horoszkóp

'Egy százhúsz kilós ember tudja, mekkorát üt'

2006.02.20. 08:00
Kapcsolódó cikkek (1)
Gesztesi Károly már nem Norbival fogy, hanem súlyzókkal és úszással, gyereket vár, és színészként minden műfajt kihívásnak tart. Liptai Klaudiával nagy hangsúlyt fektet az egészségre, de azért ha megkívánja, a csülköt eszik, és az életben soha nem pofozkodik. Már.

Gesztesi Károly a Kútfejekről, új filmje csütörtöki díszbemutatójáról éjfél magasságában távozott menyasszonyával, a terhes Liptai Claudiával, másnap mégis rohant az uszodába. A sok edzés oka nagyon is prózai, mivel a színész, saját bevallása szerint rettenetesen el van hízva.

Úszás, gyúrás, és a kevés kaja

"Már egy hete úszok, emellett súlyzós edzése járok. Teniszezni is szoktam, de nehezen futok, mert a bokámban és a térdemben is volt már szalagszakadásom." - kezdi a Velvetnek. - "Nemcsák Karcsival pont most találkozom, mert lassan visszamennék a színészválogatottba focizni is, ha már tudok. Persze a doki azt mondta: fogyjak le, és majd utána futkározzak. Ez a százhúsz kiló azért kicsit sok, de szépen haladok."

Gesztesi amúgy a "mindenből egy kicsit" elgondolás híve. Természetesen szerkesztőségünket kifejezetten a szép haladás érdekli, azaz, hogy mi a Gesztesi-féle gyors diéta receptje, és hogy vajon igénybe veszi-e még Schobert "fitneszcézár" Norbi segítségét. Hát nem: "Nekem a Norbi nem működött, inkább megpróbálok keveset kajálni. Sok zöldséget, gyümölcsöt eszem, és csak vörösbort iszom. Nincs zsír, vagy disznófej, vagy ilyen nehéz kaja a hűtőnkben, hiszen mindketten hajlamosak vagyunk a hízásra."

Buli és babaruha

Klikk a képre!

Felmerül bennünk a kérdés, nem nehéz-e megtartóztatnia magát most, hogy Liptai többé nem fogyókúrázik, hanem feltehetően babaruhát vásárol nagy mennyiségben, de úgy tűnik a Kútfejek szökött fegyence ura a helyzetnek, és képes csak mértékkel habzsolni. Elmondása szerint a terhesség egyelőre nem változtatta meg az életüket, csak ő most jobban figyel magára.

"Egyáltalán nem élünk másképp, mint azelőtt. Szerencsére nincsen semmi probléma, és bulizni is eljárunk, amennyit kívánunk, és régen se jártunk nagyon füstös helyekre. A budapesti Kútfejek bemutató után nem maradtunk hajnalig, olyan éjfél körül mentünk haza. A hétvégén meg Sopronban voltunk barátainkkal, éjjel háromig is fent voltunk. Ez van most, persze majd megváltozik a helyzet, ha jön a baba."

Öngyógyítás és az egészséges élet

Gesztesi tavaly komoly tüdőgyulladáson esett át, mára viszont újra a régi, tüdőpanasza legalább nincs már. "Szerintem meggyógyultam, úszok, edzek, próbálok egészséges lenni. Igazából nem nagyon tudtak az orvosok mit kezdeni a tüdőmmel, ez egy erős gyulladás volt, de hogy miért alakult ki, azt nem tudják."

"Én az öngyógyításban hiszek, ha baj van, elutazom a gyerekekkel Galyatetőre, vagy valahova kikapcsolódni, hogy kitisztuljon a szervezetem. Tudom, ez drága mulatság, de az egészség a legfontosabb. Úgy gondolom, ötven százalékban az ember meg tudja gyógyítani magát, a másik ötven meg megmaradhat az orvosoknak."

A színész szerepe

Gesztesi az idei Filmszemlén három filmben is szerepelt, emellett folyamatosan játszik színházban, és a TV2 soha véget nem érő szappanoperájában, a Jóban Rosszban egyik szereplője. Művészberkekben néhányan kritizálják a tévézésnek ezt a fajtáját, de nem Gesztesi, aki szerint a színész ott színész, ahol tud: "Nagyon szeretem a Jóban Rosszban-t, és amúgy se nézem le semelyik műfajt."

"Játszom a Fehérvári színházban, ami most míg felújítás alatt állt, mindig máshol lépett fel. Jártuk az országot, volt, hogy egy szobában öltöztek a férfiak és a nők. Teljesen mindegy, hogy miben vagy hol játszik a színész, a lényeg, hogy örömöt okozzon vele az embereknek."

Bunyó az életben és a vásznon

Liptai jövendőbelije számára a humor a hétköznapokban is fontos, ennek ellenére ha elszakad nála a cérna, nagy a baj. "Hegedűs D. Géza mindig csak azt mondta erre: 'Milyen lesz a maci, amikor mérges? Vérmedve!' Az igazságtalanság és a rágalom kihoz a sodromból, de bántani nem szoktam soha senkit. Régen egyszer-kétszer előfordult, hogy tettlegességig fajult a dolog, ebből súlyos sérülések lettek, így ma már inkább kihátrálok ilyenkor. Egy százhúsz kilós embernek tudnia kell, hogy mekkorát üt."

A színész a Kútfejek című moziban szétvarrt akcióhős lett, de szerencsére a forgatás alatt egyszer sem bántotta még véletlenül sem Kálloy Molnár Pétert, akivel a film nagy részét összebilincselve kell töltse. "A színészek tudják, hogy kell álverekedni. Amikor például megrázom a Petit, akkor valójában csak tartom, ő meg rázkódik. Pintér Tamásnak hála már az egyetemen megtanulja a színész, hogy kell vívni, lőni vagy lovagolni. Fenyő Iván kezében például tökéletesen állt a pisztoly. Tiszta Hollywood."

Gesztesi Károly életrajz
Gesztesi Károly 1963 április 16-án született Budapesten. 1988-ban végzett a Színművészetin, 1998 óta szabadúszó. A színészzenekar és a színészválogatott tagja. Már van három gyereke, most jön a negyedik. Ő Shrek magyarhangja, menyasszonya, Liptai Claudia sokszor viccelt, hogy ugyanolyan lesz az esküvőjük, mint Shrekkéknek, de egyelőre semmilyen esküvőjük nem volt. 2001 óta járnak, és a Mámor című darab próbái alatt szerettek egymásba, aminek külön pikantériája, hogy a darabot 15 évvel azelőtt már játszotta, és Liptai szerepét akkori felesége alakította. A Jóban Rosszban című szappanopera szereplője, de mostanában feltűnik a Tibor vagyok, de hódítani akarok, az Üvegtigris 2 és a Kútfejek című filmekben.