak erősítik a brand függetlenségét.”

Tartalom és

Novák imádja a Beugrót, de közel sem a műsorvezetés teszi ki a mindennapjait, sőt a tévében való szereplés csak egy nagyon kicsi szelet az életéből, amit különösebben nem is bán. „Az önmagában csillogás vágya, jó esetben hamar kielégül, a pénz elfogy, marad a szégyen... Nekem is inkább a tartalom fontos, hogy miben veszek részt. Veszélyes csapda a nyilvánosság, és a tévé, ha csak az intézményesített hülyeségről szól, nem is a legfontosabb közvetítő. Nem mondom, nagyon sokat tanultam képernyős munkáim során, de ezeket a dolgokat szerencsére máshol is tudom hasznosítani” – állítja a Kimnowak frontembere, majd elmeséli, hogy nem nagyon akad olyan műsor, ami lázba hozná, akár csak nézőként. Annak ellenére, hogy úgy látja, a műfaj átalakulóban van. „A változást a tematizálódásra értem, nem feltétlen a bulvár sekélyes árnyaira. A Beugró ráadásul egy értékrendi tartalom, így akkor sem kell alámenni a dolgoknak, mikor tévézéssel foglalkozom. Ritka adománya ez a sorsnak manapság! De ezen kívül a műfaj egy olyan része az életemnek, ami ha van jó, de ha nincs, akkor van más.

Így aztán Novák nem esik kétségbe, ha nincs rivaldafényben, de ha derült égből leesne neki egy kis műsoridő, valószínűleg közszolgálati témákkal töltené meg. „Van konkrét tervem is, nem jönnék zavarba, akár komoly, akár szórakoztató műsorra lenne igény. A kulturális gondolatok, vagy a civilkurázsi értékeinek bemutatása műfajoktól független, ráadásul fontos vállalások is az életemben. Rá is férne a közegre bőven az ilyen tartalom. De a veszély egyelőre nem fenyeget...”

A Megasztár egykori zsűritagja szerint intelligens ember nem politizál, de a civil társadalom eszköze a hatalom ellenőrzésének. „Hivatalosan előadóművész vagyok, sok színházi munkám van az ország különböző pontjain, és a zenélést sem hagytam abba! A produceri, dalszerzői felkérések után végre saját anyagot is készítünk egy új formációval. Utóbbinak sokáig nem éreztem szükségét, de most a közhangulat úgy hozta, hogy talán van igény olyan dalokra, amelyek közös ügyekről szólnak, és ez mindig jól állt a szerzői vénámnak.”

A világ, meg ami belőle lesz

„De a továbbiakban is csináljuk a kulturpart.hu oldalt, és az azt üzemeltető Kultúrpart Csoport kommunkiációs ügynökséget, ennek kreatív vezetője vagyok. Részei a mindennapoknak a társadalmi célú munkák is: a Hello holnap! kampány, ami egy sokrétű szerepvállalás személyesen, valamint alapítványunkon, a Szívlapáton keresztül, partneri együttműködésben a Magyar Telekommal. Büszke tagja vagyok a több, mint négyszáz médiumot egyesítő Médiaunió kuratóriumának, mely szervezet idén a gyermekeinkkel töltött minőségi időre, a közös olvasásra ösztönző felhívással jelentkezett... Ha ezeket a munkákat mind egymás mellé rakjuk, részemről meg is van az év, ennél többet nem tudok csinálni.”

Idealistának tartjuk, ezt ő visszautasítja, mondván, ez az általa képviselt eszmék totális leegyszerűsítése, ráadásul magát sokkal inkább realistának tartja. „A világ olyan, amilyen, de ez ne jelentse azt, hogy ne próbáljunk meg cselekedni! Húsz év múlva is tiszta lelkiismerettel szeretnék a gyerekeim szemébe nézni, úgy, mint aki minden tőle telhetőt megtett értük. És ez nem a javak felhalmozásáról szól!”

„Az elmúlt évben az alapítvánnyal például egy olyan oktatási programon dolgoztunk, amelyben közvetlenül közel háromezer egyetemista vett részt, de a programról készült dokumentumfilm közeli sugárzásával már milliós nagyságrendű lesz az elérés. Ez számomra fantasztikus eredmény, hogy ekkora tömegeket tudunk elérni, olyan témakörben, ami az emberi populáció jövőbeli lehetőségeinek fenntarthatóságáról szól” – mondja civil tevékenységéről, ami szemmel láthatóan sokrétű feladat. „Fenntarthatónak nevezzük azt a fejlődést, ahol a jelen generációk úgy elégítik ki igényeinket, hogy erre a következőknek is nyíljon lehetőségük. Közhely, de igaz: a bolygót nem örököltük a szüleinktől, kölcsön kaptuk a srácainktól... A negatív forgatókönyvet ismerjük, de van pozitív is, ennek megismertetése, kommunikációja munkánk fő profilja, hiszen, ha a tények tudatában mindenki a maga szintjén csak annyit tesz meg, amennyit lazán megengedhet magának, de azt rendszeresen, már is létrejött a változáshoz szükséges kritikus tömeg!”

Novák Péter elmondása szerint komoly érdeklődés van a téma iránt a fiatalok részéről, akik csoportosan jelentkeznek maguktól a programokra, tehát nem gondolja, hogy szélmalomharcot vívnak. „Nyilván akadnak, akik fel sem fogják, amiről beszélünk, de ha tágabban értelmezzük a dolgokat; ebben a kis országban közel ötvenezer civil szervezet van, teszik a dolgukat a maguk hozzáértése szerint, és mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt. Egy pályakezdőnek, aki az élet kapujában áll baromira nem mindegy, hogyan éli le az elkövetkező 50-60 évet. A repedéseket mindenki látja, ideje tenni is valamit!”