Egy internetes szavazás résztvevői Ozzy Osbourne-t tartják a legalkalmasabb nagykövetnek arra, hogy földön kívülieket üdvözöljön bolygónkon. Az ezer internetező körében végzett szavazást a Mars felületén talált víz nyomainak felfedezése inspirálta.

Az 55 éves Osbourne, aki még lábadozik legutóbbi - négykerekű terepjárművön elszenvedett - balesetéből, a szavazatok 26 százalékát gyűjtötte be, míg például a Beckham házaspár csupán a hetedik helyen végezett.

A Yahoo! News Internetes oldal szerkesztője, Gareth Bellamy a következőképpen kommentálta az eredményt: "Ozzy kitűnő választás, csak azt nem tudom, mit kezdenének a marslakók azzal, ahogy az énekes az angol nyelvhez viszonyul." A későbbiekben azonban maga válaszolta meg a kérdést: "Alighanem a zenét dobná be mentőövként, ha minden más kommunikációs eszköz csődöt mondana."

A szavazás egyébként a következő eredménnyel zárult: Ozzy Osbourne 26%; Ant and Dec 15%; Tony Blair 12%; Jordan 9%; George Bush 9%; Prince Philip 8%; David and Victoria Beckham 6%; Johnny Vegas 6%; The Darkness 6%; Simon Cowell 3%.