Bob Dylan 63 éves korában másodszor kap díszdoktori címet: június 23-án a skóciai St. Andrews egyetem diplomaosztó ünnepségén veheti át oklevelét - adta hírül az egyetem rektora. Dylan a zeneművészeti díszdoktori diplomáját személyesen veszi majd át, és ha már úgyis arra jár, ad két koncertet is Glasgow-ban.

"Bob Dylan igazi jelképe a XX. századnak, különösen azok szemében, akik a hatvanas-hetvenes években nőttek fel" - mondta el Brian Lang, az egyetem dékánja. "Dalai, különösen a dalszövegei beleivódtak a lelkünkbe. Boldoggá tesz bennünket, hogy leróhatjuk tiszteletünket egy nagy művész előtt" - tette hozzá.

A folk-, rock- és bluesénekes elkötelezett dalszövegei egy erőszak- és háborúellenes generáció hitvallását fejezték ki, később kritikusok és egyetemi tudósok elemezték hatását.

Egyik csodálója, Neil Corcoran, a St. Andrews egyetem irodalomprofesszora 2002-ben Bob Dylanról szóló tanulmánygyűjteményt adott ki, amely az énekest olyan költők sorában méltatta, mint Walt Whitman. A professzor előadást is tart majd a díszdoktoravató ceremónián.

Bob Dylant először 1970-ben, az egyesült államokbeli Princeton Egyetemen fogadták díszdoktorrá.