Az Összefogás Koncert sajtóeseményén is vidáman, egymást ugratva évődött Hien és Caramel, ami aligha meglepő, mindössze másfél hónapja vannak együtt. A volt megasztáros énekesnő elmondta nagyratörő terveit az érettségiről, külföldről, a Let me go című új dalról és a válság szétzúzásáról. A cikk tartalmaz egy bónusz Caramel-metaforát is!

Nguyen Thanh Hien és Molnár Ferenc Caramel bő másfél hónapja bevallottan egy párt alkot, együtt jelentek meg az Összefogás Koncert sajtótájékoztatóján is. Itt az exmegasztáros énekesnő kettejük viszonyáról annyit mondott, hogy "jól vagyunk, igen, együtt vagyunk. Ő csinálja a lemezét, én a sajátomat. Lesz közös duettünk is. Már akkor is terveztük, amikor nem voltunk ilyen kapcsolatban, csak barátok voltunk" – sorolta a közös projekteket a Velvetnek.

Thaiföldi pihenésükről Hien nem akart beszélni, látszólag az is döbbenetet váltott ki, hogy tudunk róla. Összemelegedésük mindenesetre nem volt nagy, katartikus élmény, nincs lovestoryjuk, fokozatosan alakult ki a szerelem. Barátok voltak, amióta a Megasztárban megismerték egymást, és ott nagyon megszerették egymás hangját. "Nagyon sokat beszéltünk telefonon, találkozgattunk, de csak barátok voltunk. Egymásnak a lelki támasza is voltunk, meg nagyon sok szakmai tanácsot adott régen" – áradozott Hien Caramelről.

Érettségi láz

Normális középiskolás nem kezd el az érettségire készülni április előtt, Hien azonban, úgy tűnik, nem tartozik közéjük, ő már most ráállt a tanulásra. Azt mondja, folyamatosan stresszel miatta, keveset alszik és nyűgös, de kénytelen volt ezt az utat választani, ha párhuzamosan zenélni is szeretne, és egyúttal a magánéletére is szeretne időt szakítani. Caramel hevesen bólogatott, igen, látszik, hogy mennyit tanul, rá is alig jut ideje, Hien meg hangosan szomorkodott, amiért nagyjából semmire nem futja a huszonnégy órákból. Az interjú közben felbukkanó Caramel megállította, nem fokozza majd a feszültséget kettejük közt a vizsga. "Próbálom támogatni lelkileg, de ő egy nagyon szorgalmas lány, tudja, hogy mit akar, meg hogy merre tart. Nem hiszem, hogy emiatt feszültség lenne köztünk".

Hiennek február 15-ig döntenie kell a továbbtanulásról, de azt még nem tudja, hogy a két ősellenség egyetem, a Corvinus és a BME közül melyiket tegye első helyre. Az énekesnő reálvonalra vágyik, jól megy neki a matek és a kémia is. Persze alapvetően az énekléssel szeretne foglalkozni, de úgy érzi, egy jó diplomával nem árt bebiztosítania magát. Közben készül a lemeze is: "most is írom a dalaimat, most fogjuk befejezni az egyiket, amivel kijövök, az a címe, hogy Let me go. Angol nyelvű lesz, a Johnny Palmer írta a szöveget, én meg a dalt."

Szokott jótékonykodni

Hient arról is kérdeztük, miért adta nevét az Összefogás Koncerthez, amire azt a választ kaptuk, hogy "én általában az ilyen jótékonysági rendezvényeken részt szoktam venni", illetve "most egy csomó olyan zenész is fog énekelni, akit nagyon szeretek". Kiderült, az énekesnőt még nem igazán érinti a válság. "Hát mivel én éneklek és még csak tanulok mellette, nem érint, mint egy olyan embert, aki teljes mértékben ebből él meg". Hien itt vélhetően nem az országok romba döntéséből meggazdagodó karvaly-bankárokra utalt, hanem a válság miatt tengődő rétegekre. Talán.

A lényeg, hogy jó lenne körülnézni külföldön is, ráadásul "mindenkinek a helyzete egyre rosszabb, mindenki külföldre próbál kimenekülni". Az igazság az, magyarázta, hogy még itthon szeretne tevékenykedni, be szeretné fejezni a tanulmányait, és "még lemezt akarok csinálni, szóval ez még majd, majd, majd..." – zárta mélázva felületes tervét.

Metafora Caramel módra

A Megasztár-zsűrit kihagyó Caramel Hien végszavait bölcsen megvárva, tapasztalt politikusokat megszégyenítő szózatot intézett hallgatóságához a koncertről: "Azért nagyon szimpatikus a kezdeményezés, mert én úgy gondolom, hogy a 2012-es év a felelősségvállalásról kell, hogy szóljon, vagy egyáltalán a problémák felismeréséről. Én nagyon örülök, hogy vannak olyan szervezők, a szórakoztatóiparban dolgozó emberek, akik felismerik a saját lehetőségeiket."

"Nyilván nem mi generáltuk ezt a dolgot, nem is az egyik kormány, nem a másik kormány, ez nem egy rövidtávú dolog. Ebből a lavinából ki tudunk venni mi is a művészetünkkel, a zenénkkel, a dalainkkal, az arcunkkal egy-két ilyen kis hógolyót, amitől egyre kisebb lehet ez a teher" - fejezte be a lavina-metaforát Caramel.